Kragstalundsvägen 48

Bilder

  • Såld!

Kragstalundsvägen 48 , Kragstalund , Vallentuna

Välkomna in i detta hemtrevliga och väl omhändertagna gavelradhus i mycket bra läge. Garage finns i länga. Här bor barnfamiljen toppenbra med lekytor och skogsområde inpå knuten. Flera skolor och förskolor med gångvägar till. Kommunikationerna är strålande med både Roslagsbanan till Östra och bussar till Danderyd där tunnelbana finns samt buss till Upplands Väsby, Sollentuna, Kista, samt direktbuss till Humlegården. Mataffär och liten restaurang, allt på ca 5 min gångavstånd.

128 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
128 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
216 kvm
Byggår:
1978
Driftskostnad:
3 600 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

128 kvm

Rumsbeskrivning
Entré/Hall

Takbelagd entré med ny trätrall leder in i den ljusa och välkomnande hallen med mörkt grå klinkers på golvet och vita tapetserade väggar samt nya fönster, en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar finns direkt till vänster och erbjuder gott om förvaring.

Kök

Smakfullt och ljust kök från Ikea, inbyggd mikrovågsugn arbetsbänkar i massiv betsad ek med terracotta mixade färger på kakel och belysning ovan. Köket har diskmaskin, kyl/frys side by side med is och vatten inbyggt. Rejäl spis med induktionshäll och ugn, spisfläkt med vit kåpa och smakfull hörnhylla i betsad ek ovan spis. Matplats för 4-6 personer. Ek parkettgolv och ljusa tapetserade väggar. Utanför de nya köksfönsterna finns en stenbelagd uteplats med mysig kvällssol och blommande rabatter. Intill uteplatsen finns förråd.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum i vinkel med gott om plats för både matsalsmöbel och soffgrupp. I den del som idag nyttjas som matsalsdel finns en braskamin som sprider värme och trivsel. Vinkeldelen görs enkelt om till sovrum och lämnar ändå plats för tillräckligt stort vardagsrum. Från vardagsrummet når man en altan under tak, förråd, stenbelagd liten plats om man vill sitta i skuggan på em, den fina inhägnande trädgårdstomten och stor trädäckad altan med staket som bara har skogen bakom sig. Vardagsrummet har ek parkettgolv och ljusa tapetserade väggar. Stora nya fönster med härdat glas.

Duschrum

Grått klinkergolv med värmegolv (el), ljust grått kakel samt fondvägg i duschrum med samma färg som golv. Stor duschhörna med vikbara glasdörrar, vägghängd toalett samt handfat i kommod. Spegelskåp med belysning. Infällda spotlights med dimmer i taket. Duschrummet renoverades 2007 och kvalitetsdokument finns.

Trapphus

Vackert öppet trapphus upp till övre plan, här sitter laserad råspont i horisontellt läge hela vägen upp vilket ger en harmonisk gedigen känsla. Trappan är vitmålad och har delvis räcke.

Övre plan

Den övre hallen har ett ljust laminatgolv samt vitmålade väggar. Här finns tre och ett halvt sovrum (1/2 sovrummet kan nyttjas som kontor/klädkammare/barnkammare, fönster finns) badrum samt en rejäl klädkammare/förråd. Här finns också vindslucka.

Sovrum

Rymligt och ljust sovrum med laminatgolv och beige tapet. Nya fönster med integrerat insektsnät. Plats för garderober eller skrivbordshörna finns.

Sovrum

Ytterligare ett stort sovrum. På golvet ligger plastmatta (träimitation) och väggarna är ljust tapetserade med en randig fondvägg med glada färger. Fönster och utgång till balkong med sol hela dagen. Även detta har nya fönster. Plats för garderober finns.

Sovrum

Rymligt sovrum med mycket ljusinsläpp och integrerat insektsnät i det stora fönstret. Ljust laminatgolv och ljust tapetserade väggar samt en fondvägg som är målad i mörkrött. Plats för garderober finns.

Badrum

Badrum med sjösten på golvet med golvvärme (el), helkaklade väggar i vitt med inslag av sjösten, handdukstork, badkar, WC, handfat i kommod med spegelskåp. Infällda spotlights med dimmer funktion i tak. Fönster finns. Badrummet renoverades 2004 och kvalitetsdokument finns.

Tvättstuga

Husets tvättstuga har en rejäl arbetsbänk i mörkt grå laminat, perfekt att vika och sortera tvätt på, tvättmaskin, diskho, värmepanna, inspektionslucka för duschrummets vattenledningar och vägghängda toalett. Plastmatta i original och målade väggar. Fönster finns.

Förråd under trappa

Ett praktiskt förråd eller perfekt koj rum för barnen finns under trappan.

Genomgående ljust och fint och med mycket bra planlösning. Rejält vardagsrum i vinkel där tidigare vägg tagits bort men enkelt återställs om ytterligare sovrum behövs, idag finns 3 stora sovrum och ett litet med fönster som går att nyttja som barnkammare /kontor eller klädkammare. Huset har löpande renoverats, bland annat nytt kök ca 2006, även vitvarorna (enl beskrivning från köp 2013). 2 renoverade badrum 2004 och 2007, ett med dusch och ett med badkar. Nya fönster från 2017 och altandörrar (3-glas isoler). Även ytterdörren är ny från 2017.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans gavelradhus

Byggnadsår

1978 Ombyggt 1986

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 juli 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 94 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Kragsta 2:55

Övriga byggnader

Förråd på baksida för trädgårdsutrustning.
Förråd på framsida.
På gaveln har iordningställts en planteringsbänk med trädäck och tak (balkongens golv)

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

43 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 000 kr
VA: 4 800 kr
Renhållning: 1 400 kr
Väg, samf: 30 000 kr

Kommentar

I samfällighets avgiften ingår väghållning, garage, värme samt underhåll av torp och lekplatser mm. Hushållsel är ca beräknad på 2-3 personer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 923 000 kr, varav byggnadsvärde 1 819 000 kr

Summa pantbrev

2 672 325 kr

Tomt

Areal: 216 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Uppvuxen och fin inhängnad trädgårdstomt med massor av vackra blommor och buskar som blommar i olika faser. På gaveln finns planteringshörna med arbetsbänk i skydd för regn o ruskväder under balkongen.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Vallentuna Kragsta GA:1, Gemensamhetsanläggning: Vallentuna Kragsta GA:2

Om området

Kragstalund

Populärt, barnvänligt område nära Täbygränsen. Vallentuna ligger på ett par kilometers avstånd och numera är sjön badbar. Vintertid så plogas skridskobana upp. Till Kvarnbadet - ett utomhusbad vid norra änden av Vallentunasjön - är det ca 3 km. Nybyggt inomhusbad finns vid Vallentuna centrum. Stora skogsområdet finns både öster och väster om området och nås inom ett par minuters promead och här kan du motionera, rasta hunden plocka svamp och bär m.m.

Kommunikation

Bra kommunikationer med Roslagsbana till Östra station som går var 15:e min på varddagar samt var 30:e min på kvällar/helger och buss till Täby C samt Mörby C. Det är gångavstånd till tågstationen och Roslagsbanan blir snart dubbelspårig. Det tar ca 25 min med Roslagsbanan till Östra station och ca 20 m med buss till Danderyds Sjukhus.

Närservice

Gångavstånd till Matvaruaffär samt grillkök. 5 min bilväg till Vallentuna C med all tänkbar närservice. Ett flertal skolor och dagis finns på gångavstånd. Lovisedalskolan och Bällstabergsskolan är närmsta skolor.
I Vallentuna Centrum finns ICA,Konsum,Apotek,Banker,Systembolag och diverse affärer.

Karta

Hör av dig till Pernilla Darin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad