Fågelbrostigen 410

Bilder

  • Såld!

Fågelbrostigen 410 , Fågelbro Grönköping , Värmdö

Fågelbro Säteri, ett unikt livsstilsboende invid Fågelbro Golf & Counry Club. Här lever och bor man i samklang med skärgård, natur och en aktiv livsstil.
Välkommen till detta perfekt planerade tornhus med kringbyggd terrass som bjuder på sol från morgon till kväll. Mycket bra läge på mysiga gård 4. Tornet är placerat i hörna vilket ger ett rymligt sällskapsrum med naturlig matplats för stora sällskap i det generösa burspråket. Denna planlösning är ovanlig, finns endast ett fåtal i hela Grönköping. Burspråket följer med upp till masterbedroom och bjuder på härlig utsikt över gården och korthålsbanan.
Kök och badrum renoverades 2015-2017

126 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 043 kr I avgiften ingår vatten, grundutbud TV via fiber, sophämtning och parkering.
Typ:
Radhus
Boarea:
126 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
410
Driftskostnad:
1 800 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

126 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till detta perfekt planerade tornhus med bra läge och kringbyggd terrass som bjuder på sol från morgon till kväll. Tornet är placerat i hörna vilket ger ett rymligt sällskapsrum med naturlig matplats för stora sällskap i det generösa burspråket. Denna planlösning är ovanlig, finns endast ett fåtal i hela Grönköping. Burspråket följer med upp till masterbedroom och bjuder på härlig utsikt över gården och korthålsbanan.

Entréplan: Välkomnande entré. Gäst-wc med toastol och kommod med tvättställ från 2017. Välutrustat kök som totalrenoverades 2015. Micro, ugn, induktionshäll, diskmaskin, kyl/frys med ismaskin, allt från 2015. Rymligt vardagsrum med gott om plats för både tv-hörna och matsalsmöbel. Entréplanet har klinkergolv med elslingor. Utgång både från kök och vardagsrum till den kringbyggda terrassen. På köksterrassen sitter man helt skyddad från insyn och njuter av eftermiddags- och kvällssol. Övriga delar av terrassen har sol från tidig morgon fram till eftermiddag.

Plan 2: 2 fina sovrum med balkong, dressingroom och bad en suit. Badrum 1 är totalrenoverat 2017 med snyggt kakel och marockansk golvklinker. Badkar på tassar, matchande kommod med tvättställ och engelska gammeldags armaturer och belysning skapar lyxig atmosfär. Badrum 2 är helkaklat och utrustades 2017 med ny glasad dusch i hörna, ny wc-stol samt ny kommod med tvättställ. Här är också tvättpelaren placerad, TM och TT från 2015. Hela plan 2 har sammanhängande ekparkett utom badrummen som har klinkergolv med elslingor.

Plan 3: Charmigt tornrum med härlig utsikt, gästrum samt klädkammare. Här ligger ett snyggt mörkt brädgolv.

2 rymliga isolerade förråd samt vedbod nås från terrassen. Det finns också möjlighet att överta säljarnas hyrda förråd i den s.k. Ladan.

Hos bostadsrättsföreningen är bostadsrätten registrerad som 3 rum och kök med en angiven boyta om 97 kvm. Vinden har senare inretts till boyta och utgör det 4:e rummet och det ger en total boyta på ca 126 kvm. Viss osäkerhet råder gällande angivna ytor och önskas exakthet rekommenderas kontrollmätning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

4 043 kr I avgiften ingår vatten, grundutbud TV via fiber, sophämtning och parkering.

Driftskostnad

21 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 21 600 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning och åretruntboende. Föreningen står för kostnaden gällande bostadsrättsförsäkring och bostadsrättsinnehavaren står för lösöresförsäkning.

Andel i föreningen

2,75%

Andel av årsavgiften

2,75%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Radhuslägenhet

Uppvärmning

Golvvärme elslingor, murad öppenspis med insatskamin samt el-element

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Övriga byggnader

Vid områdets egna marina finns båtplatser tillgängliga till en kostnad av 3000-5000 kr per år beroende på båtens storlek

Förening

Namn

Brf Fågelbro 4

Om föreningen

Brf Fågelbro 4 bildades 1987 och är belägen på Fågelbrostigen 401-435 och 402-434, Fågelbro Säteri på Värmdö.

Föreningens fastigheter består av småhus om 3 våningar med 35 lägenheter. Fastigheterna är uppförda 1989.

Renoveringar/underhåll: 2017 ommålning av tak, fasad och fönster. 2017 totalrenovering av bastuhus. 2016 indragning av fiber.

Välskött förening med god ekonomi. I avgiften ingår trädgårdsskötsel, snöskottning och sophantering. Gemensamma utrymmen: Uteplatser cykelförråd, pool och bastu.

Tillsammans med övriga fyra föreningar äger föreningen markområden, tre parkeringsplatser, tre post/sophus och det fd reningsverket kallat "Ladan". Dessa ytor och byggnader förvaltas gemensamt av "Grönköpings samfällighet" vars styrelse består av representanter från de fem föreningarna.

Båtplatser finns hos Fågelbro Yacht Club vars marina ligger inom området. Från marinan tar man sig sjövägen till Strömma kanal eller via Skenoraströmmen ut på Nämndöfjärden. Medlemmar kan hyra båtplats av varierande storlek och årshyra.

Sedan början av år 2004 är föreningen ansluten till det kommunala vatten- och avloppssystemet.

I omedelbar närhet till föreningens fastighet ligger delar av Fågelbro Golf & Country Clubs golfbanor, en 18-hålsbana och en korthålsbana med nio hål. Till klubbhuset, tennisbanor, padelbana och ridanläggningen är det gångavstånd.

Övriga hemsidor:

www.fagelbrogolf.se Högklassig 18-hålsbana och vackert klubbhus. Klubben erbjuder också tennisbanor, padelbana, pool, gym och squash.

www.fagelbrokrog.se Anrik lokal med orangeri och uteservering med utsikt över banan. Berömd för sin goda mat och familjära atmosfär.

www.fagelbrostall.se En av Sveriges mest kompletta och exklusiva ridanläggningar. Här erbjuds inackordering av privathästar samt ridlektioner.

www.fagelbrohus.se Lyxigt spahotell med nyrenoverat SPA som erbjuder allt från massage till exklusiva behandlingar.

www.strommakrog.se Härlig sommarrestaurang belägen vid kanalen inom bekvämt golfbilsavstånd från Fågelbro.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Fågelbro Grönköping

Fågelbro Säteri är ett unikt bostadsområde där man lever och bor i samklang med skärgård och natur. Ett unikt livsstilsboende med golfklubb, tennisbanor, ridanläggning och båtklubb. Här finns även ett spa-hotell, förstklassig krog och sommar-lanthandel med närproducerat. Omgivningarna är hänförande vackra och i hagar och ekbackar strövar hästar, kor och får. Här erbjuds den naturintresserade ett rikt djurliv och en artrik flora och den båtintresserade ett härligt skärgårdsliv.
Skärgårdshusen på Fågelbro är ett unikt koncept - det enda i Sverige. Vackra bostäder för permanent- eller fritidsboede

Grönköpings samfällighetsförening:
förvaltar fastigheten Fågelbro 1:41 (gräsytor, buskage, parkeringsplatser, post/sophus ladan och bommen som angränsar eller återfinns utanför utanför Brf 3-7s kvartersgårdar.
Styrelsen består av ordföranden, 5 ordinarie representanter och 5 suppleanter på vilket sätt Brf 3-7 kan påverka de konsensus beslut som fattas i Grönköpings styrelse.

Fågelbrovägarnas samfällighetsförening:
De asfalterade och grusade vägarna på och runt Fågelbro ägs och förvaltas av Fågelbrovägarnas samfällighetsförening.

Kommunikation

Goda Kommunikationer med direktbuss till Slussen. Rymlig pendelparkering invid hållplatsen. Direktbuss 433 och 434 tar dig Stan på ca 40 minuter så det går jättebra att pendla regelbundet.

Närservice

Det är endast 10 min bilresa till Värmdö köpcentrum i Mölnvik. Här finns stort utbud av matbutiker, klädaffärer, byggvaruhandel, gym och mycket annat.
Även Djurö och Stavsnäs erbjuder en hel del service.

Parkering

Rymlig välanlagd avgiftsfri pendelparkering vid busshållplatsen.

Karta

Hör av dig till Siw Rönnberg eller Charlotte Balcker för mer information!

Siw Rönnberg

Siw Rönnberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-558 00 91

siw.ronnberg@husmanhagberg.se

Charlotte Balcker

Charlotte Balcker

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-444 08 09

charlotte.balcker@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad