Härsbackavägen 53

Bilder

  • Såld!

Härsbackavägen 53 , , Österåker

SÅLD INNAN VISNING! KONTAKTA ANSVARIG MÄKLARE FÖR MER INFORMATION. Med ett lugnt, högt, havsnära och lantligt läge finns denna arkitektritade pärla. Ett mycket spännande och läckert hus som ursprungligen byggdes 1956 och genomgick en omfattande ombyggnation 2004 till det som står här idag. Redan på uppfarten märks att detta är något speciellt. Här möts man av stora fönsterpartier som skvallrar om ett rikligt ljusinsläpp. Hög takhöjd, fina materialval, flera eldstäder och en unik planlösning ger huset en alldeles särskild karaktär som måste upplevas på plats.

Huset är beläget på en lugn återvändsgata där man har naturen och trädtopparna som närmsta granne. Tomten, som är om 2756 kvm, är en blandning av natur- och trädgårdstomt och ger utsidan en häftig karaktär. På kort avstånd finns Isättraviken där det finns badplats och möjlighet till båtplats.

Utöver huvudbyggnadens finns ett gästhus (med visst renoveringsbehov) samt en mindre gäststuga/förråd.

Väl innanför ytterdörren välkomnas man av hall med klinkergolv och golvvärme. Här finns gott om plats för avhängning i flertalet garderober. Ett stort fönster ger hallen ett fint ljusinsläpp. Rakt fram från hallen finns det kaklade badrummet med lantliga inslag. Badrummet är utrustat med handfat, spegel med belysning, wc, golvvärme, duschhörna, städskåp, tvättmaskin samt torktumlare. Här står också huset VV-beredare placerad. Ett frostat fönster ger badrummet gott om ljus.

Kliv in i vardagsrummet och möts av en härlig känsla. Här är det högt i tak, rikligt med ljusinsläpp, rogivande utsikt och vacker eldstad. Gott om plats för både soffgrupp och matbord. En spiraltrappa leder upp till husets övervåning. Från vardagsrummet finns utgång till tomten.
Från vardagsrummet når man det praktiska köket utrustat med kyl&frys, diskmaskin, rostfri dubbelho, spis med ugn, fläkt samt en fungerande vedspis. Fönster från två väderstreck ger ett naturligt arbetsljus.

Ett kort trappsteg leder till entréplanets sovrum/allrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och övrig möblering. En öppen spis ger både värme och mysfaktor. Utgång till soligt trädäck.

Upp för spiraltrappan möts man av en loftgång som sammanbinder övervåningens två sovrum. Till höger finns sovrum med stora fönsterpartier. Härlig utsikt där man blickar ut över trädtopparna. Rakt över loftgången finns det andra sovrummet med väl tilltagen klädkammare. Här finns ett handfat och rummet kan byggas om till ett extra badrum om så önskas.

På Härsbackavägen bor man lantligt men ändå på kort avstånd till såväl Åkersberga som Margretelund centrum med utbud av butiker, restauranger, gym, bibliotek etc. Ca 350 meter till närmsta busshållplats. I närområdet finns Skärgårdsstadsskolan (F-9) samt andra förskolor.

Välkommen på visning!

139 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
139 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 756 kvm
Byggår:
1956
Driftskostnad:
2 220 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

139 kvm

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1956 Ombyggt 2004

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, direktverkande el och luft/luft

Ventilation

Mekanisk

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Härsbacka 1:26

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

26 649 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 000 kr
VA: 1 350 kr
Väg, samf: 2 400 kr
Sotning: 499 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I kostnad för uppvärmning ingår kostnad för hushållsström. Årsförbrukning har uppgått till ca 18 000 kwh per år. Kostnad för vatten/avlopp avser slamtömning 1 gång per år. Kostnad för försäkring och renhållning (sophämtning) tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 647 000 kr, varav byggnadsvärde 1 635 000 kr

Summa pantbrev

2 553 000 kr

Tomt

Areal: 2 756 kvm
Tomttyp: Trädgårds-/naturtomt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om (borrad brunn). Enskilt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Flaxenvik GA:1
Avkomsträtt 53/7624
Avtalsservitut Ledning Mm
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-48/4545.1

Viktiga dokument

Om området

Karta

Hör av dig till Pege Abrahamsson för mer information!

Pege Abrahamsson

Pege Abrahamsson

Österåker

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0703068460

pege.abrahamsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad