Rambergsvägen 3B

Bilder

  • Såld!

Rambergsvägen 3B , Brämaregården , Göteborg

Supercharmig etta i härligt landshövdingehus! Plankgolv och högt i tak. Stort fullutrustat kök, renoverat helkaklat badrum med tvättmaskin och stort vardagsrum med fint ljusinsläpp. Allt i en stabil HSB-förening där nästan allt ingår i avgiften; Telia Triple play, hushållsel, värme och vatten. Dessutom både vinds- och källarförråd. Här bor du nära Rambergets fina naturområde. Kort gångavstånd till kommunikationer vid Wieselgrensplatsen. Bara tre hållplatser till Nordstan och du passerar Backaplan på vägen dit.

38 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
3 225 kr Inkl värme, vatten, el och Telia Triple Play.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
51
Byggår:
1929
Driftskostnad:
150 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

38 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen till denna kanonetta belägen i ett charmigt landshövdingehus! Här hittar du en bostad som smälter in i det tidstypiska området med egenskaper som plankgolv och högt i tak. Stort fullutrustat kök, renoverat helkaklat badrum med tvättmaskin och stort vardagsrum med fint ljusinsläpp. Stabil HSB förening där nästan allt ingår i avgiften så som Telia Triple play, el och dubbla förråd. Här bor du nära Rambergets fina natur och med promenadavstånd till Backaplan där spårvagnen tar dig in till stan på bara 7 minuter, det går även att ta vagnen direkt från Wieselgrensplatsen. Vänligen kontakta Patrik Skarström för mer information!

Hall

Kliv in i en ljus hall där plats för avhängning sker naturligt på vänster sida. Ytterligare förvaringsmöjligheter hittar du rakt fram i en byrå. Väggarna är vita och på golvet ligger slitstarkt klinker.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust via ett fönster ut mot Ramberget. Här får du plats med en större soffa och tv-möblemang om så önskas. Idag finns här en smart platsbyggd våningssäng som möjliggör extra förvaring under, perfekt för den med mycket kläder. Det finns även en stor garderob med spegeldörrar för ytterligare förvaring. Väggarna här är vita och på golvet ligger charmigt gammaldags plankgolv.

Kök

Rymligt kök där matbordet har sin naturliga plats. Köket består av vita över och underskåp med stänkskydd i rostfritt och en bänkskiva i samma skiljer skåpen åt. Bra utrustning i köket med spis med häll, fläkt, kyl/frys och självklart diskmaskin. I anslutning till köket ligger även ett praktiskt skafferi. Väggarna är vita och på golvet ligger mönstrad laminat.

Badrum

Barummet är helkaklat sedan föreningens stambyte. Här hittar du lyx så som golvvärme och tvättmaskin. Utöver detta finns dusch med vikbara glasväggar, toalett, handfat med kommod och vägghängt spegelkåp. På väggarna sitter vitt kakel och på golvet ligger mörkt klinker.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 225 kr Inkl värme, vatten, el och Telia Triple Play.

Driftskostnad

1 800 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,35983%

Andel av årsavgiften

1,4944%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 3:21

Övrigt

Källarföråd
Vindsförråd

Förening

Namn

HSB Brf Välten

Om föreningen

Föreningen äger fastigheterna Brämaregården 3:19, 3:20, 3:21, 3:22. I föreningen finns sammanlagt 52 lägenheter och en lokal.
- 25 st 1 rok
- 9 st 2 rok
- 11 st 3 rok
- 5 st 4 rok
- 2 st 5 rok

Trevlig innergård med lekplats och gemensam grillplats. Solarium, cykelförråd samt två stycken tvättstugor.
Gator med fri dygnsparkering finns i området.

El utbytt 2003.
Takrenovering 2011.
Stamrenovering 2012

I avgiften ingår: värme, vatten, el och Telia Triple Play
Elavgift ca 200kr/mån
Telia tripelplay - Bredband fiber 100mb/TV (basutbud)/Telefon (fasta delen - samtalstaxa tillkommer) 250 kr/mån

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 465 kr.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr

Föreningens hemsida:
http://brfvalten.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

52

Antal lokaler i föreningen

2

Renoveringar

Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som uppdateras löpande.
2003: El byttes
2012: Renovering av taket, Stambyte klart sommaren 2012
2015: Dränering av utsidan påbörjades
2016. Dräneringen av utsidan avslutades
2017: Nya dörrar installerades till trappuppgångarna
2018: Påbörja projekteringen av att renovering tvättstugorna.

Inom en femårsperiod finns planer på att renovera taket.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Brämaregården

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Karta

Hör av dig till Patrik Skarström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad