Vad ska man tänka på när man ska köpa en bostad?

Vad ska man tänka på när man ska köpa en bostad?

Först och främst att sondera terrängen och bestämma typ av boende, områden och vad som är de viktigaste parametrarna för dig med en ny bostad. Därefter vad får det kosta? Vad har du råd med? Hur snabbt kan eller vill du flytta?

Kontakta banken och se till att få ett lånelöfte och om du måste ha klart med ev försäljning av nuvarande bostad innan du kan köpa nytt. Gör en värdering av din nuvarande bostad och en beräkning av kostnaden för hela flytten. Utifrån detta bestäm ett tak för vad du har råd att betala för ditt nya boende.

Följ marknaden – gå på visningar, titta på nätet och få koll på både utbud och prisbild. Kontakta en fastighetsmäklare och be honom/henne att lägga dig på bevakning på det du är intresserad av.

Kom ihåg att du som köpare har en långt gående undersökningsplikt.

Om du ska köpa en bostadsrätt - granska föreningens ekonomi. Ska du köpa ett hus - granska besiktningsprotokollet noga. Ta hjälp av någon som kan om du inte har kunskapen själv.

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg