Arbetargatan 27A, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Arbetargatan 27A, 2 tr , Kungsholmen Fridhemsplan , Stockholm

Trivsam hörnlägenhet med generösa fönsterpartier och mycket trevlig planlösning. Två rymliga sovrum samt perfekta sällskapsytor i vardagsrum/kök. Badrum med både badkar och tvättmaskin. Populär brf fantastisk innergård samt garage i huset. Lugnt belägen i hjärtat av Kungsholmen.

67 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 370 kr inkl. värme, VA, kabel-tv (Digital-tv Medium 8 Favoriter), bredband (500/1000 Mbit) och IP-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1657
Byggår:
1993
Driftskostnad:
768 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning

Med ett attraktivt läge på lugn gata nära Fridhemsplan ligger denna optimalt planerade trea med två sovrum och öppen, trevlig planlösning mellan kök och vardagsrum.

Välkomnande, ljus HALL med gott om plats för avhängning samt lång garderobsvägg med fem garderober (möjlighet till än fler) ger optimal bra förvaring. Snyggt och praktiskt golvklinker i främre hallen som går vidare i ekparkett. Målade väggar. Säkerhetsdörr.

Luftigt, generöst VARDAGSRUM med stora fönsterpartier och öppen planlösning mot KÖKET med inredning i vitt, rostfri spis, diskmaskin, kyl och frys samt bänkskivor i ek. Mycket god förvaring i köket. Generös matplats i anslutning till vardagsrummet. Den öppna planlösningen inbjuder till socialt umgänge och trevliga middagar, även för stora sällskap. Ekparkett på golv och väggarna är målade i vitt.

Rogivande SOVRUM med utgång till BALKONGEN i västerläge. Här kan man njuta av solen på eftermiddagen och kvällen. Balkongen har plats för bord och stolar. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare förvaring. Ekparkett på golv och väggarna är målade i vitt. Garderob i ek med frostade dörrar ingår.

Ytterligare SOVRUM med hörnfönster och fin utsikt mot gården. Ekparkett och målade väggar i vitt. En garderob ingår.

Mycket rymligt BADRUM med vitt kakel med ljusblå kakelrand och matchande plastmatta på golv. Badkar, tvättmaskin, tvättställ, skåp och WC.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

3 370 kr inkl. värme, VA, kabel-tv (Digital-tv Medium 8 Favoriter), bredband (500/1000 Mbit) och IP-telefoni

Driftskostnad

9 216 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 3 216 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,003679%

Andel av årsavgiften

0,37222%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 januari 2018
Energiklass: -
Energiprestanda: 83 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Förråd: Till lägenheten hör ett mycket rymligt källarförråd. Förrådet är tillgängligt i samma trappuppgång och nås via hiss.
Tvättstuga: I trapphuset på entréplan finns en modern tvättstuga - utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, ett torkskåp och mangel. Det finns flera tvättstugor och grovtvättstugor i föreningen.
Föreningen tillhandahåller även cykelförvaring och barnvagnsrum i samma trappuppgång, källsortering och en vacker, populär innergård med grillplats, sittplatser, fontän och lekplats m.m.

Fastighetsbeteckning

Kv Herden 8

Förening

Namn

Brf Herden 8

Om föreningen

Brf Herden 8 omfattas av 237 lägenheter varav 10 hyreslägenheter samt 4 hyreslokaler. Föreningen har en god ekonomi och är mycket välorganiserad.

Se gärna föreningens årsredovisning samt hemsida för komplett info; http://herden8.bostadsratterna.se/.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

237

Antal hyresrätter

10

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till kabel-tv via ComHem. Vi har gruppavtal som ger alla lägenheter gratis (ingår i hyran/månadsavgiften) digital-tv "Medium 8 Favoriter".
Föreningen har bredband med Ownit Broadband AB som operatör sedan våren 2006. Från januari 2013 ingår bredband med 500-1000 MBit/s och 5 epost-konton i årsavgiften/hyran.
För att bredbandet ska fungera fordras ett abonnemangsavtal (gratis) mellan den boende och Ownit. När man tecknat det får man inloggningsuppgifter etc från Ownit.

Parkering

I fastighetens källare finns garage med 74 platser för bil och 4 platser för MC, som upplåts separat. Boende har företräde framför icke-boende i kön. Garageplats utan bur 1365 kr/månad. Garageplats med bur 1505 kr/månad. Mc-plats 890 kr/månad. Förvaltas av SBC, tel: 0771-722 22 e-post: kundtjanst@sbc.se.

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 27 000. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 1.100 kr alternativt löses parkeringsbiljett per dygn.

Renoveringar

Följande renoveringar är gjorda senaste åren:
2006: Bredbandsnät installerades. Gården rustas vidare.
2007: Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.
2008: Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.
2009: Spolning av avloppsstammar. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras.
2010: Besiktning av samtliga lägenheter. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.
2011: Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfördes. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).
2012: Slutförde OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.
2013: Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).
2014: Ommålning av samtliga trapphus.
2015: Byte av undercentral, fjärrvärmeanläggning.
2016: Slutför utbyte av undercentral och OVK för bostäder. Byte av garageportar till återvinningsrum och sopcontainer. Inför porttelefoner och elektroniskt nyckelsystem (brickor) samt nytt bokningssystem för tvättstugor. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex. Ansökt om bidrag för installation i garaget av laddningsplatser för elbil.
2017: Ommålning av taken på Arbetargatan 23A och B samt 27A och B. I garaget installerades två laddstationer för elbilsladdning, vilka ger uttag för fyra laddplatser. OVK på förskolan genomförd och godkänd. Ett hantverksrum på Arbetargatan 23B omgjort till lånetoalett och dusch för boende, vid t.ex. renovering av den egna lägenheten.
2018: Stamspolning genomfört i samtliga lägenheter som en förebyggande åtgärd. Ommålning av taken på Sankt Göransgatan 96, 98, 102 och Mariebergsgatan 30.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Övrigt

Bokningsbar tvättstuga finns i samma port. Det finns även två spontantvättstugor en på Arbetargatan 23 B och en S:t Göransgatan 102.
Föreningen tillhandahåller även cykelförvaring och barnvagnsrum i samma trappuppgång, sopnedkast finns på varje våningsplan (sopsugsanläggning), källsortering i separat återvinningsrum samt en vacker, populär innergård med grillplats, sittplatser, fontän och lekplats m.m.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Vardia Försäkring och har också tecknat bostadsrättstillägg, vilket innebär att medlemmar inte behöver teckna egna bostadsrättstillägg till sina hemförsäkringar. Detta gemensamma bostadsrättstillägg gäller oavsett vilket hemförsäkringsbolag man har som medlem.

Om området

Kungsholmen Fridhemsplan

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4).

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Stina Bodlund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad