Ostindiefararen 21

Bilder

  • Såld!

Ostindiefararen 21 , Eriksberg Norra Älvstranden , Göteborg

Nu kan du förvärva denna optimalt planerade etta om 30 m² med härlig utsikt över poolområdet nedanför och småbåtshamnen under Eriksbergskranen! Stor balkong i söderläge, stilrent kök med diskmaskin, helkaklat badrum med tvättavdelning! Brf Ängön är en häftig förening med uppvärmd pool, bastu och även båtplatser precis intill härliga promenadstråk! Riktigt låg månadsavgift! Snabbt tillträde möjligt! Låter som något för dig? Slå då en signal så berättar jag mer!

30 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 029 kr inkl värme, Digital-TV, IP-telefoni och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
30 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
2012
Driftskostnad:
600 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

30 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Nu kan du förvärva denna optimalt planerade etta om 30 m² med härlig utsikt över poolområdet nedanför och småbåtshamnen under Eriksbergskranen! Stor balkong i söderläge, stilrent kök med diskmaskin, helkaklat badrum med tvättavdelning! Brf Ängön är en häftig förening med uppvärmd pool, bastu och gästlägenhet. Snabbt tillträde möjligt!

Hall

Välkomnande hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning. Rymlig klädkammare som nås från hallen.

Allrum

Parkettgolv och vitmålade väggar i hela rummet. Utgång till lägenhetens balkong i söderläge med utsikt över gård och föreningens pool. Här spenderar du många långa kvällar och nätter!

Badrum

Helkaklat badrum med toalett, handfat, dusch med vikbara glasdörrar och tvättmaskin med kombinerad torktumlare. Ovanför tvättmaskinen finns en praktisk arbetsbänk och skåp för förvaring. Vitt kakel och grå klinker.

Kök

Kök från Marbodal med köksluckor i svart här finns möjlighet för matplats för 4 personer. Maskinpark från Electrolux. Helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, kyl- och frysskåp och inbyggd mikrovågsugn.

Balkong

Balkongen är stor och ligger i söder. Här kan du sitta och se ut över poolen och älven.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 9, hiss finns

Avgift

1 029 kr inkl värme, Digital-TV, IP-telefoni och bredband

Driftskostnad

7 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
VA: 2 700 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,45041%

Andel av årsavgiften

0,53741%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2012

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 april 2015
Energiklass: E
Energiprestanda: 105 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sannegården 63:1

Övrigt

-Balkong
Stor balkong i söderläge.

-Förråd
Finns i källaren.

-Parkering
Garage finns under huset. Separat kö. Möjlighet finns även i "berget" vid Monsungatan.

-Bra att veta
Föreningen har gemensamt avtal för el vilket gör att din förbrukning av el debiteras på månadsavin.

Enhetsmätning av kall- och varmvatten debiteras också på månadsavin.

Telia Triple Play innebär att bredband 100/100, IP-telefoni och ett basutbud av TV-kanaler samt TV-box ingår i detta abonnemang.

Förening

Namn

HSB Brf Ängön i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av 103 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Detta vackra lågenergihus var inflyttat och klart december 2012. Föreningen äger fastigheten Göteborg Sannegården 63:1.

Vatten ingår ej i månadsavgiften. Den faktiska förbrukningen av kall- resp. varmvatten debiteras separat. El debiteras med enhetsmätning genom föreningens avtal. Du betalar bara för din egen förbrukning. Föreningen betalar för BR-tillägget för de boendes hemförsäkring.
Månadsvgifterna sänkta 2018-01-01

I föreningen finns två övernattningsrum/samlingslokal, cykelrum, barnvagnsrum och tvättstuga samt bastu.

Utöver de tvättmaskiner och torktumlare som finns i varje lägenhet så erbjuder föreningen en gemensam tvättstuga. Tvättstugan ligger i entréplanet i vid nr 29/31

Föreningen har en gemensam uppvärmd pool och gårdshus med bastu som ligger vid den lugna och gröna innergården. Poolen är tillgänglig från maj till september.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

103

TV och Bredband

TV och Internet:
Fastigheten är ansluten till Telias Triple Play, vilket innebär IP-telefoni, Kabel-TV och bredband i multimedia uttag INGÅR i avgiften. Hastigheten är 100/100.

Parkering

I garaget under husen finns det totalt 29 stycken platser. Dessa kan hyras för f.n. 1000 kr/mån. Dessutom har föreningen 54 platser i granngaraget Sannegården GA:36 (tvärs över dockan). Dessa kostar f.n. 950 kr/mån.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Båtplatser:
I dockan finns det en småbåtshamn för ett 60-tal båtar varav några kommer att vara reserverade för Brf Ängön. Man kan anmäla sitt intresse hos Grefab. Kontaktperson om man vill sätta upp sig i kö till de olika båtplatserna vid Eriksbergsdockan är Katarina Lindahl, 031-805800 eller katarina.lindahl@grefab.se.

Om området

Eriksberg Norra Älvstranden

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägen Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

Karta

Hör av dig till Patrik Skarström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad