Torpa Dalavägen 4

Bilder

Torpa Dalavägen 4 , Fjärås , Kungsbacka

Nu väntar chansen att förverkliga villadrömmen i form av detta hem i vackra och natursköna Torpa Dala, Fjärås. Detta 1,5 planshus med oinredd ovanvåning från Älvsbyhus byggdes 2016 och erbjuder 122 kvadratmeter i bostadsyta och 65 kvadratmeter i biyta, som genom enkla medel kan inkluderas i bostadsytan. På ovanvåningen är det förberett för både wc och dusch/badkar för er som önskar badrum i båda våningsplanen. De många möjligheterna som detta trivsamma hem erbjuder gör att ni här finner ett hem som passar så väl paret som den växande barnfamiljen. Den väl tilltagna altanen längs med husets ena långsida erbjuder sol från tidig morgon till sen kväll. Här kan ni njuta av många trevliga stunder med släkt och vänner, samtidigt som ni avnjuter en bit mat eller en svalkande dryck i solen. Altanen är dessutom i insynsskyddat läge från närliggande grannar vilket ostört ger er chansen till att bättra på solbrännan. Området är beläget med lugna och trivsamma omgivningar där hurtiga promenader kan varvas med svamp- eller bärplockning i skog och mark. Med hjälp av bil eller buss, där hållplatsen ligger endast 200m från bostaden, kan ni enkelt och smidigt ta er in till Fjärås, Kungsbacka eller resterande delar av kommunen. Vägen söderut där ni kan ta er längs med Hallandskusten ligger heller inte långt borta. Här finner ni kort och gott ett hem att trivas i. Varmt välkomna för mer information och visningsbokning!

122 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
122 kvm
Biarea:
65 kvm
Tomtarea:
1 062 kvm
Byggår:
2016
Driftskostnad:
2 077 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

122 kvm

Biarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Torpa Dalavägen 4!
Väl på plats möts ni av en väl tilltagen uppfart med möjlighet till att parkera 5-6st bilar utan problem. Genom en lika snygg som praktiskt anlagd stenläggning tar ni er fram genom den välskötta trädgården fram till entrén. I huset möts ni av en ljus hall som bryts av snyggt genom ett mörkare golv. Given avställnings- och avhängningsplats för ytterskor och ytterkläder finner ni till vänster.
Till höger om hallen når ni först fram till bostadens badrum. Här kombineras våtrumsmatta i golv med stilfulla Fibo-Tresbo-skivor längs med badrummets väggar. Badrumsskåpet med spegel, kommoden, wc:n och duschen med de vikbara dörrarna skapar tillsammans ett komplett badrum.
Tvärsöver badrummet är gästtoaletten belägen. Även denna innehar lika stilfulla Fibo-Tresbo-skivor längs med väggarna och kombineras på samma sätt med våtrumsmatta i golv. Här finner ni wc och handfat.
Längs med bostadens ena kortsida finner ni de bägge sovrummen. Bägge dessa sovrum erbjuder ljusa ytskikt som matchas med parkettgolv. Det rymliga master bedroom har plats för dubbelsäng och sängbord samtidigt som walking closet har plats för samtliga kläder oavsett säsong. Genom master bedroom kan ni ta er ut till den större altanen i söderläge. Med dess storlek så kan ni på ett enkelt och smidigt sätt flytta runt i takt med solens läge för att på så sätt maximera brännan och njutningen. Rymligheten här möjliggör bjudningar och grillkvällar med släkt och vänner, samtidigt som ni sitter i ostört läge med både insynsskydd och utsikt över skog och mark.
Husets andra sovrum är även det rymligt med plats för dubbelsäng och sängbord. Har finner ni två garderober för klädes-och sakförvaring.
I mitten av huset ligger vardagsrummet som med ljusinsläpp från två håll får ett naturligt och härligt ljus, utan krav på andra ljuskällor. Här får ni plats med stor soffgrupp, soffbord, medivägg, fåtölj eller matplats. I vardagsrumsdelen till höger går det även med enkla medel att göra ett till sovrum för den som önskar det. Genom vardagsrummet finner ni den andra utgången till bostadens altan. Mellan kök och vardagsrum ligger den lika värmande som mysiga braskaminen. Genom den öppna planlösningen värmer denna gott samtidigt som den skapar en hög mysfaktor till både vardagsrum och kök.
Köket erbjuder plats för matbord med sex stycken stolar, vitrinskåp och goda bänkytor och skåpsförvaring. Här kan ni laga och baka samtidigt som ni har plats för alla köksmaskiner och köksredskap. Den maskinella utrustningen består av ugn, spishäll, köksfläkt, mikrovågsugn samt kyl och frys i fullhöjd.
Via köket kommer ni fram till groventrén/tvättstugan. Här består den maskinella utrustningen av torktumlare, tvättmaskin och frånluftsvärmepump. Även här har ni bra med arbetsytor och skåpsförvaring så både vikningen och förvaringen av tvättmedlet går smidigt. En given plats för ytterskor och avhängning av ytterkläder finner ni till vänster om ingången. Genom groventrén har ni den tredje utgången till bostadens altan.

En trappa upp finns det idag en oinredd ovanvåning/vind. Här får ni möjlighet att göra denna precis som ni vill. Allt är förberett för sovrum, badrum med wc samt dusch eller badkar. Allt för att det ska vara så lätt som möjligt att utöka boarean med de 65 kvadratmeter som idag räknas som biyta. Idag nyttjas denna delen som förråd, vilket den fungerar utmärkt som. Att inkludera ovanvåningen i boarean är något som kan göras när ekonomin tillåter eller när behoven kräver det.

Byggnad

Byggnadstyp

1,5-plansvilla med oinredd ovanvåning/vind

Byggnadsår

2016

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump från Nibe med vattenburen värme till radiatorer

Ventilation

Mekanisk frånluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 april 2019
Energiklass: C
Energiprestanda: 6753 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Fiber via Telenor finns indraget.

Maskinell utrustning i köket från Bosch.
Tvättmaskin, I-Dos serie 8(automatisk dosering) och torktumlare i tvättstugan från Bosch.

Fastighetsbeteckning

Torpa 4:24

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

24 930 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 16 441 kr
VA: 6 331 kr
Renhållning: 1 958 kr
Väg, samf: 200 kr

Kommentar

I kostnaden för el ingår också kostnaden för uppvärmning. Observera att kostnaden för försäkring är individuell. Säljarnas nuvarande kostnad uppgår till 8066kr.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 454 000 kr, varav byggnadsvärde 2 049 000 kr

Summa pantbrev

2 975 000 kr

Tomt

Areal: 1 062 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trädgårdsmattan anlades under 2018.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Torpa GA:31, Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Torpa GA:32 (Ändamål vatten och avloppsledningar), Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Torpa GA:7

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Fjärås

Fjärås är en mycket trivsam del av Kungsbacka kommun. Här finns närheten till sjön Lygnern med fina badplatser och till havet om så önskas. Det unika Fjärås bräcka med naturum, härliga promenadvägar och Li gravfält finner ni även här.

Kungsrike är samlingsnamnet för bygdens sevärdheter där Fjärås Bräcka - Äskhults 1700-tals by - Tjolöholms slott bildar hörnstenarna. I Kungsrike ingår dessutom ett stort antal mindre besöksmål, mat- och övernattningsställen i en levande landsbyggd däremellan.

Kommunikation

Till Kungsbacka är det enkelt att ta sig med bil alternativt med buss 744 som avgår från tidig morgon till sen kväll. Buss 744 kan även transportera er mot Horred. För den som är hurtig går det utmärkt att färdas med cykel längs med naturnära cykelvägar både in till Kungsbacka eller längre söderut. Buss 743 tar er till Förlanda och vidare eller in till Fjärås centrum där ni enkelt och smidigt kan transportera er vidare i kommunen eller stanna för att njuta av omgivningarna.

Närservice

I centrum har vi skolor och förskolor, livsmedelsbutik, konditori, vårdcentral samt pizzeria och thairestaurang.

Fjärås Fritidscenter erbjuder simhall, gym, gruppträning och elljusspår.
Golfbanor i området är: Myra Golfklubb 4 km Forsgårdens Golfklubb 8 km Sjögärde Golfklubb 13 km.

Gällingeskolan är en F-5 skola som ligger strax sydost om Fjärås. Denna skolan ligger bland skog och mark, mitt i ett av Kungsbackas turistmål Kungsrike. Skolans fritidshem heter Draken och här är barn från samtliga klasser inskrivna.

Fjärås Bräckaskolan är en F-5-skola med ca 500 elever i skolverksamhet. Samarbete sker med fem förskolor och ett antal familjedaghem. På platsen där Fjärås Bräckaskolan ligger har det funnits skola sedan 1835. Det skolhus som är äldst används fortfarande och är mer än 110 år. Utsikten från skolan är en hänförande vy över ängar och hav.

Smedingeskolan från 1976 ligger i lugn miljö nära naturen intill Fjärås Fritidscenter. Här finns ungefär 370 elever i årskurs 6-9 fördelade på 16 basgrupper. Skolan är uppdelad i fyra arbetslag fördelade i 3 studiehallar med intilliggande salar.

Parkering

Parkering finns till bostaden i form av en uppfart med plats för 5-6st bilar.

Karta

Hör av dig till Gustav Westergren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad