Arvesgärde 16

Bilder

  • Såld!

Arvesgärde 16 , Hisingen - Tuve , Göteborg

Välkommen till denna välplanerade trea högt upp i huset med fantastisk fri vy över området. Husets läge i området ger närhet till butiker, parkering, kollektivtrafik och parkområden. Här bor ni i Brf Måsängen, Arvesgärdes kanske bästa förening. Slå en signal om detta är något för dig!

81,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 427 kr inkl värme, VA, digital-TV(ComHem) och bredband(200mbit)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
144
Byggår:
1964-65
Driftskostnad:
366 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81,5 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen till denna välplanerade trea högst upp i huset med fantastisk fri vy över området. Husets läge i området ger närhet till butiker, parkering, kollektivtrafik och parkområden. Här bor ni i Brf Måsängen, Arvesgärdes kanske bästa förening. Slå en signal om detta är något för er!

Hall

Stig in genom dörren. Ni möts av en rymlig hall med plats för avhängning rakt fram. I anslutning till hallen ligger bostadens kök och badrum. Väggarna är ljusa och på golvet ligger laminat.

Kök

Bostadens kök är ljust och luftigt och erbjuder en naturlig plats för matbordet vid fönstret. Köket har vita luckor, mörk bänkskiva och ovan denna sitter svart kakel. Den genomgående rostfria utrustningen består av: spishäll med fläkt, diskmaskin, integrerad mikro/ugn och kyl/frys. Från köket når ni ut till den inglasade balkongen med fri utsikt över området. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat.

Balkong

Den inglasade balkongen ligger i anslutning till köket och sovrummet. Här kan ni njuta av morgonkaffet med fri utsikt över området. Här ryms bord med stolar för upp till 4-6 personer.

Sovrum

Bostadens andra sovrum finner ni i anslutning till hallen med utgång till den inglasade balkongen. Här ryms dubbelsäng med tillhörande möblemang och det finns plats för ytterligare garderober om så önskas. Fönster med fri vy ut mot området. Väggarna pryds av tapet och på golvet ligger laminat.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och ljust via stora fönster mot gröna omgivningar. Här ryms större soffgrupp och matsalsmöbel för trevliga middagar. För den som vill går det utmärkt att ha en lite kontorsplats här. Väggarna är ljusa och på golvet ligger laminat.

Master bedroom

Bostadens master bedroom ligger i anslutning till vardagsrummet. Här ryms dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaringen löses via skjutdörrsgarderober med spegeldörrar. Fönster med fri vy ut mot området. Väggarna pryds av en ljus tapet och på golvet ligger laminat.

Badrum

Bostadens badrum är helkaklat sen stamrenoveringen. Klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av WC, Handdukstork, handfat med kommod, vägghängd spegel med belysning, dusch med vikbara glasdörrar.

Tvättstuga

I anslutning till hallen finns en praktiskt tvättstuga. Utrustad med tvättmaskin, handfat och förvaringsmöjligheter. Här är det klinker på golvet och vitt kakel på väggarna.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 427 kr inkl värme, VA, digital-TV(ComHem) och bredband(200mbit)

Driftskostnad

4 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,39402%

Andel av årsavgiften

0,39403%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1964-65

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Förening

Namn

Brf Måsängen Tuve

Om föreningen

Fastigheter och lägenhet/lokaluppgifter:
Föreningen äger fastigheterna Tuve 10:119-122. Fastigheterna bebyggdes 1964-1965 och består av 8 fristående flerbostadshus i fyra våningar samt en panncentral. I panncentralen finns fastighetsexpedition, styrelsekontor, föreningslokal samt en mattvätt. Föreningen upplåter 304 lägenheter med bostadsrätt. Fastigheternas adress är Arvesgärde 9-24 i Göteborg. Dessa är fullvärdesförsäkrade via Trygg-Hansa.

Stamrenovering genomfördes 2011-12.

Lägenhetsfördelning:
64 st 1 rok
112 st 2 rok
88 st 3 rok
40 4 rok

Förvaltning:
SBC Sveriges BostadsrättsCentrum sköter:
Ekonomisk förvaltning
Lägenhetsförvaltning

Föreningen sköter i egen regi:
* Teknisk förvaltning

Expeditionen är öppen: Vardagar mellan 09.30 - 10.00 Tel: 031-555075 Mobil: 0705-557514 E-post: styrelsen@masangen.se .

Gå gärna in på föreningens informativa hemsida www.masangen.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

304

TV och Bredband

Ansluten till fibernät via NetAtOnce. Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med bredband som levererar 200/200 Mbit/s, detta ingår i månadsavgiften. Digital-TV levereras via ComHem, där föreningen ombesörjer digitalbox med grundutbud.

Parkering

P-plats går att hyra för 120 kr utan elstolpe och för 210 kr med elstolpe (sep. kö till dessa). Det finns även garageplatser i föreningen för 390 kr (sep. kö). I dagsläget är det kö till samtliga platser. Dock brukar föreningen utfärda parkeringstillstånd till gästparkeringen för de som står i kö. Det går att sätta upp sig i kö till parkering så snart du är antagen som medlem i föreningen.

Renoveringar

Utfört underhåll:
2011-12 Stamrenovering i samtliga uppgångar
2013 Modifiering garageportar
2013 Montering låscylindrar
2014 Nya parkbänkar i området
2014 Ny parkeringsautomat
2014 Nya orienteringstavlor i området
2015 Renovering av lekplatsen
2016 2 st nya tvättstugor i panncentralen. Laddningsplats för el-bil
2017 Renovering av fasader

Planerat underhåll:
Inga större underhåll är planerade de närmsta åren

Föreningen följer upprättad underhållsplan.

Ekonomi

Avgiftshöjningar:
2013-10-01 10%
2014-10-01 2%
2015-10-01 5%
2016-07-01 5%

Inga nya avgiftshöjningar är planerade.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Kontaktperson

Simon Lundholm

Telefon

0705-201 011

E-post

styrelsen@masangen.se

Övrigt

Gemensamhetslokaler:
Till lägenheten hör ett källarförråd. Via föreningen har man också tillgång till barnvagnsförråd, cykelförråd, mattvätt och tvättstuga med torkrum. Det finns även en festlokal att hyra för föreningens medlemmar. Festlokalen är placerad i mitten av området, Arvesgärde och kostar f.n. 450kr/dag att hyra.

Om området

Hisingen - Tuve

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Det finns kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar i Norra Hisingen. Kulturpunkten i Tuve innehåller bibliotek, kulturskola, tidningscafé och fritidsgård.

Karta

Hör av dig till Patrik Skarström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad