190
MED2DC69AFB38D64FA495D708CC8DB5C09B

Såld!

Möjlighet att köpa loss vinden ovan lägenheten

Gustavsberg Norra Bruksgatorna, Gustavsberg

Skeviksgatan 4B

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,847 inkl värme, VA, kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2.5 rok
Boarea63 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer10360075
Byggår1904
Driftskostnad300 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,050,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till Skeviksgatan, en av Gustavsbergs fina bostadsgator från tidigt sekelskifte! Belägen i vackra omgivningar med gångavstånd till natur med elljusspår, buss, skola och service. Nu förmedlas här en mysigt inredd lägenhet med egen omsorgsfullt planerad och ompysslad trädgårdstäppa. Möjlighet finns att köpa loss vinden ovanför för att utöka lägenhetens boendeyta.

Om området

Skeviksgatan är tillsammans med Grindstugatan en av Gustavsbergs allra kändaste bruksgator. Mellan 1903 och 1907 byggdes Skeviksgatan som arbetarbostäder åt porslinsfabriken. Arkitekturen var densamma som för husen på Höjdgatan och de på Tallåsen tills moderniseringen på 1960-talet. Då fick de en ny vacker fasadbeklädnad av tegel vilket är det som skiljer Skeviksgatan från många av de andra bruksgatorna. Då husen byggdes så planterades även fruktträd och bärbuskar vilket gör att även trädgårdarna har anor från förr. Nu, efter drygt 100 år så är gatan en av Gustavsbergs mest eftertraktade delar att bo på. Ett unikt boende på en av Gustavsbergs mest anrika bruksgator där känslan av en svunnen tid är påtaglig!

Höjdhagen i sig är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 25 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Lägenhet med egen trädgårdstäppa

Stort vardagsrum med fönster åt två väderstreck

Träpanel i tak, putsad murstock samt fint ljusinsläpp

Gjutjärnskamin att njuta av!

Vitmålad bröstpanel i kombination med harmoniska färgval på vägg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in i den här underbara lägenheten med tydlig sekelskifteskaraktär i form av plankgolv, bröstpanel, eldstad, äldre snickerier och vackert spröjsade fönster. Luftig känsla med stora rymliga rum, ljusflöde från tre väderstreck samt synliga bjälkar i tak. Vardagsrum, kök, badrum, hall och sovrum med extra alkov. Dessutom unik chans att köpa loss vinden ovan för att göra lägenheten större. Gavel mot söder.

Entré till hall med trägolv, hel garderobsvägg samt extra förvaring i hörnskåp. Kök med målade plankgolv, bröstpanel, vitt kakel, svart bänkskiva av laminat samt extra mycket förvaring i form av högskåp, skåp, lådor och vitrinskåp. Kyl/frys (Siemens, 2017), spis (50 cm), fläkt, diskmaskin (Hoover). Skafferidelen i form av högskåp är ny från 2019. Helkaklat badrum med vitt kakel, grå klinkers, dusch, spegelskåp, handfat, WC samt belysning. Tvåglasfönster i lägenheten förutom i badrummet där det endast är englas. Framdragen el för tvättmaskin. Vardagsrum med fönster åt sydväst, kamin, vitmålad träpanel i tak samt beige-putsad murstock. Ingång till sovrum med högt i tak med synliga bjälkar, trägolv samt synlig teglad murstock. Alkov/ extrarum mellan sovrum och hall som går att göra om till ett litet rum, arbetshörna eller varför inte placera trappan upp till vinden här.

Populärt sekelskiftesboende med egen trädgårdstäppa!
Antal rum
2.5 rum
Boarea
63 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Mysig plats för bord och stolar under träd. Helt nya rabatter med humle, piprankor, clematis. Snyggt uppbyggt med armeringsjärn och cirklade kanter. Tillhörande gräsmatta och kompost.
Parkering
Tillgång till en parkeringsplats (600 kr)
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 1
Avgift
SEK 3,847 inkl värme, VA, kabel-TV
Driftskostnad
SEK 3,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Andel i föreningen
5.1136 %
Andel av årsavgiften
4.587 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1904
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 9/17/2009
Energiprestanda
237 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Tvättstuga finns i källaren på Skeviksgatan 8, 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
Förråd finns i nr 8.

Nytt tak 2019.
Övriga byggnader
Stor vindsyta ovan lägenheten som går att köpa loss enligt en beräkning som lyder såhär:
63 kvm * 0,8 = 50,4 kvm
50,4 * 1714 kr = 86 386 kr
12,6 *1714*1,58 (värdeökning mellan 2011 och 2018) = 34 122 kr
86 386 + 34 122 = 120 508 kr

Den här siffran är bara ungefärlig. Dubbelkolla med föreningen för att få den korrekta.
Sedan kommer även 12,6 kvm påverka nytt andelstal samt ny avgift.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Lägenhetsinnehavarna i huset har delat upp trädgården mellan varandra för att på så sätt få sin egen del. Till den här lägenheten hör den södra baksidans trädgård, se bilderna med planteringar och sittgrupp. Uppdelningen har gjorts muntligen för länge sedan och respekteras. För stora förändringar i trädgården måste däremot kontakt tas med föreningen. Grusad parkeringsplats på framsidan.
Tillhörande förråd. Snyggt renoverad trappuppgång som i stort sett endast används av den här lägenheten då intilliggande lägenhet mestadels brukar den entré som är på bottenvåningen. Det är endast tre lägenheter i det här huset vilket är en klar fördel. Dessutom är väggar och golv mot granne tilläggsisolerad.
Förening
Namn
Brf Kvarteret Skeviksgatan
Om föreningen
Brf Kvarteret Skeviksgatan består av fem flerfamiljshus med adress Skeviksgatan 2-12. Huset på nr 8-10 är byggda 1945 och resterande hus är byggda 1903-1905. Det finns totalt 25 lägenheter i föreningen varav 2 är hyresrätter. Det finns cykelförråd, tvättstuga och förråd på Skeviksgatan 8-10.

Välskött och solid förening med god ekonomi. Ekonomisk förvaltning sköts av Canseko AB. Det finns två hyresrätter i föreningen, vilket innebär en dold tillgång. Föreningen har upprättat en underhållsplan som man följer. Alla husen stambyttes 2009-2010 och då totalrenoverades badrummen. Trapphusen i tegelhusen renoverades 2015.

Varje hus kommer överens om skötselområdena på tomten.
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till Comhem. Analogt basutbud ingår i månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har parkeringsplatser som går att hyra för 600 kr/år.
Renoveringar
Under 2020 planerar föreningen att renovera alla husens fönster, göra OVK samt radonmätningar.
Ekonomi
Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tillkommer vid köpet på ca 2000 kr.

Karta

Gustavsberg Norra Bruksgatorna Gustavsberg

Skeviksgatan 4B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg