Stamvägen 2

Bilder

  • Såld!

Stamvägen 2 , Djurö Vindö - Trackersvik , Värmdö

Enplansvilla med tillhörande gästhus belägen på vackra Vindö. Omsorgsfullt ompysslad trädgård med växtlighet av alla de slag. Stor fastighet på 3597 kvm med sluttning åt sydväst. Nära till egen stor båtplats, bad och buss. Går att nyttja både som fritidshus och permanent.

100 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
100 kvm
Biarea:
50 kvm
Tomtarea:
3 597 kvm
Byggår:
1969
Driftskostnad:
2 225 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

100 kvm

Biarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här timrade enplanshuset belägen på vacker trädgårdstomt! Huset är långsmalt och med fokus på att lätta kunna ta sig ut på tomten genom hela fyra entréer.

Entré till hall med plats för avhängning och garderober. Till höger om hallen ligger sovrum och förråd med anslutning mot kök. Kök och matplats med utgång till uterum. Kök med bänkskiva av trä, vita luckor, vitt kakel och dubbelho framför fönstret. Kyl, frys, diskmaskin, spis, varmvattenberedare och fläkt. Stort fint vardagsrum med högt i tak, träpanel i tak samt trägolv, braskassett och fönster ut mot trädgården. Passage med fönster och garderober leder in till husets södra del med helkaklat badrum med golvvärme, handdukstork badkar, WC och handfat, tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp och torktumlare, gäst-WC samt det största sovrummet. Kök och badrum från mitten av 1990 - talet.

Ett trivsamt hus!

Byggnad

Byggnadstyp

Enplansvilla

Byggnadsår

1969 1977

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 maj 2019
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar/krypgrund
Stomme: Timmer
Fasad: Liggande halvtimmer + träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Altan åt sydväst och väst
Taxerad boarea 82 + 0 kvm
Fasaden målades för ca 5 år sedan.
Centraldammsugare
Sotat och godkänd murstock.
Tillhörande båtplats (extra stor)
Egen liten genväg genom tomten ner till busshållplatsen.
Nya stuprör och hängrännor på huvudhuset år 2012

Fastighetens ägare är delvis ett dödsbo vilket gör att exakt information om fastigheten kan vara svår att få.

Fastighetsbeteckning

Fjällsvik 2:40

Övriga byggnader

Vinterbonat gästhus (45 kvm) med pentry, sovrum samt duschrum med WC. Verkstad med ingång utifrån (5 kvm). Stor tillhörande sydvästvänd altan i två etapper. Pool.
Friggebod (10 kvm) med vedbod bakom
Redskapsbod
Växthus (trasiga fönster) idealiskt för tomater, vindruvor, kryddor
Uterum med infravärme (10 kvm)
Jordkällare
Fågelholkar

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

26 707 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 000 kr
VA: 1 884 kr
Renhållning: 2 223 kr
Väg, samf: 2 000 kr
Övrigt: 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Övrigt = båtplatsen

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 560 000 kr, varav byggnadsvärde 1 401 000 kr

Summa pantbrev

821 000 kr

Tomt

Areal: 3 597 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En gammeldags uppväxt trädgård utan dess like! Så rogivande, inspirerande och alldeles underbar! Här samsas växtligheter av alla de slag. Njut bl a av hassel, äppelträd, mynta, citronmeliss, smultron, lavendel, rosor, björk, alpklematis, honungsros, påsklilja, björnbär, körsbär, magnolia, pil, vildvin, syrén, finsk ros, blåbär, jasmin, smultronschersmin mm

Vatten/avlopp

Egen djupborrad brunn med mycket gott om vatten. God smak på vattnet. Ny BDT-anläggning (2019). WC till sluten tank (3 kubik), Extra sluten tank (1 kubik) till gästhusets badrum. Vattenprov gjort 2019. Godkänt med anmärkning.

Samfällighet, servitut etc.

I texten om omgivningen beskrivs Trackersvik fastighetsägarförening utförligt. Utöver det ansvarar föreningen för plogning, sandning. En egen sektion ansvarar för de eftertraktade bryggplatserna. Just nu är årsavgiften för en plats ca 600 SEK och i det inkluderas såväl bryggplats som uppläggning. Fastighetsägarna på Stamvägen 2 är inte medlemmar i bastuföreningen. Varje enskild fastighetsägare kan söka medlemskap i den föreningen. Medlemsavgift tillkommer.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Djurö Vindö - Trackersvik

Området Trackersvik är ett mysigt uppväxt område på Vindö ca 2 km från Djurö by. Det har ett optimalt läge med både närhet till Sollenkrokavägen med bra kommunikationsmöjligheter samt närhet till naturen och havet i form av en lugn skärgårdsvik i direkt anslutning till den segelbåtsprydda Kanholmsfjärden. Trots närheten till Sollenkrokavägen är området beläget med en känsla av att ligga skyddat och privat - främst på grund av att området initialt är beläget högt upp och att vägen avgränsas genom en bom med kod.

Trackersvik har en aktiv och välordnad fastighetsförening som sköter om den pittoreska och mysiga båthamnen, vägar, ängar och samfällighetens allmänna strövområden. Vidare ordnar föreningen midsommarfirande, sommarfirande mm vilket bidrar till en härlig social samvaro. Slutligen finns även båtplats med segelbåtsdjup att tillgång för en ringa årlig summa, iläggningsramp och uppläggningsplats för båt, en gemensam badflotte samt möjlighet till att utnyttja bastu nere vid vattnet. Ett idealiskt område för såväl permanent som sommarboende! Stor båtplats tillhör den här fastigheten för en kostnad endast 600 SEK per år.

På Djurö några kilometer från Trackersvik finns mataffär, restauranger, bageri, vårdcentral, skola och annan tänkbar närservice. Skärgårdsön Djurö har den stora fördelen av att vara länkad med fastlandet genom en av Stocksholms allra vackraste broar. I och med det går det bra att kombinera ett lugnt skärgårdsliv med arbete i stan. Resan tar ca 40 minuter med bil eller buss.

Segla ut till skärgårdens alla vackra och populära öar, besök Motorverkstan på Djurö för en god sommarmiddag eller njut av solnedgången från områdets kvällsvarma klippor. Välkommen att trivas i Trackersvik och på Vindö!

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad