Hur mäklar man när landet stänger ner?

Fortsatt framgång för våra mäklare i Spanien trots pandemin.

Vad gör man egentligen när samhället stänger ner och du måste tänka om hela ditt sätt att arbeta på? Det vet våra mäklare i Spanien. Under flera månader fick de jobba under total nedstängning, knappt utan att ens lämna hemmet, och än idag råder hårda restriktioner i landet.

Cecilia Martinsson

Vi har pratat med franchisetagaren Cecilia Martinsson på HusmanHagberg Altea/Denia/Valencia i Spanien, som trots hårda restriktioner haft fortsatt framgång med affärerna och blivit Årets kontor Spanien 2020 i kedjan. Hur gör de för att lyckas? Det ska vi ta reda på här.

Kort om kontoret

Franchisetagarna Cecilia Martinsson och Leo López startade HusmanHagbergs kontor i Altea/Denia för tre år sedan, och i samband med att pandemin bröt ut våren 2020 startade de även upp kontor i Valencia. Affärerna går som på räls och de fortsätter att anställa fler mäklare.

Hur har ni lyckats hålla verksamheten igång under den tuffa pandemin?

- Vi har jobbat hårt, varit optimistiska och haft fokus på att både stötta och motivera våra mäklare. De månaderna vi satt i total lockdown var det svårt att sälja eftersom vi inte fick lämna hemmet för att ens ha digitala visningar. Då satsade vi på att sälja via telefon och särskilt nyproduktionsobjekt som folk inte behöver se lika noggrant. Vi har även haft löpande kontakt med kunder för att säkerställa framtida affärer.

- Sen har varumärket HusmanHagberg varit viktigt för oss, att vi har den kopplingen. Det är ett jättefint varumärke. Vi har dessutom haft stort stöd från huvudkontoret under hela pandemin, vilket har känts bra.

Hur håller ni era mäklare motiverade?

- Jag och Leo försöker leda och motivera teamet genom att vara närvarande och visa att vi är på tårna. Vi jobbar från tidiga morgnar till sena kvällar och är alltid tillgängliga under helger. 

- Sen har vi jobbat hårt med att etablera en positiv och stöttande laganda på kontoret. Vi firar varandras segrar och finns där när någon behöver extra stöd.

Ni öppnade kontor i Valencia samtidigt som pandemin bröt ut. Hur gick det?

- Vi invigde kontoret den 7 februari 2020, precis innan Spanien stängde ner helt. Det var oturligt, men det gav oss samtidigt tid etablera alla procedurer och hitta rätt folk. Det var dock svårt att anställa folk eftersom vi inte fick åka in till Valencia för att träffa kandidater, men nu har vi tre effektiva medarbetare på plats.

Vad har du lärt dig från att mäkla under pandemin?

- Att det är bra att sprida ut risken. Vi har kunder från hela världen, inte bara Sverige, vilket har gynnat oss under pandemin. När ett land stängt ner, har ett annat öppnat upp och vice versa. På så sätt har vi aldrig varit beroende av en viss marknad. Som man brukar säga — man ska inte lägga alla ägg i samma korg.

Vilka är dina bästa tips för att framgångsrikt driva ett kontor?

    Vill du också bli en del av framgången hos HusmanHagberg i Spanien? Kontakta vår VD Utland, Henrik Hagberg. Mail: henrik.hagberg@husmanhagberg.se eller tel: 073-691 28 62 

    Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook.