190
MED2175C81C317C435794BD0E5C7C794602

Såld!

Välkommen till Sydvärnsgatan 3!

Våxnäs, KARLSTAD

Sydvärnsgatan 3

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,116 Värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea64 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer41-2023-1-48-3
Byggår1960
Driftskostnad375 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 860,000

Ansvarig mäklare

Nu finns möjligheten att förvärva denna väldisponerade 3:a om 64 kvm belägen på Våxnäs. Bostadsrätten är en genomgående ljus och trevlig gavellägenhet med öppen planlösning och en härlig balkong i västerläge. På Våxnäs centrum finns det bra utbud av närservice i form av mataffärer, apotek, vårdcentral, bibliotek och matställen. Busslinje 1 tar dig till Bergviks köpcentrum, universitetet eller Karlstad centrum och ligger med gångavstånd från lägenheten. Välkommen att anmäla dig till visning!

Om området

Våxnäs är ett område i Karlstad som gränsar västerut mot villaområden Gustavsberg och Hagalund. Söderut ligger Strand och Gruvlyckan, öster om, ligger Kasernhöjden. Direkt norr om Våxnäs ligger gamla kronoskogen, det före detta I2 regementsområdet. Idag finns en mängd butiker och industrier på området.
Det finns även flera idrottsanläggningar, bland annat Karlstad Airdome, Tingvallahallarna, Tingvalla isstadion och Karlstad Racketcenter.

Kommunikation

Från Våxnäs finns goda bussförbindelser som tar dig både till Bergviks handelsområde och in mot centrum för vidare transport. 10 minuter på cykel så når du stadskärnan och har du tillgång till bil är du snabbt ute på E18!

Närservice

På Våxnäs finns diverse matbutiker att välja mellan, här finns även restauranger och vårdcentral.

Övrigt

Skola och förskola finns även i området.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Varmt välkommen till Sydvärnsgatan 3!

Hall

Hall med avhängningsmöjligheter

Ljust kök

Kök med goda förvaringsmöjligheter

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
64 kvm
Areakälla
Förvaltarens information
Entrehall
I lägenhetens entréhall finns det möjlighet för avhängning av ytterkläder samt fyra garderober. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är tapetserade i en ljus ton. Hallen leder in till de resterande rummen i lägenheten.
Kök
Ljust och rymligt kök med bra arbetsyta samt plats för en matgrupp. Snickerierna är vita och över köksbänken sitter ett vitt kakel som sedan övergår till en ljus tapet på de resterande väggarna. På golvet ligger en ljus plastmatta. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, spis och spisfläkt.
Sovrum
Innanför köket i öppen planlösning finns ett sovrum alternativt en matsal med ljus tapet och plastmatta. Det här rummet har tidigare varit ett eget rum men tidigare ägare valde att ta bort den avskiljande väggen för att skapa större rymd. Här finns fyra garderober.
Vardagsrum
Vardagsrummet är hemmets hjärta och nås rakt fram från hallen, här finns en utgång till den inglasade balkongen i västerläge (-19). Rummet är ljust och rymligt med plats för en större soffa och mycket förvaring. På golvet ligger ett ekparkettgolv och på väggarna sitter en ljus tapet.
Sovrum
Det andra sovrummet har plats för en större säng och har goda förvaringsmöjligheter, här finns en garderob. Väggarna är tapetserade i en grön ton och på golvet ligger en ljus plastmatta.
WC/Dusch
Duschrummet är kaklat och på golvet ligger en blå plastmatta. Här finns WC, handfat, spegelskåp, dusch, handdukstork och tvättmaskin.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 4,116 Värme, vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 4,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnader är enligt schablon
Andel i föreningen
1.17751 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1960
Byggnadsår kommentar
Stambyte 1994
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluftssystem
Energideklaration
Utförd 1/30/2018
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
111 kWh/m² och år
Övriga byggnader
Till lägenheten tillhör ett vindsförråd
Förening
Namn
HSB Brf Bjälken
Om föreningen
HSB Brf Bjälken består av 2st fastigheter med 5st trappuppgångar vilka inrymmer totalt 100st lägenheter samt 4 st lokaler på adresserna Sydvärnsgatan 1 A-B, 3, 5 A-B.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
100
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Tv via ComHem
Parkering
I föreningen finns också 55st bilplatser med motorvärmare samt 9st garageplatser. Kostnad 160kr/mån för parkering med motorvärmare och 275kr/mån för garageplats. Separat kö till alla parkeringar. Föreningen har också 4st besöksplatser.
Renoveringar
Stambyte 1994
Utbyte av tvättmaskiner 2016
Lås och passagesystem 2016
Byte av fönster 2017
Nya balkonger 2019
Ekonomi
Köparen betalar medlemsavgift i HSB om 500kr.
Delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
I Brf Bjälken finns en miljöstation på Sydvärnsgatan 5.
Föreningens tvättstugor finns på Sydvärnsgatan 1 samt på Sydvärnsgatan 5.
Föreningen har även en stor samlingslokal med bl.a. biljardbord som går att låna. I föreningen finns också övernattningsrum, hobbyrum, träningsrum och cykelrum.
Välskött & fint renoverad utegård med gemensamma trädgårdsmöbler, grill & lekplats. Stora gräsytor ger gott om plats för medlemmarna. Nära även till strövområde med bla pulkabacke.

Karta

Våxnäs KARLSTAD

Sydvärnsgatan 3

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg