MED8E8A62AD2EC8463185C562F9E24E9B15

Välkomna till denna pärla om 52.5 kvm med balkong i söderläge!

Kista gård, Kista

Skagafjordsgatan 5, 5tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,895 Ink VA, Värme Vatten kabel tv samt Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea52.5 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer151
Byggår2012

Utgångspris: SEK 2,095,000

Ansvarig mäklare

Visningar

6
December | Sunday
Kl 12:30 - 13:30
7
December | Monday
Kl 18:00 - 18:30

-Minimal Insyn
-Sociala ytor
- Stabil förening
- Soldränkt läge
- Hörnlägenhet
- Fint badrum
-Stort sovrum
- Bra förvaring
- Optimal 2Rok
- Stor och möblerbar balkong in mot lugn innergård
- Populärt familjevänligt område
- 5-7 min promenad till Kista Galleria med förmånliga öppettider
- Promenadavstånd till flertalet matbutiker & kommunikationer

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I Kista Gård finns förskola som drivs av Stockholms stad. I de centralare delarna av Kista finns flera förskolor, grundskolor. Vid Kistamässan finns Internationella Engelska skolan.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
52.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 6, hiss finns
Pris
SEK 2,095,000
Avgift
SEK 2,895 Ink VA, Värme Vatten kabel tv samt Bredband
Andel i föreningen
0.97665 %
Andel av årsavgiften
0.97665 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
2012
Ventilation
Mekanisk FTX Från & Tillluftsventilation
Energideklaration
Utförd 5/31/2017
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
136 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Surtsö Kista Gård
Om föreningen
Föreningen består av 81 lägenheter & 1 lokal, adresserna är belägna på Surtsögatan 3, Skagafjordsgatan 3 & 5, Oddegatan 6 samt förskolan på Surtsögatan 1.

Byggnadsår/inflyttningsklar: 2012/2013

För all information om föreningen, besök deras hemsida: http://www.brfsurtso.se/
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
81
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Bredband/TV/Telefoni: ComHem FiberLan (bredband 100mb), kabel tv (basutbud 15 kanaler +betalkanaler 8st) samt ip-telefoni ingår i månadsavgiften. Som bostadsrättsinnehavare får man själv kontakta ComHem vid beställning utav router, tv-box eller tjänsten ip-telefoni.
Parkering
Garageplatser (varmlufts garage): Det finns 51 platser som tillhör föreningen som går att hyra, dessa platser är belägna under husen och uppgång till varje enskild hus finns ifrån garaget. Kontakta föreningens ekonomiska förvaltare Frubo för mer information. En garageplats kostar för närvarande 650kr/mån. Externa hyresgäster som styrelsen beviljar i mån om plats, hyr en garageplats för 800kr/mån med 3 månaders uppsägningstid. Styrelsen har rätt att säga upp en P-plats med 1 månad om den boende har mer än en p-plats internt.

P-platser (uteplatser): Det finns 13 platser som tillhör föreningen som går att hyra. Kontakta föreningens ekonomiska förvaltare Frubo för mer information. En p-plats(utomhus) kostar för närvarande 400kr/mån och har 3 månaders uppsägningstid.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Övrigt
Bostadsrättstillägg: Föreningen har försäkringen bostadsrättstillägg för alla lägenheter. Bostadsrättstillägget är ett komplement till hemförsäkringen. Hemförsäkringen måste boenden fortfarande teckna själva, precis som vanligt, dock behöver man inte teckna bostadsrättstillägget. Bostadsrättstillägget är tecknat via bolaget Nordeuropa Försäkring AB.

Karta

Kista gård Kista

Skagafjordsgatan 5, 5tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg