190
MED85F3A182621C4F56A818BD712EE7C960

Egen terrass mitt i City men med lugnt läge mot innergården.

Kommande®

Gamla Kålgården, JÖNKÖPING

Stenhuggargatan 1

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,327 Inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg Obligatoriskt tillägg för bredband, tv och IP-telefoni via Telia på 179 kr/månad.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea90 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer12-1001
Byggår2017

Utgångspris: SEK 3,000,000

Ett perfekt boende för dig som vill ha en centralt belägen bostadsrätt med låg månadskostnad. Här kan du bo på östra sidan stadskärnan, med city precis runt hörnet. Gigantisk innergård som skapar ett behagligt lugn, trots att du befinner dig mitt i City!

90 fräscha och välplanerade kvm med genomgående hög standard såsom vitt Marbodal-kök med påkostade materialval såsom induktionshäll, inbyggnadsugn, diskmaskin, fläkt samt kyl och frys.
Badrummet är utrustat med kakel (vit) och klinkers, kommod, WC, duschhörna bakom klarglasdörrar. Vardagstvätten löser du smidigt med både tvättmaskin och torktumlare. Vardagslyx!
Inne i bostaden finner du även en klädkammare med goda förvaringsutrymmen!

Bostaden erbjuder 4 rum varav 3 sovrum. Här blir du även bortskämd med en ute terrass där du kan njuta av förmiddags sol! Det som verkligen gör att denna lägenhet sticker ut är den stora, magiska uteplatsen mot innergården. Här kan du bjuda hem vänner och familj för grillparty hela sommaren lång, eller varför inte ställa ut solstolarna på den mindre terrassen under lata sommardagar?

Här får ni en behaglig känsla av att bo bekvämt och smidigt, med närhet till service utbud, city, mataffär, förskola, restauranger och mycket mer.

Välkomna till Brf Drotten 2 på Kålgården.

Byggherren är Wood & Hill, totalentreprenör är Peab och arkitekt är Enter Arkitektur. Som boende i projektet har man tillgång till en övernattningslägenhet i föreningen och en påkostad innergård med utegym och bastu. Ventilationssystem av FTX samt fjärrvärme med vattenburen värme. Mer om projektet kan du hitta på projektets egna hemsida: https://brfdrotten.se/

Om området

Gamla Kålgården är en stadsdel i Jönköping som är belägen i stadens östra delar. Stadsdelen består till stor del av lägenhetshus med en blandning av nyproduktion och äldre sekelskiftshus.

Kommunikation

Gamla Kålgården erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar

Närservice

Jönköpig är en stad med ett varierat utbud av museer, teatrar och klubbar med något för alla smaker. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några få verksamheter med ett spännande kulturellt utbud.

Övrigt

I omgivningen finns bland annat flera naturreservat, strövområden, motionsspår och badplatser. På gångavstånd från området finns grönområden och däribland Jönköpings Stadspark som är ett ströv- och aktivitetsområde med utsikt över staden.Gamla Kålgården har direkt närhet till allt Jönköping City har att erbjuda. I stadens kärna finns ett varierat shoppingutbud med mindre och specialiserade boutiquer men även stora och välkända kedjor. Jönköping är en restaurangtät stad med ett internationellt gastronomiskt intresse som erbjuder mat från alla världens hörn. Förutom restauranger finns ett stort antal caféer med olika personlighet och smak.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Ekonomisk Plan
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ventilation:
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FTX-system). Kök förses med spiskåpa anpassad för anslutning till centralt aggregat. Förråd och miljörum ventileras med frånluft.

Välplanerade lägenheter mellan 1 till 4 rum och kök. Generösa balkonger vetter in mot den gröna innergården. Materialval och standard håller redan i grundutförande en hög nivå.

Cityläget är eftertraktat med endast några minuters promenad till de centrala affärsgatorna, Resecentrum och Munksjön, samtidigt som man enkelt kommer in och ut från staden via Odengatan och anslutande trafikleder.
Antal rum
4 rum
Boarea
90 kvm
Areakälla
Upplåtelseavtal
Golv (Hall/sovrum/vardagsrum)
Ljus parkettgolv (Ek Como 3-stav)
Väggar
Vita väggar
Badrum
Kakel (vit) och klinker. Wc-stol, dusch med väggar i glas, takdusch, tvättställsblandare, kommodhandfat med underskåp samt ett överskåp med spegel, torktumlare och tvättmaskin av märket Electrolux. Handdukstork.
Kök
Marbodal kök med skåpluckor/lådor, bänkskiva i laminat. Vitvaror enligt följande; kyl och frys, induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn och microugn, diskmaskin av märket Electrolux.
Uteplats
Gemensam innergård: Trädgårdstomt med buskar samt gräsbelagda och delvis hårdgjorda ytor.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Beskrivning av våningsplan
Markplan.

Övrigt:
Trapphus 12
Pris
SEK 3,000,000 utgångspris
Avgift
SEK 4,327 Inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg Obligatoriskt tillägg för bredband, tv och IP-telefoni via Telia på 179 kr/månad.
Andel i föreningen
1.45 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2017
Byggnadsår kommentar
Byggstart 2017, Färdigställt 2020
Uppvärmning
Fjärrvärme med vattenburen värme
Ventilation
FTX-System
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Flerbostadshus i fyra respektive fem bostadsvåningsplan.
Totalt 94 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Grund: Källargrund av betong
Stomme/Bjälklag: Betong och smidespelare
Fasader: Tegel/träpanel
Yttertak: Bandfalsad plåt.
Fönster: Trä/aluminium
Balkong/Uteplats: Trä och/eller betongplattor.
Förening
Namn
Brf Drotten 2
Om föreningen
Brf Drotten 2 i Jönköping, org.nr 769629-7063.

I centrala Jönköping, på östra sidan stadskärnan, vid tidigare Post-terminalen finns Brf Drotten 2 i Jönköping som är en del av Kvarteret Drotten.
Byggt 2019, färdigställt och inflyttningsklart 2020. Föreningen brf Drotten 2 består av 94 lägenheter i varierande storlekar. Under innergården byggs ett underjordiskt garage med parkeringsplatser. Från garaget tar man sig bekvämt med hiss upp till lägenheterna. Bokningsbar övernattningslägenhet för gäster finns liksom tillgång till gemensamhetslokal på gården.

Önskas hyra garageplats är det möjligt genom föreningen. Tilldelningen till dessa platser sker genom sedvanligt kösystem.

Del i gemensamt garage. Föreningen förfogar över 69 platser, kostnad ca 950 kr/mån. (I samfälligheten ingår garage med 145 st platser varav 69 st disponeras av Drotten 2.)
Från garaget tar man sig bekvämt med hiss upp till lägenheterna. I samfälligheten kommer även innergårdens ytor tillsammans med gemensamhetslokal att ingå.

Fiber. Eget abonnemang krävs. Föreningen levererar bredband via Fiber. Föreningen har dessutom handlat upp ett förmånligt gruppavtal för internet och tv-utbud, för endast 179 kr/mån erbjuds fiberuppkoppling 100/100 och Telias tv-utbud Lagom.

Gemensamma utrymmen:
Ett lägenhetsförråd i källarplan.
Övernattningslägenhet finns för de boendes gäster liksom tillgång till gemensamhetslokal på gården.
Bokningsbar övernattningslägenhet för föreningens medlemmar ligger i källaren, under trapphuset mot Odengatan
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
94
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Gamla Kålgården JÖNKÖPING

Stenhuggargatan 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg