Nystadsgatan 8, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Nystadsgatan 8, 2 tr , Akalla , Stockholm

Låg avgift i stabil förening med god ekonomi! Välplanerad bostad med äldre standard i välbehållet skick. Stort badrum med badkar och möjlighet att installera tvättmaskin och torktumlare. Goda renoveringsmöjligheter för den som önskar. Flexibel planlösning med möjlighet att öppna upp mellan kök och vardagsrum.

Nystadsgatan erbjuder ett lugnt och familjevänligt läge med närhet till lekparker och förskolor. Ett par minuter bort ligger Akalla centrum med LIdl, Ica, bussterminal samt tunnelbana som tar dig till City på 20 minuter.

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 988 kr inkl. värme, va
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
835

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med säkerhetsdörr samt 2 platsbyggda garderober. Här ligger plastmatta på golv och väggarna är klädda i tapet.

Badrum: Originalbadrum med plastmatta på golv och vitmålade väggar samt ett praktiskt vädringsfönster. Badrummet är utrustat med badkar, handfat, wc samt förberett för att kunna installera tvättmaskin.

Vardagsrum: Rymligt och luftigt vardagsrum med ett stort fönsterparti mot Nystadsgatan. Här ligger laminatgolv och väggarna är klädda i tapet.

Sovrum 1: Master bedroom med 4 garderober samt plats för dubbelsäng. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Sovrum 2: Perfekt barnrum med plats för enkelsäng. Laminatgolv och tapetserade väggar.

Kök: Välplanerat kök med matplats för 4-10 personer vid fönster som vetter mot föreningens trevliga innergård. Köket är utrustat med kyl/frys, köksfläkt, spis/ugn samt diskmaskin. Här finns även gott om förvaring i skåp samt ett fullstort skafferi och städskåp. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Balkong: Modernt inglasad balkong med heltäckningsmatta på golv. Balkongen ligger i västerläge mot föreningens gröna innergård med radhus och lekplatser.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

3 988 kr inkl. värme, va

Andel i föreningen

1,08%

Andel av årsavgiften

1,09063%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Källarförråd finns i samma byggnad. Tvättstuga finns utanför Nystadsgatan 8-10.

Renoveringar:
2013: Balkonginglasning.
2014: Nya vitvaror i kök: fläkt, kyl/frys, diskmaskin.
2015: Byte av golv i hall och kök.

Förening

Namn

Brf Nystad

Om föreningen

Brf NyStad bildades 2002-2003 och innefattar 89 lägenheter och en lokal. 1 januari 2014 var 7 lägenheter samt 1 lokal upplåtna med hyresrätt. Byggnaderna är uppförda 1974-1976 i ett flerfamiljshus samt 4 radhuslängor. Föreningen har en tvättstuga samt cykelförråd på Nystadsgatan 8-10. Alla lägenheter har ett källarförråd.

Pågående renovering av föreningen tak vår/sommar 2017.

Förening med bra ekonomi som inte höjt avgiften på ca 15 år, dock en liten höjning på 5% from. 1/7-17.

För mer information om föreningen se hemsidan: http://www.brfnystad.se/

Parkering

Det finns ett parkeringshus på granngatan Saimagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus.

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad