Södra Ekhamn 318

Bilder

  • Såld!

Södra Ekhamn 318 , Ekhamn , Knivsta

Välkommen till en fantastiskt fin soutterängvilla med naturskönt läge i idylliska Ekhamn. Huset är välskött och väldisponerat med genomgående goda sällskapsytor och härligt ljusflöde från vackra spröjsade fönster som bjuder på underbar utsikt över Mälaren.

Huset erbjuder fyra rymliga sovrum, rejält kök med utgång till varmbonat dubbelgarage, vardagsrum med ryggåstak och braskamin, två badrum, bastu, två balkonger och altan på baksidan.

I samfälligheten för fastigheten ingår tennisbana, privat tomt vid vattnet med egen strand, brygga och båtplats i Mälaren med utsikt mot Skokloster slott.

Denna unika villa är beläget i barnvänligt villaområde i naturnära läge intill sjön och fina promenadstråk. Pendlaravstånd till Uppsala, Arlanda och till centrala Stockholm.

Vid intresse, vänligen kontakta ansvarig mäklare Maxim Alami 0767-11 90 90, maxim.alami@husmanhagberg.se!

172 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
172 kvm
Biarea:
59 kvm
Tomtarea:
1 500 kvm
Byggår:
2001
Driftskostnad:
4 675 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 5 - 4 sovrum

Boarea

172 kvm

Biarea

59 kvm

Rumsbeskrivning
ENTRÉPLAN
-Hall-

Öppen och välkomnade hall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob. Ljusa tapetserade väggar med en fondvägg och ljust klinkergolv som övergår till parkettgolv.

-Dusch/Wc

Intill hallen nås ett rymligt badrum med dusch, wc, klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar. Två handfat med förvaring i under- och sidoskåp, spegelskåp, handdukstork, praktiskt vädringsfönster och belysning från takspotlights.

-Kök-

Stort och härligt kök med skåpsluckor av ek, gott om förvaring i över- och underskåp och bra arbetsytor på bänkskiva med ljust kakel som stänkskydd. Köksutrustningen består av rostfria vitvaror i form av kyl, frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, micro, induktionshäll och fläkt. Utrymme för en matgrupp för större sällskap. Nymålat tak med belysning från takspottlights, parkettgolv och ljusa väggar. Ljusinsläpp från vackert spröjsade fönster och utgång till stor balkong med utsikt över Mälaren samt utgång till det varmbonade dubbelgaraget.

-Vardagsrum-

Ljust och underbart vardagsrum med braskamin och med sjöutsikt genom stort och vackert fönsterparti. Väggarna är tapetserade i ljus kulör och på golvet vilar ekparkett.

-Sovrum-

På entréplan finner du två sovrum varav det ena har utgång till balkong. Sovrum 1 - Rymligt sovrum med gott om förvaring i garderobsvägg och utgång till balkong med eftermiddag- och kvällssol och utsikt mot Mälaren. Parkettgolv och ljusa väggar med en randig fondtapet. Sovrum 2 - Sovrum med sängmöbel, skrivbord och garderob. Parkettgolv, tapetserade väggar och ljusinsläpp från fönster.

SOUTERRÄNGPLAN
-Allrum-

Ljust och underbart allrum med sjöutsikt genom stort och vackert fönsterparti samt utgång till altanen på baksidan. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet vilar ekparkett. Högtalarkablar i väggarna för hemmabiosystem med upp till 11 högtalare samt anslutning i taket för hemmabioprojektor.

-Sovrum-

Sovrum 3 - Rymligt sovrum med ljusinsläpp från fönster med sjöutsikt. Parkettgolv och vita väggar. Sovrum 4 - Sovrum med parkettgolv, vita väggar och fönster mot sjön. Förvaring i en fristående garderob.

-Badrum/Bastu/Dusch

Badrum med bubbelbadkar med tillsattsvärme och jetmunstycken. Ingång till bastu som rymmer sex personer samt en helkaklad duschdel.

-Separat Wc-

WC med vita helkaklade väggar och klinkergolv, tvättställ och spegelskåp.

-Tvättstuga-

Groventré som leder in till en tvättstuga med dubbla tvättmaskiner, torktumlare med värmepumpsteknik och högtalare inbyggda i taket. Praktisk arbetsyta och smart förvaring i överskåp. Mörkt klinkergolv, vita väggar och belysning från takspottlights.

-Teknikrum-

Kopplingspanel för nätverk och telefon till hela huset. Kopplingsplintar för satellit-TV till hela huset. 2 paraboler, varav en motorstyrd, med sammanlagt fem anslutningar. Inkommande telefonledning, Telia, och fiber från IP-only (driftsättning vintern 2018/2019). Apparatskåp för hemmabioutrustning med glasdörr mot allrum

SÄLJAREN BERÄTTAR

"Välkommen till idyllen Södra Ekhamn. Här har vi trivts oerhört bra och här finns något för alla, både den aktiva och livsnjutaren. Närheten till Mälaren och den egna stranden är något vi har uppskattat mycket. Lata sommardagar är det underbart att vara på stranden, bada, leka i sanden och titta på båtlivet på Skofjärden. En egen båtplats och fina fiskevatten är något som de äldre barnen uppskattat mycket. På vintern är det hockey och långfärdsskridskor som gäller på isen. En skridskotur över till slottet Skokloster, varm choklad och att efteråt värma sig i bastun är något som hela familjen gillar. Bastun startar man med appen i mobiltelefonen så att temperaturen är perfekt när man kommer hem, har det blivit mörkt så går det också bra att tända lampor och justera temperaturen inomhus så att det är mysigt att komma hem. Naturupplevelser får man också på fälten och skogen runt omkring. Kantareller, blåbär och allt annat skogen kan erbjuda finns inpå knuten. Handelsträdgården "Näsets gröna" som ligger alldeles intill är ett populärt utflyktsmål och förutom gott fika, färska närodlade grönsaker, så kan man också få råd och tips om trädgårdsodling. När vi vill vara aktiva så spelar vi tennis på den egna tennisplanen, cyklar eller springer i omgivningarna. Tryggheten för barnen är nog det vi har uppskattat mest. Barnen tar sig enkelt till och från skolan med skolbussen som stannar precis vid infarten till området. Inga stora vägar eller trafik att oroa sig för. Barnen har från tidig ålder kunnat röra sig helt fritt i området och känt sig trygga med kamrater och grannar. Som förälder är det skönt att veta att det finns grannar som hjälper till och kan ha ett extra öga när det behövs. Närheten och enkelheten att ta sig till Uppsala, Arlanda och Stockholm har varit en förutsättning för oss i våra arbetsliv och gett oss möjlighet att ta de jobb vi har velat ha utan att vara begränsad av bostadsort."

Byggnad

Byggnadstyp

Souterrängvilla

Byggnadsår

2001

Uppvärmning

Bergvärme, frånluftsvärmepump och tillskotts värme via en braskamin

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 september 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 74 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta med sulor
Grundmur: Betonghålsten
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glas isoler
Tak: Betongpannor

Övrigt

-Huset har ett helt programmerbart elsystem med många bekväma funktioner.
-Stäcka/tända alla lampor med en knapp.
-Fjärrstyrning och fjärrövervakning via internet (app) av lyse, temperatur och även bastu.
-Manöverpanel för systemet vid köket.
-Väderstyrda markiser.
-Alla lampor tänds vid inbrottslarm.
-Sänkning av temperatur vid t.ex. semesterresor.
-Vattenburen värme är nyligen indraget i garage och förråd vilket kommer sänka uppvärmningskostnaderna ytterligare.
-En extra luftvärmepump/luftkonditionering finns på övervåningen. Ger skön kyla heta sommardagar.
-Spotlights som lyser upp trädgården på baksidan. Bra när barnen vill leka i vintermörkret.
-Fjärrstyrt inbrotts- och brandlarm via internet (app).
-Modern högeffektiv bergvärmepump med extra varmvattenberedare och fjärrstyrning via app. Den extra varmvattenberedaren medför att man alltid kan fylla det stora badkaret med varmvatten.
-Centraldammsugare med golvmunstycke i kök samt slanganslutning på båda planen.
-Vind över garaget kan användas för förvaring

Fastighetsbeteckning

Ekhamn 1:61

Övriga byggnader

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2010 - Utfördes en radonmätning med resultatet 160 Bq/m3. Anordnades en tvättstuga i souterrängplanet.
2011 - Målning fasad och fönsterfoder.
2016 - Infiltrationsbädd
2017 - Installerades en ny bergvärmepump. Uppdatering av pannrummet.
2018 - Bergvärmepump installerad.
Övrigt - Fortlöpande invändiga ytskiktsrenoveringar.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

56 105 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 36 813 kr
Renhållning: 2 952 kr
Väg, samf: 9 098 kr
Sotning: 200 kr
Försäkring: 7 042 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Elkostnaden beräknas bli lägre pga bergvärmepump som installerades dec 2017.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 225 000 kr, varav byggnadsvärde 2 146 000 kr

Summa pantbrev

3 827 000 kr

Tomt

Areal: 1 500 kvm
Tomttyp: Fint uppvuxen trädgårdstomt med sjöutsikt

Tomtbeskrivning

Lekstuga på tomten med el indraget.
Stort förråd i souterrängplan som idag nyttjas som ett gym.
Vidbyggt varmbonat dubbelgarage med plats för 2 bilar och med fjärrstyrd port.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Färskvatten kommer via samfällighetens gemensamma brunnar. Vatten ingår i samfällighetsavgiften och ingen förbrukningsavgift tillkommer. Sjövattensystem finns, även det ingår i samfällighetsavgiften. Man kan fritt vattna hur mycket man vill utan extra kostnad. Ett sprinklersystem finns i gräsmattan kopplat till sjövattensystemet.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Ekhamn GA:4, GA:6, GA:9

Om området

Karta

Hör av dig till Maxim Alami för mer information!

Maxim Alami

Maxim Alami

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0767-11 90 90

maxim.alami@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad