MED7694EA79791B49319E24B0BBB2D98F83

Radhus i två plan.

Bandhagen, Bandhagen

Trollesundsvägen 34D

Fakta

MånadsavgiftSEK 8,280 I avgiften ingår värme och vatten. Avgiften är uppdelad i en kapitaldel på 3 028 kr och en driftdel på 5252 kr. Kapitaldelen är den delen av avgiften som man har möjlighet att påverka/sänka med hjälp av kapitaltillskott.
TypRadhus
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea102 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer62
Byggår1993

Utgångspris!: SEK 3,695,000

I hjärtat av Bandhagen ligger detta härliga radhus, uppdelat på 2 plan. Entréplan erbjuder ett socialt kök och vardagsrum, ett badrum och två ombonade uteplatser. Övre planet är hemmens lugna och rogivande del med tre väl tilltagna sovrum, ett badrum samt en stor klädkammare som man kan göra om till ett extra sovrum eller kontor.

Ett stenkast från bostaden finns ett stort grönområde med gräsytor, stor lekpark, promenad/cykelvägar samt boulebana. Här finner man även en populär 4 H gård, där barnen kan träffa och klappa olika lantgårdsdjur.
En mycket uppskattad aktivitet som varmt rekommenderas. Promenad avstånd till både Bandhagen C och Högdalen C där det finns ett brett utbud av butiker, matbutiker och affärer. I närområdet finns även förskolor, skola och badhus.

Om området

Lägenheten ligger en kort bit från Bandhagens centrum. Här finns mataffär, bageri/café, restaurang och annan service. Det finns även en parkväg utan biltrafik till Högdalens Centrum. I Högdalens Centrum finns all önskvärd service, butiker, restauranger, apotek och bank. I centrum ligger även en simhall som även har idrottshall, gym och bowlinghall.

Bredvid centrumet finns Bandängen/parkleken, ett stort grönområde med gräsytor, mini-zoo, stor lekpark, promenad/cykelvägar samt boulebana. Här finner man även populär 4 H gård. I mini-zoo finns b la getter, får, grisar, kaniner, hönor mm. För de mindre barnen finns plaskdamm, lekplatser och öppen förskola.

Det finns ett flertal skolor och förskolor i närheten b la Bäckahagens skola, Bandhagens skola (även förskola), Gläntan och Kunskapsskolan.

Kommunikation

6 minuters gångavstånd till Bandhagens centrum med tunnelbana och 6-7 minuters gångavstånd till Högdalen Centrum där kommunikationerna är mycket goda och med full service. T-banan trafikerar Hagsätra-Stockholm City-Hässelby Strand och busslinjer finns till bland annat Älvsjö Station, Liljeholmen, Farsta C, Skarpnäck och Huddinge sjukhus. T-banans gröna linje från Bandhagen Centrum tar dig in till T-centralen på ca 15 minuter. Det finns busshållplats nära lägenheten som trafikeras av linje 173 tar dig både till Älvsjö Station och IKEA. Med bil tar man sig mycket enkelt ut på Örbyleden och vidare till Södra länken och Nynäsvägen. Ca 15 minuter till City.

Närservice

I Högdalens Centrum finns all önskvärd service, butiker, restauranger och apotek. I centrum ligger även en simhall som även har idrottshall, gym och bowlinghall.

Övrigt

Härliga strövområden vid Högdalstoppen där det finns elbelyst motionsspår. Sjön Magelungen ligger inte långt bort och har utbyggda strandpromenader och cykelleder. Något längre bort ligger Ågesta friluftsområde med med bla golfbanor. skid- och motionsspår som gränsar mot Magelungen.

Bilder

Altan

Vardagsrum

Kök

Kök

Kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
102 kvm
Areakälla
föreningens information
Entré
Välkommen hem! Så känns det redan vid entrén till huset. Via en grind tar ni er in på den trevliga uteplatsen som leder er in i bostaden. Ni välkomans av en ljus hall med gott om plats för avhängningsmöjligheter. Förvaring sker i garderoberna samt förrådsutrymmet under trappan. Direkt vid entrén har man lagt ett praktiskt klinkergolv som övergår till en smakfullt utvald parkett som sedan präglas genom hela bostaden. Detta tillsammans med vita väggar ger en enhetlig, ljus och fräsch känsla.
Kök
Rymligt kök med generösa arbetsytor och förvaringsmöjligheter i både lådor och skåp. Vita luckorna går fint ihop med de svarta handtagen, bänkskivan och röda mosaiken. Här kan ni laga en god middag med hela familjen för att sedan duka upp för ca 6-8 personer. Köket är renoverat 2014. Den maskinella utrustningen i köket består av integrerad diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, ugn och fläkt. Fönster vetter in mot den lugna gågatan.
Vardagsrum
Vardagsrum där hela familjen gärna samlas. Rummet är väldigt ljust tack vare de generösa fönsterpartierna och utgången till den soliga altanen. Här finns plats för soffa, mediamöbel och vardagsrumsbord.
Badrum 1
På entréplan nås bostadens första badrum. Utrustning i form av wc, handfat, badrumsskåp, dusch, handdukstork och tvättpelare. Blå plastmatta på golvet och ljus våtrumstapet på väggarna.
Badrum 2
Helkaklat badrum som är utrustat med badkar, handfat med kommod, spegel samt wc.
Övre hall
Här nås de tre sovrummen samt bostadens andra badrum. Förvaringsmöjligheter finns i garderoben.
Sovrum 1
Hemmets master-bedroom med bra förvaring i from av en walk in closet. Rummet upplevs ljust och luftigt med två fönsterpartier och en fransk balkong som vetter mot den lugna gå gatan. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och skrivbord.
Walk in closet
Klädkammare med bra förvaringslösningar. Har man behov av ett extra rum kan klädkammaren göras om till ett sovrum eller kontor genom att man flyttar väggen. här finns ett fönster som vetter mot lugna gågatan.
Sovrum 2
Insynskyddat sovrum med fönster som vetter mot grönområde. Plats för säng, skrivbord och nattduksbord. Förvaring sker i garderoberna
Sovrum 3
Insynskyddat sovrum med fönster som vetter mot grönområde. Plats för säng, skrivbord och nattduksbord. Förvaring sker i garderoben.
Vindsutrymme
Det finns ett stort vindsutrymme för extra förvaring.
Uteplats
Ombonad altan på baksidan som omfamnas av staket, buskar och rabatter. Perfekt för mysiga grillkvällar. Här finns plats för ett marbord, grill och planering. Via en egen utgång tar ni er till ett stort grönområde.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Pris
SEK 3,695,000 Utgångspris!
Avgift
SEK 8,280 I avgiften ingår värme och vatten. Avgiften är uppdelad i en kapitaldel på 3 028 kr och en driftdel på 5252 kr. Kapitaldelen är den delen av avgiften som man har möjlighet att påverka/sänka med hjälp av kapitaltillskott.
Information avgift
Ingen höjning av årsavgifterna har gjorts under 2019. Avgiften för kapitaldelen är oförändrad. Föreningen har mycket god ekonomi. Inga planer på att höja avgiften.
Andel i föreningen
1.23832 %
Andel av årsavgiften
1.83014 %
Byggnad
Byggnadstyp
Brf Radhus
Byggnadsår
1993
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Energideklaration
Utförd 1/10/2020
Energiklass
D
Förening
Namn
HSB BRF Muraren i Stockholm
Om föreningen
Föreningen bildades 1994 när fastigheterna byggdes och är en äkta
HSB bostadsförening. Fastigheterna består av fyra st flerfamiljshus samt
30 st radhus. Sammanlagt 102 lägenheter samt 3 lokaler. En större lokal
för större middagar och sammankomster, en mindre lokal för
övernattning där det finns ett litet pentry och sängar. Samt en ny bastu.
Lokalerna bokas av respektive lokalansvarig. Föreningen är belägen på
Trollesundsvägen 26, 28, 32A-38E, 40A-42E, 46 samt 48:an.

Gemensamhets el:
Föreningen har ett gemensamt avtal för el vilket sänker medlemmarnas kostnader. Föreningen är dessutom med i Bandhagens samfällighet som ger föreningens medlemmar tillgång till kabel-TV och garage (parkeringsplatser).

Samfälligheten
BRF Muraren ingår tillsammans med grannföreningarna BRF Bandhagen, BRF Snickaren, BRF Timmermannen, äldreboendet Oasen samt Bandängens förskola i en Samfällighet.
Samfälligheten ansvarar bland annat för snöröjning, parkeringsplatser, garageplatser och sophämtning.

Tvättstuga:
Föreningen har fem tvättstugor. Tvättstugorna finns i trapphusen 26, 28, 46 samt 48. Varav
grovtvättmaskin i trapphus 48. Dessa tvättstugor bokas genom den elektroniska
bokningscentral som återfinns i varje trapphus.

Gemensamhetslokaler:
Föreningen disponerar över tre lokaler.
En lokal för större middagar och sammankomster, en mindre lokal för övernattning där det finns ett litet pentry och sängar samt en fin och fräsch bastu i hus 48, byggd i början av 2000-talet, med plats för 8 personer. Dusch och avkopplingsytor finns.

Sophantering:
Föreningen har två platser där man kan kasta sina hushållsopor:
Två sopkärl vid Trollesundsvägen 46 samt två sopkärl vid garaget vid Trollesundsvägen 26.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
102
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Samfälligheten (där BRF Muraren är medlem) har avtal med ComHem.
Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget.
Parkering
Garageplatser sköts av Samfälligheten Bandhagen. Separat kö. Kontakt: bandhagens.samfallighet@gmail.com
Kostnad för garageplats är: 650:- / månad inklusive moms.
Renoveringar

Styrelsen har under 2019 arbetat vidare med att utreda investeringen av ny undercentral. En förstudie har utförts av Enex AB under första halvan av året.

Takunderhåll i form av rengöring, byte av trasiga takpannor, mosskydd samt montering av nockband har gjorts på 26:an, 28:an och alla radhus under 2019. Tidigare har ommålning av taken på 46an och 48:an gjorts 2013.

Som ett steg i styrelsens miljö- och ekonomitänk, pågår en utredning för att byta ut el-armaturer på balkonger och uteplatser på föreningens fastigheter.

2019 genomfördes en omfattande beskärning och underhåll av föreningens träd och buskar. Styrelsen gav även radhusägare i föreningen möjlighet att ta ner de träd som finns på respektive tomt om så önskades vilket 5 boende gjorde.
Ekonomi
Månadsavgiften kan man påverka genom kapitaltillskott varje år.

Föreningen röstade för differentierat (frivilligt) kapitaltillskott och ändring av stadgar på stämman i maj 2012. Därefter har de som inte hade möjlighet att närvara på stämman lämnat Föreningen röstade för differentierat (frivilligt) kapitaltillskott och ändring av stadgar på stämman i maj 2012. Därefter har de som inte hade möjlighet att närvara på stämman lämnat samtycke till kapitaltillskott. De nya stadgarna är registrerade hos Bolagsverket. Första kapitaltillskott genomfördes 2012-09-30. Medlemmar som valde att inte göra kapitaltillskott i 2012 kommer att få möjligheten att göra det en gång/år, efter att det tagits upp på föreingsstämman. Styrelsen rekommendation till föreningsstämman är att det ska kunna göras under hösten varje år. Lägsta summan för kapitaltillskott är 50 000 kr (eller resterande del av kapitaltillskott om det är lägre än 50 000 kr).

För denna bostaden kan man förenklat säga att ett kapitaltillskott på ca 330 000 kronor
sänker avgiften med ca 1000 kr i månaden. För mer information om detta och exakta siffror
kontakta mikael.enstrom@hsb.se
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt
Överlåtelseavgift
SEK 1,182 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Bandhagen Bandhagen

Trollesundsvägen 34D

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg