HusmanHagbergs pressrum

Säkerställ att du inte missar några av våra nyheter!

Längst ner på den här sidan har du via RSS, möjlighet att enkelt prenumerera på våra nyheter, pressmeddelanden mm. Ett RSS-flöde håller dig på ett enkelt sätt uppdaterad, antingen via ett särskilt datorprogram eller via din webbläsare genom att du installerar ett tillägg: RSS-tillägg för Chrome.

  • Dela:

Fastighetsmäklaren HusmanHagberg expanderar i Bromma - rekryterar två erfarna mäklare

HusmanHagberg i Bromma har under året fördubblat antalet mäklare på kontoret. Det är franchisetagarna Håkan Jansson och Joel Beck-Friis som anställt två framgångsrika mäklare: Andreas Winqvist och Isak Oddsson. Andreas jobbade tidigare på HusmanHagberg Vasastan, innan han prövade lyckan på LF och nu senast Notar, men är nu tillbaka hos HusmanHagberg. Isak är ny in i kedjan, och kommer precis som Andreas från Notar.

Andreas, du valde att komma tillbaka till HusmanHagberg, efter ett par år i andra kedjor. Vad beror det på?

Precis. HusmanHagberg var min första arbetsplats som mäklare, och eftersom jag var ung och relativt ny som mäklare, ville jag testa livet i andra kedjor. Men nu när jag gjort det, väljer jag att komma tillbaka till HusmanHagberg. Det är ungt, framåtlutat och stabilt, vilket tilltalar mig.

Och eftersom jag nyligen flyttat till Bromma, blev det självklart att börja just här.

Isak, hur tänkte du när du valde mäklarkontor?

Jag har en tydlig vision med vad jag vill uppnå i min mäklarkarriär, och kände att både HusmanHagberg och kontoret kunde erbjuda det. Här styr man själv över sin framgång.

Hur tar ni er an rådande bostadsmarknad?

Nu blir det viktigare än någonsin att jobba med mäklarhantverket: att aktivt jobba med köpare och säljare, hantera förväntningar och psykologin i affären, säger Andreas.

Precis. Det känns också väldigt bra att det finns så lång erfarenhet hos alla på kontoret. Vi har koll på hantverket, tillägger Isak.

Håkan och Joel, vad säger ni om marknaden?

Det är en utmanande marknad vi jobbar i, med potentiella kommande räntehöjningar och ökande driftskostnader. Man märker att det börjar gå upp för folk vad det faktiskt kostar att bo, säger Håkan.

Man måste också jobba med ”rätt” typ av bostäder. Utbudet är stort nu, vilket gör att köpare kan vara mer kräsna. Därför gäller det att hjälpa säljarna med att göra sina bostäder så attraktiva som möjligt inför försäljning – för att vi ska kunna hitta köpare som är intresserade på rätt nivå, berättar Joel.

På tal om vad det kostar att bo: Hur ser ni på vintern som är på ingång?

Vintern och energipriserna kommer bli avgörande, i synnerhet för villamarknaden, säger Joel.

Många äldre väljer att bo kvar i sina villor, eftersom de oftast inte är lika hårt belånade och belastade av räntehöjningar. Men om energipriserna ökar, kan det bli svårt för dem att bo kvar. Åtminstone börjar de tänka om gällande sin boendesituation. Då kan vi troligtvis förvänta oss ett visst ökat utbud, tillägger Håkan.

Detta kan i sin tur ge effekt på villapriserna, i negativ bemärkning för säljarna. Men det kan också öka omsättningen på villamarknaden då villautbudet i stora delar av Stockholm är ganska begränsat, fortsätter Håkan.

Håkan, du har över 20 års erfarenhet som mäklare. När kan vi se en ljusning på marknaden?

Fram mot våren, tror jag. Då är räntehöjningarna förhoppningsvis bakom oss och vi går in i ett mer stabilt läge, där räntorna stannar i uppgång.

Så, även om räntekostnaden och boendekostnaden blir betydligt högre än tidigare, kan man känna sig tryggare i att de framtida kostnaderna inte kommer öka drastiskt. Då kan man förvänta sig att räntehöjningarna snarare blir till sänkningar framledes.

Hur ser framtiden för kontoret ut?

Vi vill växa och få in fler duktiga mäklare. Gärna kvinnliga, för att få en bra mix på kontoret, men vi fyller gärna på med manliga mäklare också, säger Håkan.

Vi har ju även distriktet Ekerö, vilket gör att vår totala provisionspotential rymmer några fler mäklare utan att vi skulle få konkurrens om uppdragen på kontoret, tillägger Håkan.

Så om du vill göra framgångsrik karriär i en bra kedja och stabilt kontor, är du välkommen att kontakta oss, avslutar Joel.

Vill du också bli en del av framgången på HusmanHagberg? Besök karriar.husmanhagberg.se eller kontakta Expansions- & HR-chef Christian Hjort på christian.hjort@husmanhagberg.se eller 070-536 02 88

Ämnen

bostadsaffärbostadsmarknadfastighetsmäklaremäklareexpansionbromma

Kategorier

BoendefrågorFastighetsförmedlingArbetslivFöretagandeKonsultverksamhet

Presskontakt

Vice VD/Marknadschef

Åsa Davidsson