Rudsjövägen 154

Bilder

  • Såld!

Rudsjövägen 154 , Duvnäs Utskog , Nacka

FRIKÖPT OCH HELRENOVERAT! Toppfräscht radhus i tre plan (100+50 kvm) med friköpt tomt i populära, barnvänliga Duvnäs Utskog, Skuru. Härligt läge angränsande till fin natur och nära till förskola, skola, busshållplats och Skurusundet.

Genom åren har huset omfattande renoverats och är i genomgående mycket fint skick. Här kan man bara flytta in och stortrivas. Husets tre plan med en totalyta om 150 kvm disponeras enligt följande:
Entréplan med hall och gäst-wc, snyggt renoverat kök med matplats vid fönster, ljust rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och stort matbord och med utgång till trädgården och härlig uteplats på baksidan. Övre plan erbjuder tre sovrum, helkaklad dusch/wc samt klädkammare. I källarplanet finns ett rymligt allrum (här kan du vid behov inreda ett fjärde sovrum), helkaklad tvättstuga med hörnbadkar samt ett stort förråd.

Huset har två fina insynsskyddade uteplatser och området är mycket barnvänligt med underbara gemensamma lekytor i härlig natur runt omkring längorna. Huset är anslutet till kabel-TV och fiber (kostnaden ingår i samfällighetsavgiften). Tillgång till garageplats i länga.

Duvnäs Utskog är ett lugnt och barnvänligt område med centralt läge i Nacka. Här bor du nära naturen och havet och har samtidigt behändigt pendlingsavstånd till city, med busshållplats bara ett stenkast bort. Nybyggd förskola i området och lågstadieskola på kort gångavstånd via bilfria gång- och cykelvägar.

Detta är ett radhus du inte vill missa!

VÄLKOMMEN ATT RINGA MÄKLAREN FÖR VISNING - 070-434 99 19!

100 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
100 kvm
Biarea:
50 kvm
Tomtarea:
184 kvm
Byggår:
1969
Driftskostnad:
4 804 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

100 kvm

Biarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till detta fina radhus, där stora renoveringar utförts. Här är det bara att flytta in!

ENTRÉPLAN:
HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt hallmöbel. Målade väggar och klinkergolv med golvvärme. Vidare in i hallen finns trappa som tar dig ner till källaren samt upp till övre plan och sovrummen.

GÄST-WC
I anslutning till hallen finns en snyggt renoverad wc med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns vägghängd wc, handfat, väggspegel och infällda spotlights i taket. Fönster.

KÖK
Välutrustat och stilrent kök med ljusa köksluckor och ljus mosaik ovan arbetsbänk i rostfritt stål på ena sidan och panelad vägg och massiv ekbänk på andra sidan. Gott om arbetsytor samt förvaring i skåp och lådor. Den maskinella utrustningen består av: keramikhäll (2017) med inbyggd ugn under, kyl och frys i fullhöjd, fläkt (2016) samt diskmaskin (ca 2010). Matplats vid fönster för 4-5 personer. Vitmålad träpanel på väggarna och massivt ekgolv.

VARDAGSRUM
Ljust, luftigt vardagsrum med stort fönsterparti och helglasad dubbeldörr ut mot tomten på baksidan och härligt trädäck med sol från morgon till fram på eftermiddagen. Vardagsrummet har gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Målade väggar och vacker originalparkett på golvet.

ÖVRE PLAN:
Fin vitmålad trappa med vacker tidstypisk ledstång leder upp till det lite mer privata övre planet med alla sovrummen samlade. Praktiskt tvättnedkast, inbyggt i trappan från övre plan ner till källarplanet, gör det enkelt att få ner tvätten till tvättstugan.

SOVRUM 1 (två fönster mot framsidan) - Målade väggar och golv i mattlackad ek. En inbyggd garderob.

SOVRUM 2 (ett stort fönster mot baksidan) - Målade väggar och heltäckningsmatta (2017). Gott om förvaring i tre inbyggda garderober med överskåp.

SOVRUM 3 (tre fönster mot baksidan) - Målade väggar och golv i mattlackad ek. Tre garderober.

DUSCH/WC
Mycket smakfullt renoverat badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns dusch med glasdörrar, vägghängd wc, handfat, väggspegel och handdukstork. Två fönster som ger fint ljusinsläpp. Infällda spotlights i tak.

KLÄDKAMMARE
I övre hallen finns även ingång till en rymlig klädkammare.

KÄLLARPLAN:
ALLRUM
Stort allrum som lämpar sig utmärkt som TV-rum eller liknande. Eller kanske behöver ni inreda ett fjärde sovrum eller tonårsavdelning? Målade väggar och målat trägolv. Tre högt placerade fönster mot baksidan (dessa är de enda fönstren i huset som inte är bytta).

TVÄTTSTUGA/BAD
Snyggt inredd tvättstuga med vita kaklade väggar och blå fondvägg samt vitt klinkergolv med golvvärme. Förutom att sköta tvätten här ligger familjen gärna och njuter av ett skönt bad i det rymliga hörnbadkaret. Gott om förvaringsutrymme i många skåp och bra arbetsytor på praktiska arbetsbänkar. Här finns tvättmaskin (2014), torktumlare (2014) och värmeväxlaren placerad. Tvättho, väggspegel och vägghyllor samt infällda spotlights i taket.

FÖRRÅD
Stort förråd med mycket gott om plats för praktisk förvaring.

FÖRVARING UNDER TRAPPAN
Även under trappan finns ett förvaringsutrymme.

Byggnad

Byggnadstyp

Radhus i 2 plan + källare

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Vattenburen värme från gemensam panncentral (pellets), egen värmeväxlare

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 januari 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 108 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Träpanel/prefabbetong
Fönster: Kopplade 1+2 isolerglas/Kopplade 2-glasfönster
Bjälklag: Lättbetong
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

FRIKÖPT TOMT:
Denna tomt är friköpt. Det innebär att du som ägare inte behöver betala den årliga tomträttsavgäld som de som har tomträtt i området behöver göra.

FIBER OCH KABEL-TV:
Samfällighetsföreningen har avtal med Ownit för bredband och Kabel-tv levereras av Telenor. Kostnaden för TV Flex ingår i samfällighetsavgiften. Det går också att uppgradera till TV Stor om man vill det. Streamingtjänster ingår också vilket gör att man kan titta på tv via stream inom Sverige och EU. En TV-box och ett programkort ingår i avtalet och kostar inget extra. Bredband 100 Mbit via Fiber från Ownit, ingår i samfällighetsavgiften (kan utökas mot avgift).

VÄRME OCH VATTEN:
I samfällighetsavgiften ingår bland annat kostnad för uppvärmning och vatten. Alla fastigheter inom samfälligheten har egen mätare för uppvärmningen, vilken avläses vid årsskiftet. Överstiger förbrukningen snittförbrukningen i samfälligheten får man erlägga överskjutande del och om man förbrukar mindre så får man pengar tillbaka.

RENOVERINGSBESKRIVNING:
2017 Ny elcentral och jordade uttag, Spacklat samt målat innertak, Målat alla väggar, Ny heltäckningsmatta sovrum 2
När elcentral byttes och det blev jordat på alla tre våningsplanen byttes de flesta eluttag, lamputtag och lampknappar till Renova uttag. Lampknapparna är det dimmer på och dessutom "appstyrda" om man vill använda den funktionen via nätverket. Nuvarande ägare har aldrig gjort detta, men funktionen finns.
Åtgärder utförda enligt tidigare ägare:
2016 Imkanal rengjord i samband med installation av ny fläkt
2015 Målning av plåttak samt byte av skruvar utfört på hela längan, Snörasskydd på fastigheten installerat
2014 Ny tvättmaskin och torktumlare
2010 Nya termostatventiler på samtliga element
2009 Byte av hela träfasaden på baksidan, Nybyggnation av altanen på baksidan med inbyggda sittbänkar, Nytt badrum övre plan samt wc på entréplan, Installation av golvvärme och nytt klinker i hallen
2008 Byte av hela träfasaden på framsidan samt plåttaket vid förstukvist, Nybyggnation av förrådet och staket på framsidan, Nytt expansionskärl till värmeväxlaren
2006 Installation av mekanisk frånluft samt tilluftsventiler
2005 Nya isolerglasfönster i hela huset förutom på nedre plan, Installation av markiser
2003 Ny golvbeläggning på nedre plan med massivt trägolv och platonmatta
2002-2003 Ombyggnation av tvättstuga med golvvärme och badkar
2002 Ny värmeväxlare
2001 Nytt kök, installerat jordfelsbrytare
2000 Nybyggnation av träaltan på framsidan

NACKA KOMMUN
Nacka kommun har en informativ hemsida (www.nacka.se) där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka C till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se. Nacka kommun kommer att förtätas mycket de närmsta åren. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planer för området. Vänligen kontakta Stadsbyggnadsservice på Nacka kommun på stadsbyggnad@nacka.se eller 08-718 80 00 för mer information.

Uppgiven area är baserad på säljarens information och kontrollerad mot fastighetsregistret. Säljaren garanterar inte att uppgiven area överensstämmer med verklig area. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning före kontraktsskrivning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Fastighetsbeteckning

Sicklaön 20:7

Övriga byggnader

Förråd finns på framsidan av huset. Tillgång till garageplats i samfällighetens garagelänga.

Samfälligheten har en spolplatta vid panncentralen som kan nyttjas av boende i området för biltvätt.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

57 650 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 800 kr
Renhållning: 1 650 kr
Väg, samf: 34 200 kr
Försäkring: 11 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaden bygger på säljarens faktiska siffror. I samfällighetsavgiften ingår kostnad för värme, V/A, kabel-TV via Telenor (TV Flex ingår, kan utökas mot avgift), bredband via fiber från Ownit (100 Mbit/s ingår, kan utökas mot avgift), snöröjning samt underhåll av gemensamhetsanläggningar (panncentral, kulvertsystem, spolplatta, belysning mm). Samfällighetsavgiften uppgår f n till 34 200 kr/år. Till driftskostnad hör även fastighetsavgiften, vilken för 2019 är 8 049 kr (ej inräknad ovan).

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 939 000 kr, varav byggnadsvärde 2 089 000 kr

Summa pantbrev

4 500 000 kr

Tomt

Areal: 184 kvm
Tomttyp: Radhustomt

Tomtbeskrivning

Huset ligger i bästa möjliga läge med sol på någon av uteplatserna från morgon till kväll. Entrésidan mot nordväst har en mysig insynsskyddad uteplats med trädäckad altan och ett externt förråd. Här är det eftermiddags- och kvällssol. På husets baksida, mot sydost och med utgång från vardagsrummet, finns en träaltan och gräsmatta. Här är det sol från morgon till eftermiddag. Runt omkring radhuslängorna finns det härlig natur för barnen att leka i.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Sicklaön GA:1-GA:2

Utskogens Samfällighetsförening omfattar radhusen längs Knut Stangenbergs väg och Rudsjövägen vid norra inloppet till Skurusundet i Nacka kommun. Området byggdes i slutet av 1960-talet och består av sammanlagt 238 fastigheter med äganderätt. Vissa med tomträtt och vissa med friköpta tomter.

Det är nära till Nyckelvikens naturreservat med vackra ströv- och motionsområden vid inloppet till Stockholm. Området är barnvänligt med närhet till lekparker, fotbollsplan, tennisplan och stora gräsmattor. Lågstadieskola och förskola finns inpå knuten. Det finns bra kommunikationer med buss till Slussen/Medborgarplatsen. I högtrafik går det motorvägsbussar, restiden är då ca 20-30 minuter.

Om Samfälligheten:
Samfällighetens uppgift är att driva panncentralen som förser fastigheterna med fjärrvärme, att ansvara för vissa gemensamma åtgärder vilka är närmare preciserade i ett anläggningsbeslut samt att svara för visst yttre underhåll och service, exempelvis upphandla snöröjning.

I praktiken fungerar samfälligheten även som intresseförening för fastighetsägarna, till exempel genom att styrelsen svarar på remisser från Nacka kommun och att genom Utskogsnytt och föreningens hemsida hålla de boende informerade om vad som händer och sker i området.

Samfällighetens hemsida: www.utskogen.se

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Duvnäs Utskog

Duvnäs Utskog är ett barnvänligt och lugnt område i Skuru, med närhet till det mesta. Här har du naturen inpå knuten. Naturreservatet Nyckelviken lockar med underbar natur, fina promenad- och joggingvägar, stall där barnen får träffa djuren och café i den gamla fina mangårdsbyggnaden. Närheten till Skurusundet och Saltsjön ger härlig havsmiljö och möjlighet till båtliv. Skurus egen lilla sjö, Bastusjön, erbjuder bad sommartid och skridskoåkning vintertid. I området finns fina lekplatser, fotbollsplan, tennisbana och även pulkabackar vintertid.

Förskola och skola på nära gångavstånd; nybyggda Utskogens förskola i östra änden av Rudsjövägen och Borgvallaskolan (F-3) ett stenkast bort via bilfria gång- och cykelstigar. Därifrån går barnen ofta vidare till närbelägna Ektorps skola (F-6), Skuru skola (F-9) eller Internationella Engelska Skolan (4-9) i Nacka Strand (bra busskommunikationer).

Kommunikation

Goda pendlingsmöjligheter med bra busskommunikationer och cykelvägar. Motorvägsbuss 449 som tar dig till/från Medborgarplatsen på ca 20-30 minuter i rusningstrafik. Buss 409 tar ca 15 minuter till Nacka Forum och drygt 30 minuter till Slussen. Fina cykelvägar till och från stan. Från Nacka strand, som nås med buss eller cykel, går båt till bland annat Nybroviken.

Närservice

I närbelägna Ektorp finns bland annat restauranger, bageri (Gateau), apotek och närbutiker, gym och träningscentra samt skolor och sjukhus. Nära även till ICA Maxi och shopping i Nacka Forum och Sickla Köpkvarter.

Karta

Hör av dig till Emma Bivstedt för mer information!

Emma Bivstedt

Emma Bivstedt

Nacka

Reg Fastighetsmäklare / Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-4349919

emma.bivstedt@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad