Toleredsgatan 9C

Bilder

  • Såld!

Toleredsgatan 9C , Centrala Hisingen Tolered , Göteborg

Välkommen till denna välplanerade 3:a i populära Tolered. En av få lägenheter med dubbla badrum! Lägenheten har omsorgsfullt renoverats de senaste åren här finns två helkaklade badrum, renoverat kök och nya golv genomgående. Två sovrum där det ena sovrummet har egen toalett och klädkammare, kan utan problem nyttjas som ett boende i boendet. Vardagsrummet rymmer enkelt både matsalsbord och soffmöbel, härifrån nås bostadens balkong som erbjuder sol stora delar av dagen. Dubbla förråd följer med lägenheten. Här bor ni i en oerhört stabil HSB förening med låg belåning!

I Tolered bor man med närhet till Slätta Damm med en stor variation av promenadstigar och löparspår. Butiker och restauranger finns på Bjurslätts torg här går även bussen som tar er in till centrum på 15 minuter. Varmt välkommen att boka in er för visning!

För frågor vänligen kontakta Patrik Skarström!

67,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 758 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67,5 kvm
Våning:
2
Byggår:
1951
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67,5 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

I natursköna Tolered hittar ni denna välplanerade 3:a. Lägenheten har omsorgsfullt renoverats de senaste åren, här finns ni 2 helkaklade badrum, renoverat kök och nya golv genomgående. Två sovrum där det ena sovrummet har egen toalett och klädkammare, kan utan problem nyttjas som ett boende i boendet. Vardagsrummet rymmer utan problem både matsalsbord och soffa, härifrån nås bostadens balkong som erbjuder sol stora delar av dagen. Här bor ni i en oerhört stabil HSB förening med låg belåning!

Hall

Ni kliver om i en rymlig hall med plats för avhängning i en garderob till höger. På golvet ligger laminat och väggarna är vita.

Kök

Ljust och trevligt fullutrustat kök där över och underskåp går i vitt och bryts av med en mörk bänkskiva i laminat. Utrustningen består av, spis med häll, ugn, kyl och frys i kombi samt en extra integrerad ugn. Majoriteten av vitvaror är nya från 2018 förutom den integrerade ugnen. Här ryms ett matbord vid fönstret.

Sovrum 1

Här finns plats för dubbelsäng om så önskas. Förvaringen löser du galant via de 4 inbyggda garderoberna. Här det mönstrad tapet på väggen och ljus laminat på golvet.

Sovrum 2

Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord. Gott om plats till förvaring i sovrummet såväl som i den anslutande klädkammaren. Till sovrummet hör en separat toalett. Tack vare dörren ut mot hallen går det att avskilja rummet helt från resten av lägenheten, perfekt för den som vill det. Vita väggar med ljus laminat på golvet.

Badrum

Bostadens badrum är helkaklat med vitt kakel på väggarna och stiligt svart kakel på golvet. Utrustad med Badkar, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp, toalett och handdukstork.

Toalett

Ligger i anslutningen till sovrum 2. Helkaklat och utrustat med toalett och handfat med vägghängd spegel.

Balkong

Balkongen ligger perfekt inåt gården och erbjuder eftermiddagssol. Här finns plats för mindre möblemang.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 758 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-tv

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,20727%

Andel av årsavgiften

0,2073%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2018
Energiklass: -
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Tolered 147:1

Förening

Namn

HSB Brf Tolered

Om föreningen

Brf Tolered i Göteborg bildades 1947 och är belägen på Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22, Toleredsgatan 9 A - D.

Föreningens fastigheter består av flerbostadshus om 3 våningar med 318 lägenheter och 27 lokaler. Fastigheterna är uppförda 1951. 3 garage, varav ett är mc-garage.

Föreningens fastighet har beteckningen Tolered 147:1 Fastigheten upplåts med tomträtt, vilken skrevs om 2009 för tio år.

Fastigheterna är indelade i sex block med fem gemensamma gårdar.

Gemensamhetslokaler:
Det finns bastu, cykelförråd, samlingslokal, solarium, vinds- och källarförråd, mindre bibliotek, pingisbord och tvättstuga med torkrum.

Förvaltning:
Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Övrigt:
Föreningens fritidskommitté brukar anordna en bussresa varje vår och höst. Ett återkommande resmål är Köpenhamn.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 465 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

318

Antal lokaler i föreningen

27

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till bredband/telefoni/tv via fiber, kabelmodel samt telefonjacket.

Alla lägenheter i föreningen har tillgång till bredband, TV och IP-telefoni via LAN över fiberkabel med Telia som operatör. Anslutning via kabelmodem genom com-hemuttaget i lägenheten finns också där Com Hems basutbud för analog TV ingår i lägenhetsavgiften. Via telefonjacket kan man även via ADSL uppkoppling få tillgång till bredband via en rad olika operatörer. För tillgänglighetsförfrågan och prisuppgifter, kontakta respektive operatör.

Parkering

Föreningen förfogar över 282 parkeringsplatser längs Björlandavägen. Separat kö. Kostnad f.n. 120 kr alt. f.n. 200 kr med elanslutning. 15 MC-platser finns även i garage.

Renoveringar

Byggnadernas tekniska status:
Underhållet av fastigheterna grundas på en 30-årig underhållsplan med en aktuell kostnadsanalys för den närmsta 5-års perioden. Planen uppdateras och revideras årligen.
1985: gjorde föreningen en omfattande renovering med badrum, fasad, fönster, tak, balkonger, el samt stambyte.
2009: Upprustning av källarutrymmena - Målning av väggar och golv samt byte av branddörrarna. Frånluftsfläktarna på vindarna har även blivit utbytta.
2014: Förberedelser för underhållsarbete på tak och fasader.
2015: Rengjordes tak och balkongfronter, takpannor målades.
2016: Sidoplåtar till fönster byttes på grund av färgsläpp och korrosion. Nästa stora renovering är byte av entrédörrar och i samband med installation av elektroniskt inpasseringssystem.
2018-01-01 gjordes en avgiftshöjning med 3 %. En mindre avgiftshöjning kommer troligtvis att ske 2019. För mer detaljerad information om ekonomi och löpande renoveringar, se årsredovisning samt föreningens hemsida.
2018 utfördes markdränering kring Arvid Lindmansgatan 17. Nytt passersystem har installerats i samliga hus och lägenheterna har fått nya svarstelefoner. I samband med detta byttes ytterdörrarna och källardörrarna.

I dagsläget håller föreningen på att dränera kring fastigheterna, där block 1 slutfördes i början av sommaren (AL 17) och block 2 (KS 14 - AL 19) påbörjades under hösten. Detta arbete fortsätter under 2019 och planeras vara klart med block 6 år 2021.

Föreningen utför löpande underhåll enligt en 30-årig underhållsplan som uppdateras och revideras årligen.

Ekonomi

De närmaste åren är en avgiftshöjning planerad om ca: 3 % per år

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Ytterligare information finns på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tolered/

Om området

Centrala Hisingen Tolered

Tolered är en stadsdel som ingår i primärområdet Kärrdalen och stadsdelsnämndsområdet Lundby i Göteborg. Området gränsar till Svartedalen, Slättadamm och Bjurslätt mm. Bebyggelsen består mestadels av fristående hus och radhus. I området ligger Toleredsskolan och Lerlyckeskolan samt Toleredskyrkan.

Kommunikation

Närmaste hållpats är Svartedalsgatan där busslinje 31 trafikerar. Övrig kommunikation finns utmed Björlandavägen eller längs Hjalmar Brantingsgatan.

Närservice

I Tolered finns bla det anrika Mohlins konditori samt andra småbutiker. För större utbud finns Wieselgrensplatsen eller Backaplan någon kilometer bort.

Karta

Hör av dig till Patrik Skarström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad