Kungsklippan 12, 3 tr

Bilder

  • Såld!

Kungsklippan 12, 3 tr , Kungsholmen Nedre , Stockholm

Välkommen till en ljus 2:a med vidsträckt utsikt från balkongen. Bostaden är ostört belägen på attraktiva Kungsklippan med tunnelbanan utanför porten och ett kort gångavstånd både till citypulsen på Kungsholmen men även till City. Lägenheten har en välplanerad planlösning där varje kvadratmeter nyttjas effektivt och passar, tack vare de generösa förvaringsmöjligheterna, såväl par som singelhushåll. Många tidstypiska detaljer finns bevarade. Balkongen är rymlig och ligger i väst med sol under eftermiddag och kväll. Härifrån har man även närhet till trevliga promenadstråk, lummig grönska och vatten.

36 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 873 kr inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud) samt bredband (Ownit 100/100)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
36 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1934-38
Driftskostnad:
589 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

36 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Redan i hallen märks lägenhetens härliga ljusinsläpp från vardagsrummets stora fönster. Här finns utrymme att hänga av sig ytterkläder och även plats för annan förvaring.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum som utan problem rymmer en rejäl soffgrupp, tv, matbord och även förvaring för den som önskar. Stort fönster som ger rummet ett fantastiskt ljusinsläpp. Ingång till en inbyggd garderob.

Kök

Stilrent kök som passar perfekt för den som gillar att laga mat med generösa arbetsytor och gott om skåpsförvaring. Vita släta skåpluckor, bänkskiva i akacia och fiskbensmönstrad parkett. Köket är utrustat med gashäll, varmluftsugn, köksfläkt, diskmaskin och en kylfrys.

Sovrum

Mysigt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaring. Från sovrummet nås lägenhetens balkong. Ingång till en inbyggd garderob.

Balkong

Härlig balkong som ligger i väst med fantastisk utsikt över Stockholm. Gott om plats för utemöbler. Trätrall på golvet.

Badrum

Snyggt badrum med mörk mosaik på golvet, vita helkaklade väggar och en grå fondvägg i duschen som matchar golvet i nyans. Golvvärme finns. Dusch, handfat med kommod, spegelskåp och WC.

Lägenheten har genomgående vacker fiskbensmönstrad parkett på golvet och målade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 9, hiss finns

Avgift

2 873 kr inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud) samt bredband (Ownit 100/100)

Driftskostnad

7 076 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 2 300 kr
Övrigt: 2 976 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Posten övrigt anger kostnaden för gas för stadsgas till gashällen.

Andel i föreningen

0,00093%

Andel av årsavgiften

0,09114%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1934-38

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 augusti 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 186 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Obligatoriskt tillägg om 79kr/mån tillkommer för bredband.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Kungsklippan i Stockholm

Om föreningen

Med direkt närhet till city, på Kungsholmens östra sida vid Klara sjö, ligger Brf Kungsklippan.

Brf Kungsklippan är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar och omfattar 12 fastigheter där det upplåts 1031 bostadsrätter och 47 hyreslokaler. Föreningen bildades 1934. Fastigheterna byggdes mellan 1934 och 1938 med HSB som byggherre och Sven Wallander som arkitekt. Föreningen erbjuder moderna faciliteter och trevliga gemensamma utrymmen såsom en gästlägenhet och tre gästrum, fyra tvättstugor, sopnedkast, grovsoprum och återvinningsrum, cykel- och barnvagnsrum, parkerings- och garageplatser samt festlokal, gårdar och fem takterrasser där man kan njuta av en otrolig utsikt. En mycket välskött förening med egen expedition och fastighetsskötare.

Byggnadens totalyta är 44 227 kvm, varav 40 482 kvm lägenhetsyta och 3 745 kvm lokalyta. De flesta lägenheterna är på 1-2 rum, men det finns också större lägenheter. En genomsnittlig lägenhet är på 38 kvadratmeter.

Medlemmar
- Föreningen debiterar månadsavgiften i förskott. Avgiften inkluderar vatten, värme och kabel-TV från ComHem. Föreningen har gruppanslutning till bredbandsuppkoppling 100/100 Mb/s (Ownit) och kostnaden, f.n. 79 kr/månad, debiteras tillsammans med avgiften
- För närvarande finns inga planer på avgiftsförändringar
- Juridisk person godkänns inte som medlem. Vid delat ägarförhållande är, enligt stadgarna, minsta andel 25 %
- Föreningen tillåter begränsad uthyrning i andra hand
- Inre reparationsfond finns inte.

Gemensamma utrymmen
- Medlemmarna har tillgång till en gästlägenhet och tre gästrum, på Kungsklippan 14 och Kungsholmsgatan 13A.
- Medlemmarna har tillgång till fem takterrasser, varav fyra på Kungsbro Strand och en på Kungsholmsgatan 11. Takterrasserna är öppna kl 06:00 till 22:00
- Medlemmarna har tillgång till fyra tvättstugor(Kungsklippan 16-18, Pipersgatan 16, Kungsholmsgatan 11 och Kungsbro strand 21), tre grovsoprum, flera cykelrum och barnvagnsrum. I föreningen finns även ett kanotrum som medlemmarna kan nyttja.
- På gården mellan Kungsbro Strand 19 och 21 finns möjlighet att spela boule eller schack och en grillplats för föreningens medlemmar. Även på tvättstugans tak på kungsklipppan finns en grillplats.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Brandkontoret. Föreningen anlitar Einar Mattsson Byggnads AB för den tekniska förvaltningen och SBC för den ekonomiska.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

1031

Antal lokaler i föreningen

44

TV och Bredband

Kabel-TV från ComHem. Föreningen har gruppanslutning till bredbandsuppkoppling 100/100 Mb/s (Ownit) och kostnaden, f.n. 79 kr/månad, debiteras tillsammans med avgiften

Renoveringar

Sammanfattning större underhåll/renoveringar
Obligatorisk ventilationskontroll 2017-2018
Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013.
Alla fastigheter fasadrenoverades 2008-2013.
Trapphus och entréer målades 2008.
Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
Elsystemet moderniserades helt 1998-2001.
Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.

Planerat:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig till 2024.

Stambyte/relining planeras starta i föreningen under 2019. Första etappen blir Pipersgatan 16 - 18 som inventerats hösten 2018. Beräknad start hösten 2019, varvid badrummen kommer att stambytas och köksstammarna relinas/rörinfordras. Det innebär att badrummen kommer att renoveras i sin helhet, medan köksinredningen förhoppningsvis till största delen kan behållas. Man beräknar att det kommer att ta ca 13 veckor per lägenhet. Medlemmarna bor kvar under renoveringen, föreningen kommer att tillhandahålla tillfälliga duschar och WC i gemensamma utrymmen.

Beträffande finansieringen är inga beslut tagna, men föreningen kommer behöva ta upp nya lån samt genom ökade intäkter ackumulera eget kapital för finansieringen. Projektets långa utsträckning i tid och osäkerhet om framtida ränteläge och kostnadsutveckling i byggbranschen, gör att vi inte i nuläget kan säga hur stor del av projektet som kommer att finansieras med lån.

Underhållspolicy
Exteriört är husen grönklassade, d.v.s. det är mycket svårt att få bygglov för exteriöra förändringar. Föreningen har som policy att renovering och förändring av exteriör och gemensamma ytor (portuppgångar, trapphus, gårdar mm.) ska utföras i ursprunglig stil ("funkis") och med material av hög kvalitet. Medlemmarna uppmanas av styrelsen att alltid ta kontakt med fastighetsförvaltningen innan han/hon påbörjar renovering av lägenheten.

Ekonomi

Elförbrukningen läses av en gång per kvartal och debiteras på avgiften.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Minsta andel 25 %, enligt stadgarna

Övrigt

Historik
Området vid Klara sjö mellan Kungsbron och Stadshusbron var länge ett etablerat industriområde, medan berget ovanför - Kungsklippan - var relativt obebyggt. Alla industribyggnader och hyreshusen som hörde till frigjordes för byggnation i samband med att Bolinder-Munktell flyttade sin verksamhet från nuvarande Kungsbro Strand.

Under åren 1934-1938 uppfördes tolv huskroppar: först Kungsklippan 12, 14, 20 och 22, därefter Pipersgatan 16-18 och Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25, slutligen Kungsholmsgatan 9, 11 och 13. På grund av sin storlek, sitt utmärkta läge och sina ljusa lägenheter med alla moderniteter blev Kungsklippan snart HSBs "flaggskepp".

Den 29 mars 1934 bildades "HSBs Bostadsrättsförening Kungsklippan i Stockholm". Då var bara fastigheterna på Kungsklippan 12, 14 och 20 färdigbyggda. Föreningen lämnade HSB 2003 och heter nu "Bostadsrättsföreningen Kungsklippan i Stockholm", i dagligt tal Kungsklippan.

För mer info besök gärna föreningens informativa hemsida; www.kungsklippan.com.

Om området

Kungsholmen Nedre

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Nedre Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad