MEDC3BFA070D3AF4BBFB071236C5053DA2E

Charmig 30-talsvilla!

Skillingaryd

Sturegatan 18


Utgångspris: SEK 1,095,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Varmt välkomna till Sturegatan 18 i Skillingaryd!

Nu ges möjlighet att förvärva en trivsam 30-talsvilla med mycket charm bevarad såsom kakelugnar, vedspis och vackra trägolv. Bostaden erbjuder fina sociala ytor, upp till fem sovrum och en inglasad veranda i härligt söderläge, där kan man njuta av solens strålar snudd på hela dagen.

På entréplan finns ett rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp där en trivselhöjande kakelugn skapar en mysig känsla. Vidare finns ett rum som med fördel kan används som matsal. I köket finns förutom modern maskinell utrustning även en vedeldad spis från Skillingaryds Gjuteri. På entréplan finns även duschrum och utrymme för klädvård. En trappa upp finns fyra möjliga sovrum och WC, därtill finns goda förvaringsmöjligheter i flera större garderober.

Huset omgärdas av en häck som minskar insyn, här finns även en väldoftande syren och prydnadsbuskar. För den trädgårdsintresserade finns utmärkta förutsättningar för egenodlade grönsaker, frukt och bär. Tillsammans med en plan och lättskött trädgård, som erbjuder ypperliga möjligheter till både lek och trädgårdsaktiviteter, passar detta hus perfekt för både barnfamiljen eller paret som önskar ett trivsamt boende med vackra detaljer bevarade.

Skillingaryd som ort har ett levande samhälle med butiker, mataffärer, service, skolor och omsorg. Allt fler söker sig till denna barnvänliga kommun i och med de fina omgivningarna och goda kommunikationer oavsett om du åker buss, kör bil eller föredrar att cykla. Närhet till E4:ans påfart med både Jönköping och Värnamo inom bekvämt pendlingsavstånd.

Om området

Familjevänligt område med närhet till förskola och skola. En kort promenad från huset ligger Skillingaryds centrum med dess utbud och service.

Kommunikation

Goda kommunikationer till Jönköping och Värnamo med både buss och tåg. Se mer på www.jlt.se. E4.ans påfart nås inom ett par minuter för den bilburne.

Närservice

I Skillingaryds centrum finns mataffärer, Systembolag, butiker, bageri, apotek och övrig service. I närområdet finns även flera restauranger och fik. Här finns ett aktivt föreningsliv och många olika aktiviteter och sporter att välja mellan. Flera förskolor, skola och idrottsanläggning finns i området. Fågelforsskolan erbjuder F-9. I Vaggeryd finns gymnasium.

Parkering

Uppfart med plats för parkering.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea134 kvm
Tomtarea1,139 kvm
Byggår1934
Driftskostnad3,279 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 3-5 sovrum
Boarea
134 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Hall
Genom en dörr med sidoljus välkomnas man in i entréhallen. Här finns gott om plats för förvaring av ytterkläder. I anslutning till hallen finns en rymlig tvättstuga utrustad med tvättmaskin och tvättställ. Garderober.
Duschrum
Helkaklat duschrum utrustat med tvättställ med kommod, tillhörande spegelskåp, dusch och toalettstol. Ljusa ytskikt. Golvvärme.
Kök
Trivsamt kök med plats för matbord framför fönster. Här finns kyl, frys, diskmaskin och spis med ugn och fläkt. Intill spisen finns en vedspis från Skillingaryds Gjuteri. Vitt kakel ovan bänkskiva. Ljusa väggar och trägolv.
Inglasad veranda
Mellan kök och vardagsrum finns en liten hall med utgång till en inglasad veranda i härligt söderläge. Här kan man njuta av solens strålar snudd på hela dagen. Vitmålad panel förstärker den äldre charmen.
Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck som ger fint ljusflöde. Här finns plats för soffa, bord och mediamöbel. Här finns även en kakelugn. Väggarna är ljusgråa och på golvet ligger ett tidstypiskt trägolv.
Rum
Från vardagsrummet nås ett rum med vacker kakelugn bevarad. Detta rum kan användas som matsal alternativt sovrum. Här finns gott om plats för matsalsbord eller säng med tillhörande möblemang. Fönster i två väderstreck. Ljust tapetserade väggar och trägolv även här.
Hall - Övre plan
Via trappan nås ovanvåningen där man möts av en ljus och rymlig möblerbar hall. Direkt till höger nås sovrum 1, rakt fram finns sovrum 2. Fönster mot husets entrésida.
Sovrum 1
Större sovrum med plats för säng, sängbord och skrivbord. Ljusa väggar med tapetserad fondvägg, trägolv. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti.
Sovrum 2
Sovrum med plats för säng och förvaringsmöbel. Ingång till garderob. Mörkt målade väggar med tapetserad fondvägg. Laminatgolv.
Sovrum 3
Sovrum med kakelugn bevarad. Här finns plats för säng och tillhörande möblemang. Ljust tapetserade väggar och laminatgolv.
Sovrum 4/Arbetsrum
Rum som kan användas som sovrum alternativt arbetsrum. Tapetserad fondvägg och laminatgolv.
WC
Större WC utrustad med tvättställ, spegel samt WC. Här finns plats för dusch alternativt badkar. Ett fullstort fönster ger rummet naturligt dagsljus. Våtrumsmatta och våtrumstapet.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med krypgrund & källare
Byggnadsår
1934
Uppvärmning
Direkt El + Kakelugnar
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 7/27/2014
Energiklass
F
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund + källare
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas isoler + 2-glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Sylen 14
Övrigt
2016 - Utvändig ommålning
2002 - Tillbyggnad

Fiber finns framdraget till tomtgräns.
Övriga byggnader
Förrådslänga med vedbod och redskapsbod.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 39,349 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,045
Uppvärming
SEK 32,353
Renhållning
SEK 1,951
Beräknat antal personer
2
Kommentar
I posten för uppvärmning ingår både elnät och elhandel.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 5,528 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 737,000
Byggnadsvärde
SEK 571,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,050,000
Tomt
Areal
1139 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Plan och lättskött trädgårdstomt omgärdad av en häck som minskar insyn. Här finns även syren och prydnadsbuskar.
Parkering
Stenlagd uppfart med plats för flera bilar.
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Skillingaryd

Sturegatan 18

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg