Sälstigen 11

Bilder

  • Såld!

Sälstigen 11 , Obbola , Umeå

Välkommen till Sälstigen 11 och detta fina hus som är det perfekta valet för dig som vill kombinera huslivet och fritidslivet med bekvämligheten. Här får du en av områdets bättre lägen. På husets baksida där du kan njuta av eftermiddags- och kvällsolen har du både en stor uteplats samt fri utsikt mot vattnet. Husets framsida erbjuder morgonsolen, här finns även en varmbonad gäststuga byggd på platta och dubbelgarage. Carport vid groventrén.

Huset är välbyggt med sällskapsytorna i form av kök samt vardagsrum, tre sovrum i varierande storlekar. Gemomgående parkettgolv. I huset finns ett badrum. Groventré med tvättstuga. En båtplats inom ca 200 m ingår. Möjlighet finns att bygga eget båthus i anslutning. Övrig mark mot vattnet ägs av samfällighetens 13 delägare.

106 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
106 kvm
Biarea:
12 kvm
Tomtarea:
1 594 kvm
Byggår:
2010
Driftskostnad:
1 441 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

106 kvm

Biarea

12 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Plats för avhängning av kläder och skor. Grått klinkergolv.

Kök

Ek kök med bra arbetsytor och förvaring. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, integrerad diskmaskin och fullstor kyl/frys. Bänkskiva av laminat, rött kakel ovan. Dubbla diskho med fönster ovan. Öppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrum

Öppet vardagsrum mot köket. Ryggåstak, kamin, stort fönsterparti med utsikt mot vattnet och naturen. Utgång till altan med markis i västerläge.

Sovrum

Tre sovrum i varierande storlekar, varav ett med garderober som har skjutdörrar.

Groventré med tvättstuga

Grått klinkergolv, tvättbänk med förvaring. Tvättmaskin och tumlare. Klädkammare. Bredvid groventrén finns ett förråd med bergvärmepumpen, kan även nyttjas som hobbyrum/kontor.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Wc, bubbelbadkar, handfat med kommod, spegel ovan.

Övriga byggnader

Varmbonad gäststuga på ca 15 m2. Dubbelgarage på ca 30 m2.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

2010

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

FTX Ventilation

Energideklaration

Beställd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel

Fastighetsbeteckning

Obbola 23:359

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

17 300 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 11 200 kr
Renhållning: 1 300 kr
Väg, samf: 4 800 kr

Kommentar

Uppvärmningskostnaden är beräknad på 7 570 kWh/år (senaste 12 mån) och med Umeå Energis "Fast pris 3 år". I uppvärmningskostnaden är även hushållselen inräknad. Det är en 16 A säkring. Samfällighetskostnad för väg, reningsverk samt båthamn.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 322 000 kr, varav byggnadsvärde 1 568 000 kr

Tomt

Areal: 1 594 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt och naturtomt

Tomtbeskrivning

Gårdsgrus på uppfarten

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp i förening

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Obbola GA:17, Gemensamhetsanläggning: Umeå Obbola GA:18

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Obbola

Obbola är en tätort i Umeå kommun och en av kommunens äldsta byar. Tros ha haft fast bebyggelse redan på 1300-talet. Orten är belägen ca 1,5 mil söder om Umeå på Obbolaön i Umeälvens utlopp, där älven delar sig i Västerfjärden och Österfjärden. Här lever du nära naturen och havet men ändå med en närhet till centrala Umeå. Frilliggande villor och rad/kedjehus i större villaområden samt härliga fritidshus och villor med enskilda havslägen. Här rör sig många med en aktiv fritid, längdskidåkning på isen, skoter och svampplockning.

Närheten till havet gör Obbola till ett attraktivt samhälle. I Holmsund och Obbola finns fina småbåtshamnar med båtuppläggningsplatser. Man tar sig snabbt och lätt ut på en båttur i skärgården. Här finns bland annat Bredviks havsbad belägen vid segelbåtshamnen i Obbola, Fläse havsbad och badstrand vid Vitskärsudden. Det finns två mil vandringsleder i kommundelen Holmsund/Obbola. Dessutom finns kanot-, skoter-, och cykelleder, naturstigar, motionsspår och en skidbacke. Idrottsförening med fotboll, innebandy, skidor och gymnastik. Holmsund-Obbola har också en av Norrlands mest anrika Golfbanor, Umeå Golfklubb.
I Holmsund finns Storsjöhallen med simhall, bastu, spa, massage m.m. I Obbola finns Obbolabadet som har öppet under sommaren med två bassänger och en kiosk. Obbola Hembygdsförening. Bibliotek och ungdomsgård finns i både Obbola och Holmsund.

NÄRSERVICE
I Obbola finns en välsorterad Ica-butik med post och systembolagsombud och en pizzeria. På andra sidan bron i Holmsund finns bland annat bank, mataffär, café, kiosk och postombud.

KOMMUNIKATION
Bra bussförbindelser till Umeå

SKOLOR OCH OMSORG
Obbola skola F-9
Förskolor
Skolskjuts på området

Karta

Hör av dig till Peter Jevenko för mer information!

Peter Jevenko

Peter Jevenko

Umeå

Reg. fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-344 37 57

peter.jevenko@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad