230
MEDA57F5B91CF6940B292C9ED411EF9D456

Budgivning

Husby, Kista

Stavangergatan 14, våning 2

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,063 inkl. Värme, VA, Kabel-tv & Hushållsel
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea91 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer281
Byggår1974

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 2,500,000
Utgångspris: SEK 2,490,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

- Uthyrningsdel
- Renoveringsobjekt
- El ingår i avgiften

- Äntligen en 4:a med uthyrningsdel till salu i populära Brf Vikingen där det mesta ingår i avgiften! Minimera dina boendekostnader med hjälp av en hyresgäst i uthyrningsdelen som har egen ingång samt eget badrum. Möjligheterna är många med denna oslipade diamant! Renoveringsbehov på båda badrummen samt kök. Ett av Husbys bästa lägen uppe på Stavangergatans höjd med balkong från vardagsrummet mot föreningens lugna innergård.

Stabil förening med låg belåningsgrad om 2283 kr/kvm. Belägen i lugn del av Husby med närhet till tunnelbana samt E4 & E18.
Klassisk HSB-förening där värme, vatten, TV och EL ingår i avgiften. Internet finns genom fiber som föreningen har installerat. Här finns p-platser i nytt garage i föreningen för dig som har bil samt 3 minuter promenad till tunnelbana som tar dig till City på 20 minuter! Husbys lugnaste kvarter med flera förskolor och skolor i området samt nära till Husbys äventyrsbad samt Husby centrum med flertalet matbutiker, apotek och restauranger.

Om området

Utbyggnaden av stadsdelarna i norra Järva, Akalla, Husby och Kista, planerades samtidigt, och en generalplan för dessa lades fram år 1971 och bebyggelsen var en del av miljonprogrammet. Tanken var att de tre stadsdelarna skulle ges något olika utformning, och vid planeringen tog man intryck av den kritik som kommit mot de något tidigare byggda stadsdelarna i södra Järva, Rinkeby och Tensta, där bland annat byggplaneringen brustit i samordning.
Husby byggdes först av de tre stadsdelarna i norra Järva, och utbyggnaden enligt planen genomfördes från 1972 till 1977. Centrumanläggningen ritades av Torgny Gynnerstedt och färdigställdes vid årsskiftet 1975/1976, och tunnelbanestationen stod klar 1977. Inflyttning skedde från 1974. Husby är byggt på en höjdplatå som sluttar svagt i alla väderstreck. Den nedsprängda matargatan Norgegatan skär rakt igenom stadsdelen. Kvarteren och gatorna i området bär namn efter norska orter och personer, som Oslogatan, Trondheimsgatan och Edvard Griegsgången. Trafikplaneringen är konsekvent där bilar och fotgängare skiljs åt i olika nivåer. Flera gångbroar leder fotgängarna över områdets nedsänkta bilgatorna. För att undvika att spårområden delade bebyggelsen drogs tunnelbanan under mark genom stadsdelen.
I Husby finns bland annat ett äventyrsbad, Husbybadet, en ishall, idrottshall, bibliotek, och delar av Kista stadsdelsförvaltning. Området har två låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Där finns även tre matvarubutiker, apotek, en folkhögskola samt ett ålderdomshem. Husbykyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan, ritades av Karl-Erik Hjalmarsson med tydlig inspiration från de uppländskla medeltidskyrkorna. Medan grannstadsdelarna Akalla och Kista även har stora arbetsplatsområden inom stadsdelarna, är Husby i det närmaste en renodlad bostadsstadsdel.
Bebyggelsen i Husby består nästan uteslutande av lägenhetshus byggda inom ramen för miljonprogrammet. Majoriteten av lägenheterna i stadsdelen ägs av Svenska bostäder, Wallenstam och HSB. De lägenheter som ägs av Wallenstam har växlat ägare ett stort antal gånger. Missnöjet med bostadssituation i stadsdelen ledde i slutet av 1900-talet till protestaktioner i form av en demonstration och fördröjda hyresinbetalningar samt etablerandet av en hyresgästorganisation vid sidan om hyresgästföreningen, Husby unite. En del av Svenska bostäders lägenhetsbestånd har också omvandlats till bostadsrätter och omvandligen av ytterligare hyresrätter till bostadsrätter är en het politisk fråga.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 19 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
SEK 2,500,00012021-04-20 15:05:24

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
91 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Pris
SEK 2,490,000 Utgångspris
Avgift
SEK 6,063 inkl. Värme, VA, Kabel-tv & Hushållsel
Andel i föreningen
0.2306 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1974
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 10/24/2020
Energiklass
D
Energiprestanda
126 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
93 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd och tvättstuga finns i samma byggnad.
Förening
Namn
HSB:s Brf Vikingen i Kista
Om föreningen
Föreningen omfattar 556 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler som hyrs ut till förskolor.

Lägenhetsförråden är placerade i källarplan eller i markplan. Flertalet tvättstugor finns på varje gård.
Tvättstugorna finns i gatuplan, dessutom finns det 3 stycken grovtvättstugor belägna på Lofotengatan 13, Narviksgatan 15 och Stavangergatan 34.
Rum för cykelförvaring finns, samt hobbyrum för den händige.

För den som vill finns det tillgång till bastu på Stavangergatan 44. Föreningslokalen går att hyra för 800 kr/tillfälle. Lokalen är utrustad med wc, kök med kyl/frys, diskmaskin glas och porslin samt bord och stolar för ca 60 personer. Gästlägenhet finns att hyra för 350 kr/natt på Lofotengatan 29.

Gå gärna in på föreningens hemsida för ytterligare information.
http://www.brfvikingen9.se/
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
556
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Bredband finns genom Bahnhof stadsnät och kabel-tv levereras genom Comhem, som även erbjuder internet och ip-telefoni. Comhems basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Parkering
På Stavangergatan finns en parkeringsyta med 99 platser, varav 12 gästplatser och övriga är förhyrda för föreningens medlemmar.

På Lofotengatan finns ett parkeringshus som byggdes klart under 2019.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej

Karta

Husby Kista

Stavangergatan 14, våning 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg