Övre Hallegatan 40

Bilder

  • Såld!

Övre Hallegatan 40 , Centrala Hisingen , Göteborg

Nu kan vi presentera denna fräscha genomgångslägenhet om 3,5 rum i populära Brf Linjalen. Här är en lägenhet för alla, helkaklat badrum, stort vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen i solläge och rymligt kök. Det finns två sovrum och ytterligare ett mindre sovrum som även kan nyttjas som kontor eller klädkammare vid behov. Här bor ni i en stor och populär förening som erbjuder en mängd aktiviteter, gästlägenhet, boulebana, gym och garageplats till alla lägenheter. Föreningen har fin ekonomi och har gjort de flesta av sina stora renoveringar. Närhet till skola, dagis, shopping på backaplan och bra kommunikationer in till stan. Välkommen att trivas. För mer information kontakta mäklaren. Lägenheten står skriven som en 3:a i föreningen.

76,6 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
5 168 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband(100/100mbit/s)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76,6 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1969
Driftskostnad:
608 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

76,6 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen in i en trevlig ljus hall! Praktiskt snyggt klinker på golvet och vit tapetserade väggar. Bra med plats för förvaring.

Kök

Trevligt kök i ljusa färger med rymlig matplats för 4-6 personer. Här finns K/F, spis, spisfläkt samt diskmaskin. Bra arbetsytor och rikligt med skåp. Plastmatta på golv.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust och stort och här ryms en rejäl soffa samt matsalsmöbel om så önskas. Snygg fiskbensparkett på golvet och stilig fondvägg i ljusgrått. Utgång till den inglasade balkongen som med lätthet kan möbleras till ett mysigt uterum, där en mjuk mysig matta ligger på golvet. Skjutbara fönster för att kunna öppna upp och känna friska fläktar blåsa in. Här kan du njuta av solens sällskap från lunchtid till sen kväll.

Master bedroom

Direkt till höger ifrån hallen når ni det största sovrummet. Stiligt i ljusa färger och bra plats för förvaring. Snygg fönsterbräda i marmor.

Sovrum 2

Även detta sovrum erbjuder bra med plats och hit når ni ifrån vardagsrummet. Här får ni lätt plats med både säng, byråer och skrivbord eller en stor dubbelsäng om man hellre vill. Ljust laminatgolv och trevligt ljusinsläpp.

Sovrum 3

Detta mindre rum kan användas som barnrum, arbetsrum/gästrum alternativt göras iordning till en modern walk-in-closet. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Utgång till både hallen samt även till sovrum 2.

Badrum

Helkaklat badrum i modernt vitt och ljusgrått. Toalett, handfat, över- samt underskåp och rymlig duschhörna. Stort öppningsbart fönster som ger härligt ljus!

Allmänt

Bostaden är renoverad mellan 2015 - 2019 med bl.a nytt golv i sovrum, klinker i hallen, målning och tapetsering av samtliga väggar. Fiskbensparketten slipades senast 2016.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Avgift

5 168 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband(100/100mbit/s)

Driftskostnad

7 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 200 kr
VA: 3 600 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Angivna driftskostnader är uppskattade och individuella. Din egen kostnad och förbrukning är beroende av dina levnadsvanor samt avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,24691%

Andel av årsavgiften

0,24691%

Reparationsfond

3052 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 juli 2019
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 60:1

Förening

Namn

HSB Brf Linjalen

Om föreningen

HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Sappa. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni erbjuds via NetAtOnce. Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Tillgång till gym, utomhusschack och boulebana finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

426

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

42

TV och Bredband

Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Telia.

Parkering

Det finns 467 garageplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.

Renoveringar

2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

2018
Fönsterbyte i hela föreningen (pågående)

Det kommer även ges möjlighet att byta balkongdörr mellan 3 alternativ; helglasad, glas med ribba eller liknande som nu. Detta får dock bekostas själv. Informationsblad om detta kommer att delas ut till lägenheterna.

Ekonomi

Inga planer på att höja månadsavgiften. Pratat med styrelsen 2019-04-08
NYTT! Avgiften höjs från den 1/7-19 med 3% enligt information i brevlådor 2019-05-11

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Källarförråd och matkällare
Till varje lägenhet hör ett sedvanligt källarförråd. Utöver detta kan i föreningen boende hyra ett av föreningens små matkällarförråd, för förvaring av exempelvis konserver och torrvaror. Kostnaden för ett matkällarförråd är 10 kr/månad. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Barnvagnsrum
I flera huslängor finns barnvagnsrum för barnvagnsparkering. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Cykelrum och mopedrum
Cykelrum finns i varje hus och nås med vanlig nyckel. För tillgång till mopedrum - kontakta föreningsexpeditionen.

På Övre Hallegatan 32 ligger föreningens gym. Här finns bland annat motionscyklar, löpband, trappmaskin och vikter. Fr.o.m. 2017-10-16 gäller start 06.30 på vardagar på försök. Vi kallar det "tyst morgonträning". Öppettider: vardagar kl. 06.30-21.00, lördagar samt sön- och helgdagar kl. 10.00-18.00.
Kostnaden för att nyttja gymmet är 40 kr per månad och lägenhet. Behörighet till gymmet läggs efter förfrågan hos föreningsexpeditionen in på till lägenhet hörande nyckelbricka/tagg.

Barn under 15 år får endast nyttja gymmet i målsmans/vuxens sällskap. Överträdelse innebär stängning av brickan.

Även pingisrum och stadsodling finns i föreningen.

Om området

Centrala Hisingen

Välkommen till en av Göteborgs snabbast växande stadsdelar! Här bor du lugnt och naturnära, men med all tänkbar service i närheten. In till stan och övriga Göteborg är det endast några minuters resa och vill du bada finns havet inom räckhåll i väster.

Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar.

Här finns gott om vackra grönområden lite överallt! Hisingsparken med Slätta Damm är en av Göteborgs största grönområde. Flunsåsparken som sommartid bjuder på underhållning med bla. dans och musik. Området kring Keillers park och Ramberget och har inte bara en underbar grönska utan även en bländande utsikt över Göteborg, bättre picnicmål är svårt att finna!

Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästarplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Närhet till Backaplan med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus.

Karta

Hör av dig till Patrik Skarström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad