Kista, Kista

Själlandsgatan 165

Fakta

TypParhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea116 kvm
Tomtarea197 kvm
Byggår1979
Driftskostnad3,323 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,295,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
October | Sunday
Kl 11:45 - 12:30
Varmt välkomna på visning!
26
October | Monday
Kl 18:00 - 18:30
Varmt välkomna på visning!

Fantastiskt 2-plans parhus med bra läge på populära Själlandsgatan! Friköpt gaveltomt med både träaltan och gräsmatta, perfekt för familjen som gillar att umgås utomhus. Här hittar ni även en härlig balkong! Med genomgående fräscha ytskikt är detta hus med LÅGA driftkostnader (läs vidare för att se vad som ingår i samfällighetsavgiften) perfekt för barnfamiljen. Varmt välkomna att längta hem!

- Friköpt gaveltomt och en balkong
- Låga driftkostnader där garageplats ingår
- Stora och lättmöblerade sällskapsytor
- Juridisk person accepteras
- Närhet till t-bana, bussar, skolor samt Kista Galleria

Bostaden är besiktigad, energideklarerad samt kommer att försäkras mot dolda fel! Protokollen finns tillgängliga under fliken VIKTIGA DOKUMENT.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Fasad

Altan baksida

Altan baksida

Altan framsida

Altan framsida

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
116 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
TOMT:
Stor gaveltomt om 197 kvm! Vid ingången till huset ligger stenplattor. Här finns ett äppelträd samt möjlighet till plantering av mindre växtlighet i balkonglådor eller i mindre krukor. Uteplatsen på baksidan med bästa sydväst-läge har en trädäckad altan med plats för stora utemöbler, bord, grill och inrymmer även ett par solsängar. Perfekt för varma sommardagar med lek och aktivitet i solen. Nedanför altanen gränsar gräsmattan. Här finns bland annat plantering som vindruvor. Uteplatsen på framsidan är insynsskyddad av grönskade buskage. Här finns en trädgård med fantastiskt goda Victoria plommon, svartvinbär samt möjlighet och gott om plats för att plantera annat. Perfekt för den som älskar att vara sin egen trädgårdsmästare!
Hall:
Välkomnande hall med gott om plats för förvaring bakom garderober. Laminatgolv samt vitmålade väggar.
Badrum entréplan:
Praktiskt badrum utrustat med rymlig duschplats, wc, handfat, spegel, handdukstork samt fönster. Perfekt för den stora familjen eller när gästerna är på besök. Helkaklade väggar samt våtrumsmatta.
Kök:
Stort kök med bra förvaringslösningar och tillfredställande arbetsytor. Vita luckor samt kakel ovan diskbänk. Här finns gott om plats för att laga goda middagar för att sedan sätta sig tillbords invid det stora fönstret. Matplatsen inrymmer 6-10 personer. Köket är utrustat med diskmaskin, spis/ugn, fläkt, dubbel diskho samt kyl & frys.
Vardagsrum:
Ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp, soffbord, tv-bänk samt övrigt möblemang. Perfekt plats för familjen att samlas för att spendera tid framför Tv:n. Parkettgolv samt vitmålade väggar. Här finner ni utgången till uteplatsen på framsidan.
Badrum Övre plan:
Stort badrum utrustat med tvättmaskin, wc, handfat med kommod, spegel, rymlig duschplats samt fönster. Delvis kaklade väggar, målade väggar samt våtrumsmatta.
Sovrum 1:
Ljust sovrum med plats för säng, skrivbord, garderober samt övrigt möblemang. Plastmatta med trämönster samt vitmålade väggar.
Sovrum 2:
Stort master bedroom med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Plastmatta med trämönster samt vitmålade väggar. Här finner ni utgången till balkongen.
Sovrum 3:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Plastmatta med trämönster samt vitmålade väggar.
Sovrum 4:
Rymligt sovrum med plats för större säng, skrivbord, garderober samt övrigt möblemang. Plastmatta med trämönster samt vitmålade väggar.
Vind:
Råvind med goda förvaringsutrymmen.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans parhus
Byggnadsår
1979
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX (från- och tilluft med årervinning)
Energideklaration
Utförd 10/20/2020
Energiklass
C
Energiprestanda primärenergital
74 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Träpanel
Fönster
3-glas isoler/2-+1-glas
Tak
Pappshingeltak
Fastighetsbeteckning
Silkeborg 120
Övrigt
Genomförda renoveringar:
• Fasaden byttes 1991 och målades om 2004.
• Köksfönster samt vardagsrumsfönster (mot altan) bytta 2015.
• Vardagsrumsfönster (mot entré) bytt 2018.
• Badrumsfönster (nere) bytt 2019.
• Ytterdörren bytt 2015.
• Trapp (inklusive nålfiltsmatta) och övre hall renoverade 2015.
• Parkettgolv vardagsrum slipad och lackad 2015.
• Samtliga innerdörrar utbytta 2015.
• Samtliga rum utom kök målade 2015.

SAMFÄLLIGHET
Denna fastighet ingår i samfälligheten Silkeborg. Samfällighetsavgiften är ca 7104 kr/kvartal och i den ingår; fjärrvärme, varmvatten, kallvatten, garageplats i garagelänga i anslutning till gården, isolerad förråd framför huset (ca 6 kvm), sophantering, snöröjning, underhåll av allmänna ytor och byggnader. ComHem finns indraget i huset genom samfälligheten. Tjänsterna för tv och bredband betalas av den boende.

Samfällighetsavgiften fastställs på stämman och består av två delar. En gemensam del som ska täcka kostnaderna för drift och underhåll av gemensamma anläggningar vilket är lika för alla fastighetsägare. Den andra delen avser preliminära avgifter för vatten- och värmeförbrukning för den enskilda fastighetsägaren. Samfällighetsavgiften faktureras kvartalsvis i förskott

Värme, varmvatten, kallvatten har en beräknad förbrukning som årligen stäms av mot den faktiska förbrukningen och kan medföra tilläggsfakturering eller återbetalning.

För mer information se: http://www.silkeborg.se/

NÄROMRÅDET
Bostaden har både närhet till samhället och natur. På ena sidan om huset nås folkmyller, köpcentrum, service, tunnelbana och annan infrastruktur. Det finns ett stort urval av förskolor och skolor, många lekplatser och förstås utomhusbassängen för barn som är öppen på sommaren, ca 300m från huset.

På den andra sidan nås naturen. Strövområdena är fantastiska med fina gång- och cykelvägar. Bara ett stenkast från bostaden finns igelbäckens naturreservat med bäckens porlande och rika djurliv. Urviks natur och motionsslingor är också bara runt hörnet. Det finns ett stort utegym byggt 2018 ca 200m från bostaden. Det finns även fina koloniträdgårdar i området.

Husbybadet med äventyrsbassäng och motionsbassänger ligger ca 1,9 km bort.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 39,880 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,052
Väg, samf
SEK 28,416
Försäkring
SEK 6,412
Beräknat antal personer
3
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,069,000
Byggnadsvärde
SEK 1,554,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 410,200
Tomt
Areal
197 kvm
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Silkeborg GA:1

Karta

Kista Kista

Själlandsgatan 165

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg