Olof Rudbecksgatan 21

Bilder

  • Såld!

Olof Rudbecksgatan 21 , Johanneberg , Göteborg

Nu har ni möjlighet att förvärva en fin tvårummare belägen på en lugn och trivsam adress i ett av Johannebergs tidstypiska funkishus. Har bor du med nyrenoverat kök från 2018, trevlig planlösning och bostaden befinner sig i en stabil bostadsrättsförening. I närområdet finner ni flera mataffärer, caféer, restauranger, Chalmers och Johannebergs härliga miljö. Hjärtligt välkommen att boka dig för visning!

51,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 315 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3
Byggår:
1942
Driftskostnad:
316 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51,5 kvm

Rumsbeskrivning
Olof Rudbecksgatan 21

Välkommen till denna charmiga tvåa i lugna och stadsnära Johanneberg! Bostaden bjuder på ett nyrenoverat kök från 2018, trivsam utsikt över Göteborg och har en bra planlösning. Alla rum har en härlig rymd och vardagsrummet ger plats för både soffgruppen och ett större matbord. Här bor du i en välskött förening och med närhet till det mesta vad Göteborg har att erbjuda. Lägenhetens kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

När du kliver innanför dörren möts du av den rymliga hallen som har naturlig avhängning direkt till vänster och här får du även plats med extra förvaringsmöbler om så önskas. Ett gediget golv av ekparkett med matchande lister löper från hall in i vardagsrum och sovrum. Från hallen når du lägenhetens samtliga rum och direkt från hallen till vänster hittar du köket.

Kök

Bostadens kök renoverades under 2018 och har flera bra arbetsytor och massvis av förvaring i flertalet skåp och lådor. Kökets snickerier går i trivsamma gråa toner och luckorna har fina beslag. Här får du plats med ett bord för 2-4 personer där ni kan sitta och äta frukost medans ni tittar ut över Johannebergs lummiga miljöer. Köket har integrerad och kombinerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn och en stilren fläkt. Under fötterna finner du ett vackert ljust laminatgolv och för extra vardagslyx finns givetvis en diskmaskin.

Sovrum

Andra dörren till vänster från hallen leder till bostadens sovrum. Här ryms enkelt dubbelsäng med tillhörande sängbord och från sovrummet har du samma fina utsikt som i köket. Rummet bjuder in till bra förvaring genom flertalet garderober och om du vill ha någon extra möbel i sovrummet finns det givetvis plats för det.

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt för ett större matbord för alla vännerna när det närmar sig middag. Från vardagsrummet till sovrummet har du genomgångsläge med stora fönster i två väderstreck vilket bidrar till en härlig boendemiljö med trivsamt ljusinsläpp.

Badrum

Badrummet är rakt fram från hallen och här finner du WC, handfat med kommod och spegelskåp. Badrummet har även ett badkar vilket ger perfekta förutsättningar för ett avkopplande bad under en hektisk vecka.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

3 315 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.

Driftskostnad

3 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att skilja sig beroende på avtal och användning.

Andel i föreningen

1,47401%

Andel av årsavgiften

1,4743%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1942

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 februari 2009
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 12:3

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd, ett källarförråd samt en matkällare.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus Nr 2

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Göteborgshus 2 äger fastigheterna Johanneberg 11:1 och Johanneberg 12:3 i Göteborgs kommun. De två fastigheterna som uppfördes 1942 har 72 bostadsrätter och adressen är Olof Rudbecksgatan 15-25.

Lägenhetsförteckning:
24 stycken 1 rok
44 stycken 2 rok
4 stycken 3 rok.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

Informationen grundas på information från föreningens kontaktperson samt föreningens årsredovisning från 2017-2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. (2019-07-05)

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

72

TV och Bredband

Under 2016 så tecknade föreningen ett kollektivavtal med Telia avseende bredband, digital-TV och IP-telefoni. Abonnemangskostnaden redovisas på avin.

Parkering

Boendeparkering "S" används i området. Det finns även en parkeringsföreningen med namnet Trollspisen som har parkeringsplatser vid huset. Dessa kostar ca 1 400 kr/år och den förväntade kötiden är ett par år.

Renoveringar

Fastigheterna genomgick en totalrenovering som färdigställdes 1987.

Exempel på utförda renoveringar:
1987 - Fastigheten totalrenoverades och då byttes även stammarna och alla badrum. Föreningen lät även lägga om taket och installerade hiss.

2012 - Fasaderna sågs över, tvättades och målades om. Även sockeldelen putsades. Under året målades även balkongerna, fönstren tätades (mellan fönsterkarm och murstock) och nya sattes in. Föreningen har även besiktigat taket och detta gjordes utan något att anmärka på.

2016 - Värmesystem

2017 - Mindre målningsarbeten har utförts.
2019 - Ny plattgång lades framför entréerna och vissa delar bekläddes med ny asfalt. Tvättstugan har helrenoverats med nya ytskikt och ny maskinpark.

Kommande renoveringar/Pågående underhåll:
Injustering av värme och ventilation samt mindre målningsarbeten beräknas åtgärdas mellan 2019-2023
(kontrollerat 2019-07-05)

Ekonomi

Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi. Fastighetens goda skick, tillsammans med en låg belåning, har möjliggjort flera avgiftssänkningar, varav den senaste (2 procent) ägde rum i april 2010. Inga avgiftshöjningar är i dagsläget planerade. (2019-07-05)
Belåningsgraden i föreningen är låg och i denna föreningen har man en belåningsgrad på ca 4 169 kr lån/kvm vilket är under snittet för Göteborg.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga i källare, det är lätt att hitta en ledig tvättid och tvättstugan har även en tvättmaskin och en torktumlare som bokas timvis. Maskinparken består av fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och det finns även två torkrum. Föreningen har en trevlig uteplats med grillmöjligheter som bjuder in till en härlig stund med grannar och vänner. Det finns även cykelförråd, odlingslådor samt vinds och källarförråd.

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad