190
MED0FEC96703ECC48AFAF7AF990C04D134C

Såld!

Kista, Kista

Sorögatan 3, 3 tr


Såld!
Slutpris: SEK 3,200,000

Ansvarig mäklare

4:a som enkelt görs om till 5:a! Badrum med golvvärme från 2016 samt extra wc! Vitt kök från 2012 med matplats för ca 10 personer. Köket har uppdaterats med nya vitvaror samt bänkskiva av grå granit med spotlightbelysning. Gott om förvaring i flertalet garderober och ett förråd! 3 stora sovrum och en perfekt planlösning. Högst upp i huset med gavelläge i sydost samt en modernt inglasad balkong. Härifrån har du många soltimmar och en insynsskyddad utsikt! Hela bostaden målades vit under 2018.

Solid HSB-förening med extremt låg belåningsgrad om 1831 kr/kvm! Föreningen har en solid ekonomi och flertalet hyreslokaler som inbringar goda intäkter. Lugnt kvarter med närhet till Kista galleria och tunnelbana som tar dig till City på 17 minuter! Närhet till förskolor och skolor samt lekparker i området.

Låg avgift där värme, vatten, kabel-tv samt internet genom fiber ingår!

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,816 inkl. Värme, VA, Kabel-tv, bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea100.5 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer240
Byggår1977

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Kök

Kök

Matsal

Matsal

Matsal

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
100.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall:
Stor och ljus hall med vitmålade väggar samt klinkergolv med golvvärme från 2014. Bostaden är utrustad med säkerhetsdörr. Längre in i hallen övergår golvet till ekparkett och här finns en platsbyggd garderob med vita skjutdörrar.
WC:
Praktisk extra WC vid hallen som är utrustad med klinkergolv och kaklade väggar. Här finns wc, handfat samt spegelskåp.
Badrum:
Modernt badrum från 2014 med golvvärme samt vitt mosaikgolv och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med riktigt bra maskiner från kvalitétsmärket Bosch i form av tvättmaskin och torktumlare. Här finns även wc, handfat med vitt kommodskåp, belyst spegel samt en stor duschplats med takdusch och glasvägg. Praktiskt vädringsfönster samt ingång till ett förråd. Förrådet är utrustat med parkettgolv och vitmålade väggar samt vita hyllsystem.
Kök:
En magisk matplats för ca 10-12 personer i ett högt läge med flertalet fönster! I kök och matsal är väggarna vitmålade och golvet består av ekparkett. Renoverat kök från 2012 med nya köksstommar och vita luckor som sedan uppdaterades med köksbänk i granit år 2016. Moderna rostfria vitvaror i form av varmluftsugn från Gorenje, induktionshäll från Bosch (2016), kyl & frys från Samsung (2018), diskmaskin från Cylinda (2019) samt inbyggd micro. Fönster / Barlucka mot vardagsrummet som går att återställa till en vanlig dörr för den som önskar.
Vardagsrum:
Luftigt och stort vardagsrum med bra ljusinsläpp genom ett stort fönsterparti samt balkongdörr. Vitmålade väggar, ekparkett samt spotlightbelysning.
Terrassbalkong:
Modernt inglasad terrass i högt och fritt sydost-läge! Ett av Kistas bästa lägen! Terrassen är utrustad med belysning, eluttag samt heltäckningsmatta.
Sovrum 1:
Laminatgolv och vitmålade väggar. Plats för dubbelsäng
Sovrum 2:
Laminatgolv och vitmålade väggar.
Sovrum 3:
Stort sovrum som går att dela till 2 normalstora sovrum för den som önskar. Dörren mot vardagsrummet finns kvar. Laminatgolv och vitmålade väggar samt en stor garderob med dubbla skjutdörrar.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 5,816 inkl. Värme, VA, Kabel-tv, bredband
Andel i föreningen
0.49809 %
Andel av årsavgiften
0.49809 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1977
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Bostadens förråd finns i lägenheten.
Moderna innerdörrar.
Samtliga rum målades om 2018.
Förening
Namn
Brf Römö
Om föreningen
Brf Römö består av 274 bostadsrättslägenheter, 7 hyreslokaler, 2 bostadsrättslokaler, 157 parkeringsplatser, 127 garageplatser, 48 förråd samt 1 föreningslokal för uthyrning till föreningens medlemmar.

Föreningen har tecknat gruppavtal om bredband med Viasat, detta ingår i månadsavgiften. Uppkopplingshastigheten till internet betecknas av Viasat till 1000mbit/100mbit. Ett nätverksuttag (ethernet) finns monterat i varje lägenhet, vid ytterdörren. (Ett extra i de som har uthyrningsrum.).
Fastigheterna i Brf. Römö är även utrustade med så kallade "3-håls-uttag" från Com Hem. Det innebär att du om du vill kan ansluta dig till bredband och digital-tv från Com Hem.

Föreningen har ett gruppavtal för elen, vilket ger lägre kostnader för alla medlemmar. Här sker enhetsmätning av el och varje lägenhet betalar enligt egen förbrukning i efterskott. De boende kan själva se på internet hur stor elförbrukningen är i lägenheten.

På Sorögatan 15 ligger Römös "festlokal" som går att boka för dig som bor i föreningen. Den är ca 50 kvm stor och har tillgång till WC. I samma hus finns även tillgång bastu och dusch.

Föreningen har två tvättstugor, en på Sorögatan 7 och en på Sorögatan 13. Elektroniskt bokningssystem.

Föreningen har drygt 130 garageplatser, de finns på Sorögatan 3 i ett plan och Sorögatan 27 i två plan, dock kötid.

På Sorögatan 23 finns ett större Grovsoprum.

Medlemmarna har även tillgång till trevliga grillplatser på gårdarna vid entrén.
Parkering
Cirka priser:
P-plats, 200 kr/mån
Garage, 525 kr/mån
Överlåtelseavgift
SEK 1,162
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Kista Kista

Sorögatan 3, 3 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg