190
MED05963D624E964ED2BEA63701AD06159C

Gavellägenhet i lantlig skärgårdsmiljö med närhet till buss och skolor

Såld!

Ängsvik, VÄRMDÖ

Ängsviksvägen 10B


Såld!
Slutpris: SEK 2,400,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Varmt välkomna till denna trivsamma gavellägenhet i rogivande och familjära Ängsvik. Här erbjuds ni stora sällskapsytor med extra högt i tak som skapar en känsla av luft och rymd. Vackra djupa fönsternischer i tre olika väderstreck ger lägenheten rikligt med ljusinsläpp från morgon till kväll. Ljusa väggar och charmigt plankgolv. Lägenheten kan komma att behöva viss renoveringsbehov på delar av ytskikten men har enorm potential. Njut av utsikt över byn och den stora gammeldags trädgården. Här bor ni med ett par minuter till buss, bad, skola, vedeldad bybastu-flotte och skärgårdsnaturen runt knuten.

I Brf Ängsviksgården bor ni kollektivt på så sätt att ni utöver ert egna hem har ett gemensamt kök och matsal tillsammans med grannarna. Här serveras middagar varje vardagskväll under terminstid, perfekt för den som vill spara tid och pengar. Ta även del utav föreningens härliga hönsgård, snickarbod, sällskapsrum och stora trädgård med odlingslådor och växthus. Gå gärna in på föreningens hemsida och läs mer om denna fantastiska bostadsrättsförening. www.angsviksgarden.se

Om området

Ängsvik ligger naturnära på Värmdö strax norr om Hemmesta. En genuin skärgårdsby med närhet till sköna havsbad, båtbryggor, natur och hästgårdar.
I Ängsvik finns Kyrkskolan som är en gammal byskola från 1800-talet. Den ligger narturskönt intill Prästfjärden och Oxön. Här går man från förskolan tom 5:e klass.
Det är nära till Siggesta Gård som erbjuder restaurang, äventyrsgolf, småaffärer, teater och ridskola.

Kommunikation

Du tar dig till Slussen på ca 45 minuter. Bussförbindelse: direktbuss nr 437, 438, 439 eller anslutningsbuss 474 från Slussen.
Vill du ta dig till andra sidan av stan kan man även ta vägen över Rindö och Vaxholm.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,787 Inkl Värme, VA, sophantering, parkering och förråd med del av bod på gården.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3.5 rok
Boarea72 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer1102
Byggår1911

Bilder

Välkomna till Ängsviksgården

Lägenhetens fantastiska vardagsrum med fönster i två vädersträck. Stora härliga sällskapsytor

Stort fönsterparti som ger rikligt med ljusinsläpp och en charmig träpanel

Härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger en känsla av gemenskap

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna härliga lägenhet i rogivande Ängsvik. Bostaden präglas av ljusa väggar, högt i tak, charmiga trädetaljer och djupa fönsternischer. Bo på landet, odla dina egna grönsaker, spara tid och pengar genom att ingå i ett matlag, njut av naturen, skärgården och lugnet. Möjlighet till båtplats finns i närområdet.
Antal rum
3.5 rum
Boarea
72 kvm
Hall
Rymlig hall med gott om plats till förvaring och avhängning. Övre fönster mot kontorsrum skapar extra ljusinflöde. Vidare till vänster när ni kliver in finns en extrahall som ger ännu mer förvaringsmöjligheter i form av tre garderober och yta för byrå etc.
Vardagsrum
Fantastiskt stort och luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp och en skön öppen lösning till kök. Större soffgrupp och matsalsbord. Fin vy från de djupa fönsterna mot de natursköna omgivningarna. Charmigt plankgolv, ljusa väggar och en härlig träpanel som skapar ytterligare personlighet i hemmet.
Kök
Vita luckor och lådor som ger plats till mycket köksförvaring. Köket har goda arbetsytor på träbänk samt diskho och är utrustad med ugn, spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys.
Sovrum 1
Stort rum med ljusa väggar och praktiskt plastgolv. Charmig träpanel på ena väggen. Plats finns för en ordentlig dubbelsäng samt yta till förvaring i form av garderober, byrå etc. Trevlig skrivbordsplats vid fönster.
Sovrum 2
Stort, luftigt, ljusa väggar och plastgolv. Gott om utrymme för möblering och ett stort fönster med fint ljusinsläpp.
Badrum
Rymligt badrum från sent 80-tal med praktisk plastmatta och kakelväggar. Utrustad med Wc-stol, handfat, badkar och handdukstork. Här kan ni med enkla medel sätta in in tvättpelare. Finns även tvättstuga i föreningen.
Kontor/barnkammare
Mysig arbetshörna med plats för skrivbord och hyllor. Gula ljusa väggar, plastgolv och fönster.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 4,787 Inkl Värme, VA, sophantering, parkering och förråd med del av bod på gården.
Andel i föreningen
6.6912 %
Andel av årsavgiften
6.6912 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1911
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energiprestanda
79 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Övriga byggnader och lokaler, bl.a. en snickarverkstad, tvättstuga, bastu, cykelförråd, barnvagnsförråd mm.
Förening
Namn
Brf Ängsviksgården
Om föreningen
Ängsviksgården är en liten bostadsrättsförening, med 14 lägenheter i ett gammalt stenhus från år 1911. I huset ingår alla hushåll i ett gemensamt matlag som drivs av de boendes ekonomiska förening och spar både tid och pengar samt ökar gemenskapen med grannar. Två gånger per år ansvarar man för att göra meny för hela veckan samt att handla in de varor som behövs och ungefär två gånger per månad lagar man mat till samtliga grannar. De dagar som medlemmen inte själv lagar mat är det bara att gå ner i matsalen och äta för 36 kr/middag för vuxna, 18 kr/middag för barn. Vid överbliven mat går det även att köpa matlåda för 15 kr/styck. Middagarna serveras mån-fre (ej skollovs veckor) På bottenvåningen finns ett stort välutrustat kök och matsal som används till serveringen av middag måndag-fredag och kan även användas till privata fester, barnkalas och möten. Läs mer på www.angsviksgarden.se

Tomten runt huset är stor, ca 7000 kvm, med möjlighet att odla, spela boule på den fina boulebanan, plats för lek och mycket annat. Fruktträd, bärbuskar och många blomrabatter omger flera uteplatser som är tillgängliga för alla som bor på Ängsviksgården.
Övriga byggnader och lokaler, bl.a. en snickarverkstad, tvättstuga, bastu, cykelförråd, barnvagnsförråd mm. Föreningen har även bastuflotte för medlemmarna att nyttja.

Alla boende har olika ansvarsområden och hjälper till med det man kan. Städning av trapphus går på ett rullande schema.

Elen i fastigheten är bytt i omgångar, inte överallt.
Föreningen har nyligen bytt husets fönster och satt in isolerglas i huset.

Brf Ängsviksgården tillhör en gemensamhetsanläggning, Ängsvik GA:1
Ändamål: Vägar, parkeringsplatser, park-och grönområden, skidbacke
Förvaltare: Ängsviksområdets samfällighetsförening
Antal lägenheter
14
Tv och bredband
Fiber via Telia
Parkering
Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser till medlemmarna som ingår i avgiften.

Karta

Ängsvik VÄRMDÖ

Ängsviksvägen 10B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg