Tornväktaregatan 26G

Bilder

Tornväktaregatan 26G , Utby , Göteborg

Nu finns chansen att förvärva detta radhus med gott om ytor i populära Utby! Med väl disponerade kvadratmeter ges stor potential för att skapa drömboendet! Här finner du ett perfekt boende för familjen som vill ha gott om ytor, bra förvaring och en trevlig trädgård i en lummig och grön miljö. Här ges möjligheten att förverkliga drömmen om ett trivsamt boende i radhus på en av Utbys eftertraktade och barnvänliga gata. Här bor du nära till såväl kommunikationer som förnödenheter. Bör upplevas! Varmt välkommen på visning!

96 kvm, 5 rok

Tomträttsavgäld/år:
9 092 kr
Typ:
Radhus
Boarea:
96 kvm
Biarea:
18 kvm
Tomtarea:
234,4 kvm
Byggår:
1962
Driftskostnad:
2 666 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

96 kvm

Biarea

18 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

In genom entrén finner du gott om möjligheter till förvaring och avhängning av kläder och skor. På detta plan finns WC, ett sovrum samt ett stort utrymme till förvaring.

Sovrum 1

I det första av tre sovrum finns gott om plats till en stor säng med tillhörande sängmöbler. Behagligt ljusinsläpp från det stora fönstret och bra med förvaringsmöjligheter i de platsbyggda garderoberna.

WC

Från entrén når du husets ena toalett som är utrustad med WC, handfat och ett spegelskåp.

Gillestuga

En halvtrappa ner från husets första plan nås den inredda gillestugan. Perfekt utrymme för sociala sammanhang eller varför inte barnens egna arkadhall.

Allrum

En halvtrappa upp från entréplan ligger husets ena allrum som tacksamt kan nyttjas som matsal. Här finns gott om plats för ett stort matbord för hela släkten och en stor soffgrupp om så önskas. Här ges ett rikligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartier som vetter mot den lummiga trädgården.

Uteplats

Sitt och njut av den lummiga trädgården på den stenlagda uteplatsen. Här sitter du delvis under tak så valet mellan sol och skugga alltid finns till hands.

Kök
Tvättstuga

I anknytning till köket ligger idag den befintliga tvättstugan. Här finns gott om plats för både tvättmaskin och torktumlare.

Allrum

Några få steg uppför trappan kommer nås det stora allrummet. Generöst ljusinsläpp från det stora glaspartiet och högt i tak gör rummet stort och luftigt. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang och varför inte en stor TV-hörna.

Badrum

Högst upp i huset ligger det stora badrummet. Utrustat med WC, handfat samt badkar. Ovan handfatet sitter idag ett spegelskåp, perfekt för förvaring.

Sovrum 2

Det andra sovrummet lämnar gott om plats för en stor säng och tillhörande sängmöbler. Från rummet nås även den inglasade balkongen som vetter ut mot husets gröna baksida.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet tillåter en stor dubbelsäng om så önskas. Ljust och luftigt tack vare stort glasparti samt utgång till den inglasade balkongen. Här finns även gott om förvaringsmöjligheter i den befintliga garderoben och plats för att installera ett flertal till om så önskas.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus med källare

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Naturgas, stadsgas

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 juni 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund och källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Papp

Fastighetsbeteckning

Utby 180:7

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 18 000 kr
El: 3 500 kr
VA: 5 500 kr
Renhållning: 1 500 kr
Försäkring: 3 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Notera att driftkostnader kan variera pga olika avtal samt antal boende.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 670 000 kr, varav byggnadsvärde 1 293 000 kr

Summa pantbrev

121 630 kr

Tomt

Areal: 234,4 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trädgårdstomt.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Utby

En lugn stadsdel med vänlig atmosfär och trolskt landskap.

Sex kilometer öster om centrala Göteborg ligger Utby, mest känt för sin sällsamma natur. Med fantastiska klippformationer och små grottor lockar miljön vid Fjällboberget klättrare från hela Norden. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. Nedanför berget ligger Fjällbo ängar inbäddade av ekskog. Här finns fina naturstigar och en fem kilometer lång led som binder samman Fjällbo med naturen i Bergsjön.

Utbynäs Villastad grundades 1905 av direktör Anders Mattson och hans brorson, arkitekten Arvid Bjerke. Bjerke var en av den tidens ledande arkitekter i Göteborg och kom senare att utforma Liseberg och Götaplatsen 1923. I tidstypisk stil utformade han Utbynäs Villastad med stora nationalromantiska trävillor, Utbynässkolan och Utby kyrka. Utbynäs Villastad hade egen vattenförsörjning, egen telefonstation, egen kyrka, egna gator, tennisbana och varutransporter med häst och vagn. Idag syns i Utby en blandning av radhus, friliggande villor och flerbostadshus.

I området finns förutom fem kommunala förskolor och tre föräldrakooperativ, Utbynässkolan och Fjällboskolan som har undervisning för barn från förskolan till femte klass.
I Utby hittar du ICA Nära på Hagbergsgatan, närlivsbutiken Sockersmulan på Slåttängsgatan, gatukök, bensinmack och tre frisersalonger. Vägg i vägg med den populära pizzerian I love Pizza på Österlyckan huserar retro- och evenemangscafét Overlock med charmig 50-60-talsinredning. Här arrangeras kurser i sång, dans och teater för barn och för den som gillar att sjunga finns inspelningsstudio att hyra för att spela in sin egen demo. För sportigare aktiviteter finns minigolfbana och Utbynäs SK som har fotbolls- och innebandylag för barn från 6 år och uppåt. I närområdet ligger också Prioritet Finans Serneke arena, en enorm idrottsanläggning med beachvolleyhall, skidtunnel, 11-manna fotbollsplan inomhus, gym och flera handbollsplaner.

För att ta dig in till centrala Göteborg tar du buss 58 eller 519. Från hållplats Orrebacksgatan går resan på cirka 15 minuter.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad