Korsmovägen 5

Bilder

  • Såld!

Korsmovägen 5 , Värmdövik , Värmdö

En ära att få presentera den här magiska villan belägen i absolut samklang med trädgård, skog och sjö! Säreget komponerad med tanke på arkitektur, färger och materialval. Genial kontrast mellan röd timmerfasad och svart stående träpanel. Egen stig på 100 m till ljumma badklippor. Nära till strand, båtbryggor, busshållplats (5 minuter genom skogen) och fina promenadstråk i naturen. Interiörmässigt sprudlar huset av snickarglädje! Platsbyggt kök, påkostad spa-avdelning med egen eldstad, takfönster, synliga tegelväggar samt inspirerande egenbyggda skåp i råspont och smidda beslag. Ett boende kantat av fantastiska detaljer. Kommunalt V/A och generös byggrätt som bör tillåta att t ex bygga ihop de två övre delarna eller uppföra garage. Välkommen in!

211 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
211 kvm
Biarea:
4 kvm
Tomtarea:
2 146 kvm
Byggår:
1965/2000
Driftskostnad:
4 366 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

211 kvm

Biarea

4 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på Korsmovägen 5!

Entré på norrsidan till ståtlig ljusgång/ hall med platsbyggda garderober i passande stil. Golv av skiffer, två takfönster samt värme i golvet. Till höger från hallen nås den slående mysiga matplatsen. Omgärdad av öppen eldstad, synlig tegelvägg med hylla samt spröjs-försedda glasdörrar ut mot trädgård och sjö. Kök/matplats präglas just av tegel, vitmålad timmer samt vacker ostrukturerad skiffer på golv. Kök i klassisk U-form utan överskåp vilket ger en luftig karaktär. Funktionellt med två st kyl/frys i rostfritt, spis, fläkt, diskmaskin. Bänkskiva av mattsvart granit och dubbelho. Egensnickrat kryddskåp. Gott om förvaring.

I anslutning till köket finns en liten minihall med ytterligare entré ut i trädgården, gäst-WC samt teknikrum med bergvärmepanna. Några trappsteg upp till vardagsrummet som fortsätter i samma stil men ändrar karaktär till vitoljat furugolv, vitmålad väggpanel samt vitmålat trätak. I vardagsrummets fortsättning ligger ett mindre allrum som enkelt går att göra om till ett sovrum till. Det används idag som ett TV-rum. Även här finns en utgång till altandelen som har tak. Ett rymligt sovrum med stor garderob och utgång i anslutning. Sammanlagt bjuder huset på hela sex entréer i alla olika väderstreck.

Den västra övre delen nås med hjälp av fönsterprydd trappa från köket. Den här delen består idag av master bedroom med fönster i tre väderstreck. Glimt mot vattnet och vy över underbar skog. Liten klädkammare, utrymmen under snedtak för ytterligare förvaring. Det här rummet bjuder på en alldeles underbar känsla av lugn och rofyllt ljus.

Det är i den östra delen som den unika spa-avdelningen ligger. Sobert, snyggt och inbjudande med helkaklat badkar, dusch, kaklade hyllor, fönster mot naturen samt braskamin. Stort tvättrum med handfat i svart granit, bänkskiva, spegel och skåp i anslutning. WC separat i rummet intill med handfat och fönster. Skjutdörr för maximal funktion. Tvättstuga med tvättmaskin (Cylinda), torktumlare (Cylinda), hänganordning och utgång till trädgården. Trappa upp till ytterligare två sovrum och mellanhall.

Strömbrytare från Renova. Stor del är med dimmer-funktion.

En fröjd för ögat och själen att vandra runt i det här med glädje skapade hus.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

1965/2000 tillbyggt/ ombyggt 2000

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme via bergvärmepump (år 2000), direktverkande el, eldstäder

Ventilation

Självdrag/ frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 april 2016
Energiklass: -
Energiprestanda: 68 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund/platta på mark
Stomme: Timmer/trä
Fasad: Liggande timmer/ stående träpanel
Fönster: 2+1 isolerglas + vanlig ytterruta
Bjälklag: Trä
Tak: Dubbelfalsad plåt

Övrigt

På fastigheten byggdes det första huset 1965 (den svarta delen av huset). De två höga timmerhusen byggdes 1999-2000 och fördes sedan ihop genom ljushallen.
Timmerhusdelen är målad med den karaktäristiska falu rödfärg.

Eldstäderna är provtryckta och godkända 2016. Det finns även fler lediga kanaler i murstocken.

Takrenovering 2019 (efter att besiktningen gjordes) med totalt ca 35 kvm ny bandtäckt plåt. Se bilaga till överlåtelsebesiktning.

Borrhålet är 150 m vilket bör räcka för att försörja hela huset med bergvärme. Men behöver såklart undersökas vidare.

Inkopplad fiber.

För att se alla utförda renoveringar, se bilaga till frågelistan.

Säljaren avser att teckna en dolda-fel försäkring.

Vatten och avlopp är även kopplat under krypgrunden i det fall man vill bygga ett badrum i den delen. Ledningarna kan behöva kontrolleras först.

Radonmätning är gjord. Mycket låga värden under gränsen.

Fastighetsbeteckning

Värmdövik 1:210

Övriga byggnader

Förråd i form av vedbod och redskapsbod.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

52 397 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 38 432 kr
VA: 9 071 kr
Renhållning: 1 544 kr
Väg, samf: 2 850 kr
Övrigt: 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Övrigt = sjövatten för bevattning av trädgård

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 410 000 kr, varav byggnadsvärde 2 592 000 kr

Summa pantbrev

4 800 000 kr

Tomt

Areal: 2 146 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Solig och fin trädgårdstomt med gräsmatta, planteringar och natur.
Altan runt, i stort sett, hela huset. Den södra sidan har delvist försetts med tak.
Vattenutkastare med sjövatten, idealiskt för bevattning.
Stor parkeringsplats med plats för upp till fyra bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Värmdövik S:4, GA:3
Inskrivning, Nyttjanderätt va-försörjning, 99/19385

Värmdövik GA:3 - Värmdöviks vägförening
Värmdövik S:4 - brunnsplatser

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Värmdövik

Välkommen till Värmdövik - Värmdös nya populära framtidsområde!

Värmdövik är beläget mycket centralt, nära Mörtnäs, Hemmesta och Grisslinge men ger med sin påtagliga natursamvaro fortfarande en känsla av att befinna sig i ett lugnt grönområde. Vidare kännetecknas området av påtagligt större tomter (2000 kvm och större) än närliggande, mer centrala områden, som Hagaberg och Hemmesta vilket självklart bidrar till det unika lummiga utseendet. Slutligen är området nu påkopplat till det kommunala V/A systemet vilket gör att byggrätten för fastigheterna är mycket generösa. Det råder en underbar nybyggarglädje på vissa fastigheter och det är en bra blandning av gammalt och nytt samt stort och smått.

Vidare ligger Värmdövik på ett smidigt kommunikationsavstånd till Gustavsberg, Nacka och Slussen. Från busshållplatsen Herrviks gård går direktbuss 434 och 433 till Slussen med två avgångar i timmen och resan tar ca 30 minuter.

Som fastighetsägare i Värmdövik är du medlem i Värmdöviks vägförening. Föreningen är väl fungerande och vill särskilt värna om områdets speciella karaktär där natur och vatten vackert harmonierar med bebyggelse. Föreningen ansvarar, förutom för områdets vägar, även för lekplatser, fotbollsplaner och badplatser. Som fastighetsägare i Värmdövik har du också företrädesrätt till medlemsskap i Värmdöviks båtklubb. För mer information om det vänligen gå in på deras hemsida. Där finns detaljerad information om båtplats, kontaktpersoner mm. Hemsidan finns på: www.varmdovik.se

Värmdövik är även ett idealiskt område för naturupplevelser, sport och fritid. Ett stenkast från området ligger vackra Värmdö Golfbana med Wermdö Golf & Country Club. En 18-hålsbana i vacker skärgårdsnatur. Från området nås Värmdöleden som bjuder på vackra strövupplevelser i skog, nära hav och över äng. Eller välj att ta varma sommardopp i någon av de närliggande badsjöarna eller vid Herrvikens egna idylliska strand Ålbadet.

På några kilometers avstånd finns Grisslinge och Mölnvik med all tänkbar service i form av mataffärer, restauranger, gym, byggvaruhus, klädesbutiker, bageri, bensinmack och mycket annat. Grisslinge havsbad är i sig vida känt för sin otroligt fina sandstrand med vy ut mot den glittrande havsfjärden. Fortsätt annars också längre ut på Stavsnäsvägen till skärgårdsidyllen Strömma kanal. Ät en bit mat, ta en drink i kvällssolen och flukta på segelbåtar och motorbåtar som passerar för att ta sig ut i Stockholms fantastiska skärgård.

Slutligen - Värmdövik är en bevarad idyll med utrymme för möjligheter! Natur, hav, centralt, stora uppväxta tomter, generös byggrätt och bra kommunikationsmöjligheter. Flytta hit och upplev!

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad