190
MED9F0C0F8EB48C4FDF80D6547A0423D822

Fantastisk älvutsikt på våning 9 av 13 i förening med utomordentlig service!

Kommande®

Eriksberg, Göteborg

Styrfarten 2A

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,665 inklusive värme, vatten, el och kabel-tv. Månadsavgifterna är subventionerade till och med 2029-04-03 och reduceras med ett belopp motsvarande ca 50 %. Månadsavgiften innan reduceringen är 3300 kr.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea59 kvm
Våning9 (hiss finns)
Lägenhetsnummer29
Byggår2006
Driftskostnad142 kr/månad

Söker du som är över 55 år något extra? Då har du hittat rätt. På våning 9 av 13 med panoramavy över Göta älv och Göteborgs skyline finner du två rum och kök i mycket gott skick. Genomgående bra ytskit och genomgående ekparkett. Stort badrum i gott skick, sovrum med gott om förvaring och fönster som vetter mot älven tillsammans med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Missa inte den magiska inglasade balkongen i soligt söderläge med utsikt över Älvsborgsbron, Eriksbergskranen, Södra Älvstranden och Eriksbergs kajpromenad. Här har du dessutom väldigt låg avgift om 1665 kr i månaden där det mesta ingår och en förening med all service du kan tänka dig. Vad sägs om bemannad reception, gym med bastu, två gästlägenheter, samlingslokal med musikanläggning, vinkyl och enastående utsikt över Göteborg? Låter det lockande och du är över 55 år gammal så tveka inte på att höra av dig!

Om området

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägena Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar Brf Styrfarten
Ekonomisk plan Brf Styrfarten
Energideklaration Styrfarten 2A-C
Energideklaration Styrfarten 2E
Årsredovisning 2019
Social Video
Kommande

Bilder

Magisk utsikt från våning 9!

Eriksberg i sitt esse!

Dockan

Härligt stråk längst vattnet!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
59 kvm
Areakälla
föreningens information
Allmänt
Välkommen in till denna drömbostad för dig över 55 år. Redan i den hotelliknande lobbyn möts du av en bemannad reception och ingång till föreningens egna kostnadsfria gym med bastu. Åker du 9 våningar upp och kliver in i lägenheten möts du av en av Göteborgs bättre utsikter, med vy från Älvsborgsbron och Eriksbergskranen, via Södra Älvstranden och Eriksbergs kajpromenad till Masthuggskyrkan. Dessa välplanerade 59 kvadratmeter är fördelade på två rum och kök. Lägenheten har genomgående ekparkett och ljusa väggar och är i mycket gott skick.
Hall
Det första man ser när man kliver in i hallen är det fantastiska ljusinsläppet från vardagsrummets stora fönsterparti i söderläge och fönstret i sovrummet. Redan här får man en försmak av hur välplanerade dessa 59 kvadratmeter är. I hallen erbjuds avhängning och en stor klädkammare gömmer med enkelhet stora ytterkläder och annat ni vill ha nära till hands. Precis innanför entrén ligger klinker, alltså slipper du repa parketten när du kliver in i lägenheten med grus under skorna. Parketten ja, den är i ek och följer dig genom resten av lägenheten.
Kök
Kök med inredning i ljus ek med mycket god förvaring och vitt kakel mellan över- och underskåp. Grå bänkskiva med goda arbetsytor och dubbelho. Vitvaror från Constructa innehållande spishäll, ugn och helintegrerad kyl/frys samt en diskmaskin från Siemens.
Vardagsrum
Som tidigare nämnt erbjuder vardagsrummet en spektakulär utsikt över Eriksberg och hamninloppet. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger ett svårslaget ljusinsläpp och vyer utöver det vanliga. Det rymliga vardagsrummet är i öppen planlösning med köket och ger därför gott om utrymme för en stor soffa med tillhörande möblemang, TV-möbel och matbord. Väggarna är här vita. Den inglasade balkongen nås från vardagsrummet.
Inglasad balkong
Med 180-graders utsikt över Göteborgs skyline och högt läge finns det här inte mycket att sakna. Inglasningen ger dig möjligheten att sitta här ute till sena kvällen med ett glas i handen och någon du tycker om bredvid. Möjligheten att möblera efter tycke och smak finns här, vare sig det handlar om ett litet middagsbord eller en skön loungemöblering. Balkongen är belägen med sol hela dagen i sydöstläge.
Sovrum
Bostadens sovrum har vita tapetserade väggar med en diskret blommig fondvägg bakom sängen. Sovrummet är rymligt med gott om plats för en dubbelsäng och tillhörande sängbord. I sovrummet finns 3 st garderober.
Badrum
Halvkaklat badrum med vita kakelplattor runt duschen och vita väggar i resterande delen. Klinkern går i grått och vitt. Här inne finns dusch, tvättpelare, handdukstork, handfat med kommod och belyst spegelskåp samt bra förvaring.
Faciliteter
När du lämnar lägenheten, passa på att ta hissen fyra våningar upp till föreningens ena samlingslokal - Tornrummet. Här finns lounge med kök, vinkyl och gemensam takterrass med fantastisk utsikt. Tornrummet kan abonneras för diverse tillställningar. Väl nere på entréplan finns även här en samlingslokal där de boende kan umgås och fika tillsammans i lyx. I anslutning till receptionen finns även, som tidigare nämnt, föreningens kostnadsfria gym och bastu. Utöver detta finns här två övernattningslägenheter så att vänner och familj alltid får plats. I källaren ligger även lägenhetens förråd.
Uteplats
Inglasad balkong i söderläge med panoramavy över kanalen och Göteborgs skyline!
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
9 av 13, hiss finns
Avgift
SEK 1,665 inklusive värme, vatten, el och kabel-tv. Månadsavgifterna är subventionerade till och med 2029-04-03 och reduceras med ett belopp motsvarande ca 50 %. Månadsavgiften innan reduceringen är 3300 kr.
Information avgift
Avgiften inkluderar värme, vatten, el och kabel-tv.
Driftskostnad
SEK 1,700 / år
Driftskostnad, varav
Försäkring
SEK 1,700
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Kostnader beror på levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
1.3176 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft, FTX
Energideklaration
Utförd 2/10/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
127 kWh/m² och år
Övriga byggnader
Källarförråd.
Förening
Namn
Brf Styrfarten
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Styrfarten tillhandahåller bostadsrätter för seniorboende. Det innebär att medlemmarna ska ha uppnått femtiofem års ålder.

Fastigheten Sannegården 28:31 (Styrfarten 2A-2E) uppfördes år 2006 som hyresrätter.
Den 7:e april 2019 ombildades fastigheten till Bostadsrättsföreningen Styrfarten. I dagsläget är ca 70 lägenheter bostadsrätter, resterande kommer att säljas av föreningen när hyresgästen lämnar.
Det finns 96 lägenheter i fastigheten, med en bostadsyta om totalt 7062 m².
Fastighetens totalyta, inklusive garage & gemensamhetslokaler är 8252 m².

I entrén till höghuset (2A) finns en bemannad reception där man kan få hjälp med det mesta. Ett avtal för detta är tecknat i tre år. Utöver receptionist finns tillgång till vaktmästare. Här finns även en samlingslokal med gratis fika för de boende. Här ordnas ibland sammankomster med spännande föreläsningar. I anslutning till entrén finns ett gym som de boende kan nyttja, med tillgång till bastu samt stor tvättstuga.

Föreningen har två gästlägenheter som man kan hyra. På våning 13 finns Tornrummet som du kan låna precis som samlingslokalen för lite mindre sammankomster. Här uppe finns bord och soffor och en stor takterrass. I dagsläget erbjuds även två gånger i månaden massagetillfällen till ett förmånligt pris där massören kommer till huset.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
96
Tv och bredband
Kabel-tv via Com Hem ingår i månadsavgiften (grundutbud). Utökat TV-utbud och Bredband kan tecknas via Com Hem mot separat abonnemang.
Parkering
Under husen finns 30 garageplatser till en hyreskostnad av 1000 kr/månad. Separat kö. Enligt föreningen är det i dagsläget 2-4 månaders väntan. Det finns även möjlighet att hyra plats i grannfastigheten hos Bostadsbolaget med vilka vi delar nedfart till garageplatserna. Dessutom finns möjlighet att hyra parkeringsplats i närområdet, däribland i Deckshuset.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- Entréplan med alla gemensamma utrymmen renoverade och omdisponerade under 2019.
- OVK (Obligatorisk VentilationsKontroll) är genomförd under maj 2019.

Planerade renoveringar:
- Planer finns på att byta ut dagens handdukstorkar som är anslutna till fastighetens VVC-krets. Detta genomförs av energi och hälsoskäl.
- Fiber finns inte i husen. Detta är under diskussion och troligtvis kommer detta att dras till lägenheterna med möjlighet att själv välja bredbandsleverantör och bandbredd.
Ekonomi
Månadsavgifterna är subventionerade till och med 2029-04-03 med ett belopp motsvarande ca 50 % av dagens nivå.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Om sammanboende förvärvar lägenhet tillsammans är det tillräckligt att en av dem uppnått en ålder av 55 år.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Fritt wifi i receptionen.
Föreningen har en arbetsgrupp som diskuterar möjligheterna att inglasa balkonger.
Brf Styrfarten förvaltas av Riksbyggen.

Karta

Eriksberg Göteborg

Styrfarten 2A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg