Bandhagsplan 9, 10 tr

Bilder

Som Utgångsbud

1 595 000 kr

Bevaka slutpriset

Bandhagsplan 9, 10 tr , Bandhagen , Stockholm

BANDHAGENS BÄSTA 1:A! Högst upp i huset, på tionde våningen, med helt fri utsikt mot bl.a. Globen och Tele2-Arena finns denna mycket fina lägenhet. Genomgående mycket gott skick och en social och trivsam planlösning. Renoverad köksdel med smarta lösningar samt genomgående fina ytskikt. Mycket attraktivt läge i Bandhagen, med endast ett femtiotal meter till t-bana och diverse service. Stark och stabil HSB-förening med mycket god ekonomi och övernattningslägenhet för gäster m.m.

19,5 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 536 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
19,5 kvm
Våning:
10, hiss finns
Lägenhetsnummer:
644
Byggår:
1953
Driftskostnad:
283 kr/månad
Som Utgångsbud:
1 595 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

19,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna mycket attraktiva och välbelägna lägenhet. Högt och fritt belägen på tionde våningen, helt insynsskyddat och med fint ljusinsläpp. Lägenheten är mycket yteffektiv och lättmöblerad, ett perfekt förstaboende eller en utmärkt pendlingsbostad.

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall: Entréhall med avhängningsyta för ytterkläder samt en inbyggd garderob för förvaring.

Rum: Lättmöblerat rum med gott om plats för både en ordentlig säng, matplats m.m. Möjligheter finns att installera en loftsäng, för att på så vis även få plats med t.ex. en mindre soffa. Helt fritt läge med stora fönsterpartier som ger en milsvid vidsträckt utsikt samt ett härligt ljusinsläpp.

Köksdel: Nyrenoverad och mycket praktisk köksdel, med smart förvaringslösningar och utmärkta matlagningsmöjligheter. Här finns en stor köksö med inbyggd utrustning och förvaring samt en trevlig bardel/matplats. Utrustad med spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, microvågsugn, separat kyl och separat frys.

Badrum: Fräscht helkaklat badrum inrett med vitt kakel samt ljust klinkergolv. Badrummet renoverades i samband med stambytet 2005. Utrustat med dusch, WC, handfat, badrumsspegel samt handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

10 av 10, hiss finns

Pris

1 595 000 kr Som Utgångsbud

Avgift

1 536 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,08721%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

2221 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1953

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 mars 2019
Energiklass: -
Energiprestanda: 207 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Murbruket 1

Förening

Namn

HSB Brf Bandhagen

Om föreningen

HSB Brf Bandhagen är en stabil förening med låg belåning som är belägen i omtyckta Bandhagen och består av totalt 554 st bostadsrätter och 3 st hyresrätter. Dessutom finns det 129 stycken lokaler av olika slag. ningen äger även 129 lokaler av olika slag däribland hela Bandhagens centrum - Bandhagsplan med affärer, lokaler, friskola etc. Cirka 25% av föreningens årliga driftsintäkter kommer från våra hyresgäster till dessa lokaler.

Föreningen bildades i mitten av 1950-talet i samband med att Bandhagen anlades. Föreningen äger och förvaltar centrum, som byggdes under 1950-talet. Föreningen arbetar aktivt med att förvalta den planeringstanke och estetik som präglade den tiden, bl.a. genom ett enhetligt skyltprogram i retrostil.

Ekonomi
Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 105 mkr per bokslutet 2017 medan de årliga intäkterna uppgår till nästan 30 mkr. Skuldkvoten är cirka 3,300 kr/kvm boyta, snittet i kommunen uppgår till 6.000 kr/kvm.

Gemensamma utrymmen
Cykelrum/barnvagnsrum finns i fastigheten. Det finns möjlighet att hyra extra förrådsutrymmen eller lokaler via HSB. På Kallforsvägen 11 och Fågelstavägen 16 finns små enkla hobbylokaler utrustad med snickarbänk. Föreningen har även en festlokal i Bandhagens centrum (Bandhagsplan 3) och en övernattningslägenhet med 4 st bäddar (Kallforsvägen 27). Här och var finns även renoverade lekplatser.

Tvättstugor
Det finns två tvättstugor i intilliggande fastighet.

Parkering
Föreningen har 40 st garageplatser, 86 parkeringsplatser med värmeuttag, 13 kallplatser samt 2 fristående garagelängor, en med 6 platser på Fågelstavägen och en med 4 platser på Kallforsvägen. Till platserna kan det vara kö. Pris för parkeringsplats är 300 kr/mån och pris för garageplats är 840 kr/mån, (Enligt information från HSB 2019-05-09). I och omkring området finns också ett antal 7-dygnsparkeringar med avgiftsfria platser. I övrigt gäller gratis datumparkering på närliggande gator.

Bredband och tv
Föreningen har avtal med tre leverantörer. ComHem erbjuder bredband och TV via kabel. Basutbudet för kabel-TV ingår i avgiften.

Kvarter Gatuadress
Bandlisten 1 Mosstenabacken 1-5
Glasteglet 2 Fågelstavägen 8-24, 28-44 och Trollesundsvägen 6-12
Stjärnvalvet 1 Kallforsvägen 4-28, 32-36
Kryssvalvet 5 Kallforsvägen 3-31, 35-47
Löpskiftet 1 Bandhagsplan 2-4
Rullskiftet 2 Bandhagsplan 3
Murbruket 1 Bandhagsplan 9-11
Pettringen 2 Bandhagsplan 14-18

Renoveringar
Stambyte och renoveringar av husen utfördes under åren 2002-2005. I föreningens lägenheter uppdaterades elen i samband med stambytet där även jordfelsbrytare installerades och 3-fas drogs fram. Från 2016 och framåt genomförs upphandling och installation av nya fönster. 2017 besiktigades de horisontella stammarna. 2015 renoverades tvättstugorna. 2008 gjordes en radonmätning med godkända värden. 2017 såldes lägenheter som tidigare varit lokaler för ett välkommet kapitaltillskott till föreningen. Föreningen delade även ut brandvarnare till samtliga lägenheter. Brandvarnaren skall dock underhållas av lägenhetsinnehavaren.

Kommande renoveringar
Fönsterbytet i föreningen har ännu inte påbörjats, alltså kan ett fönsterbyte bli aktuellt i framtiden.

Föreningen en välskött och attraktiv bostadsrättsförening. För mer information se årsredovisningen.

För mer information om Brf Bandhagen se föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/bandhagen, köparen måste bli medlem i HSB.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

554

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

101

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem (basutbud ingår i avgiften). Bredband via ComHem, Bredbandbolaget eller fiber från Ownit 100Mbit 139:-/månad, 1000Mbit kostar 199:-/mån. Separata avtal.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och inga planerade avgiftshöjningar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

E-post

styrelse@brfbandhagen.se

Övrigt

- I området finns tre lusthus med grillmöjligheter, utan krav på tidsbokning.
- Föreningen innehar åtta stycken tvättstugor.
- På Kallforsvägen 11 och Fågelstavägen 16 finns två stycken hobbylokaler med snickarbänkar.
- På Kallforsvägen har föreningen en övernattningslägenhet som kan bokas av de boende. (kostnad: 300:- på vardagar och 500:- på helgdagar)
- Föreningslokal på Bandhagsplan 3 med plats för upp till 50 personer kan bokas av de boende i föreningen.
- På Nedre Kallforsvägen finns även en boulebana.
- I området finns ett flertal odlingslådor utplacerade som man kan få tillgång till genom ett kösystem, bland annat på Mosstenabacken.

Tomträttsavtalet för fastigheterna inom HSB Brf Bandhagen i Stockholm gäller från 2014-10-01 och 10 år framåt.

Om området

Bandhagen

Bandhagen är en stadsdel i stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör i Söderort i Stockholms kommun. Centrum och delar av Bandhagen byggdes upp under 1950-talet utifrån idéer om grannskapsplanering och bebyggelsen är idag en blandning av låghus och punkthus. Det är även närhet till dagis och skolor. Bland annat Bandhagens skola ( F-6 ) och Bäckhagens skola ( F-9 ).
Den kuperade skogen ger en fridfull prägel till området och är lämplig för såväl rekreation som motion. Trots det naturnära läget är det kort gångavstånd till Högdalens centrum och en knapp mil till Stockholms innerstad.

Kommunikation

Att resa till Stockholms centrum tar ca 20 min med kollektivtrafiken. I Bandhagen finns T-bana samt även bussförbindelser till Älvsjö där pendeltåget ansluter. Det finns även bussförbindelser till bland annat Gullmarsplan, Farsta, Huddinge, Skärholmen och IKEA.

Närservice

Bandhagens och Högdalens centrum ligger inom gångavstånd.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johan Lundberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad