Doktor Lindhs gata 1

Bilder

  • Såld!

Doktor Lindhs gata 1 , Södra Guldheden , Göteborg

Nu har du möjlighet att förvärva en kvadratsmart bostad i härliga Guldheden! Här bor du med bra förvaring, stor balkong och med bra kommunikationer till stadens puls och Göteborgs olika universitet. Bostaden är belägen i en mycket omtyckt förening med flertalet gemensamhetsutrymmen, bra parkeringsmöjligheter och stabil ekonomi. Hjärtligt välkommen att anmäla dig för visning!

38,1 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 917 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38,1 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1031
Byggår:
1959-1962
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

38,1 kvm

Rumsbeskrivning
Doktor Lindhs gata 1

Välkommen till denna härliga och kvadratsmarta lägenhet som är belägen i ett lugnt område med närhet till goda kommunikationer! Lägenheten har gott om förvaring i flertalet garderober och har en del som lämpar sig som rogivande sovalkov. I området finner du härliga grönområden och bostadens 38,1 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

I den välkomnande hallen finner du naturlig avhängning direkt till vänster och till höger finner du flertalet rymliga garderober för ypperlig förvaring. Väggarna går i gråa nyanser och på golvet finner du en ekparkett. Rakt fram från hallen hittar du badrummet.

Badrum

Bostadens badrum är beläget rakt fram från hallen. Här finner du WC, handfat, spegelskåp och dusch. För att förenkla vardagen finns även en tvättmaskin.

Allrum

Till vänster från hallen finner du bostadens vardagsrum. Här får du enkelt plats med matbord, soffgrupp med tillhörande möblemang och vardagsrummets stora fönsterparti bjuder in till mycket ljus. Väggarna är ljusa, på en vägg finns en fondtapet och på golvet finner du samma ekparkett som i hallen. Från vardagsrummet når du lägenhetens kök.

Kök

I bostadens kök finner du allt du behöver för att laga en god bit mat att dela i glada vänners lag. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, spishäll med ugn, integrerad micro och köket har även många skåp för bra förvaring. Från köket når du balkongen.

Balkong

Bostadens inglasade balkong ger plats åt det större möblemanget och tillhörande bord. Balkongen är en given plats med en vän under sommarhalvåret och här kan ni sitta och drömma er bort med Guldhedens lummiga miljö som extra gäst.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 7, hiss finns

Avgift

1 917 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,2336%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1959-1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 juli 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 101 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Guldheden 68:2

Förening

Namn

Brf Dr Lindh

Om föreningen

Brf Dr Lindh förvärvade fastigheterna Guldheden 67:1, Guldheden 67:2, Guldheden 68:1 samt Guldheden 68:2 i Göteborgs kommun år 1992.
Dessa 4a bostadshusen bebyggdes år 1959-1962 och är i 7 våningar med 8 lägenheter på varje våning och hiss.
Fastigheterna är beläget i ett mycket lugnt område nära naturen och det gröna.
Föreningen upplåter totalt 224 lägenheter med bostadsrätt, 5 lägenheter med hyresrätt och 7 st lokaler med hyresrätt.
Byggnadsytan uppgår sammanlagt till 17 961 kvm och utöver lokalerna omfattar lokalarean som är på 3126 kvm även kallgarage.
Fastigheterna är upplåtna med tomträtt sedan 1992. Tomträttsavtalet gäller oförändrat t o m 14 december 2019.

Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
-116 st 1 rum & kök
-28 st 4 rum & kök
-57 st 5 rum & kök
-28 st > 5 rum & kök

Försäkring: Fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Gemensamhetsutrymmen: Ett välutrustat gym (hus 1) som kostar 200 kr i depositionsavgift första gången och sen 20 kr /mån. Bastu med relaxavdelning (hus 3), vävstuga (hus 1), målningsateljé (hus 1), konferensrum (hus 3) och hobbylokal (hus 6) finns. En gemensamhetslokal (hus 3) inkl. café går att hyra och rymmer ca 50 personer. Föreningens hemsida ger tydlig information om hur du ska boka och få tillgång till lokalerna.

Ekonomi: Lågt belånad förening med låga avgifter.

Föreningen har 100/10 Mbit fiberbaserat bredband installerat. Utöver internet ingår också Värme, VA, ett IP-telefoniabonnemang och kabel-TV (basutbud) i månadsavgiften.

Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2017 och sträcker sig fram till 2041.
De större renoveringarna är: Stamrenovering/Relining av avloppsledningarna påbörjades 2009 och slutfördes 2011. Beräknas hålla i ca 18 år. Partiell renovering av garage 2009. Uppsättning av skyddsräcke över P-däck 2009. Fortsatt förnyelse av tvättstugor 2009. Nytt system för belysning på våningsplanen (rörelsedetektorer) 2010. Balkongrenoveringen började planeras 2011 och färdigställdes senare. Renovering av garage och p-platser 2018. Mer info finns på föreningens hemsida eller prata med ansvarig mäklare.

Mer information om föreningen, besök gärna deras hemsida www.drlindh.se

Om området

Södra Guldheden

Södra Guldheden har ett lugnt och trivsamt läge med promenadavstånd till centrum. 50-talshusen i den kuperade terrängen är mjukt inbäddade i grönska och med en direkt närhet till Sahlgrenska Sjukhuset är gatorna namngivna efter doktorer och sjuksköterskor.
Här syns blomstrande gårdar, parkytor och gemensamma uteplatser med lek- och grillplats. Bebyggelsen med punkt- och låghus kom till på 1950-talet. Tankarna bakom planeringen av bostadsområdet byggde på grannskapskänsla och närhet. Det är heller aldrig långt till närservice och rekreation i Södra Guldheden.
Centralt i området ligger Dr Fries torg med den mesta service man kan behöva i vardagen. Hemköp, bankomat, bibliotek, vårdcentral, apotek, gym, pizzeria, fiskbil... Som rest ur berget tronar Guldhedens majestätiska vattentorn ett stenkast västerut. Tar du hissen längst upp hittar du Guldhedstornets Café där du 130 meter över havet har en makalös utsikt, här ser du ända bort till Vinga och Marstrands fästning. Här fikas det och spelas spel alla veckans dagar. Vattentornet och serveringen invigdes 1953 och ritades av arkitekt Nils Einar Eriksson som också ritade Göteborgs konserthus.
I väster gränsar Södra Guldheden till naturreservatet Änggårdsbergen som erbjuder en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i. Från de högsta höjderna som är täckta med ljunghedar har du en fantastisk utsikt över Göteborgs västra delar och havet. Intill ligger Göteborgs Botaniska Trädgård som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat köttätande växter och Sveriges största samling av tropiska orkidéer.
Kommunikationerna från området är goda. Till och från Södra Guldheden tar du dig med spårvagn 10 och buss 52 som går med täta turer. Hållplatser finns vid Dr Fries torg, Doktor Sydows gata, Doktor Forselius gata, Doktor Weltzins gata, Doktor Westrings gata och Syster Estrids gata.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad