190

Aspudden, HÄGERSTEN

Schlytersvägen 41

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,989 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea64 kvm
Byggår1947
Driftskostnad383 kr/månad

Välkommen till en underbar 3:a i Aspudden som är varsamt renoverad med bevarad funkischarm. Stort och rymligt vardagsrum med en underbar öppen spis och utgång till en fantastisk balkong i söderläge, med en härlig utsikt mot grönska.
Två stora sovrum som rymmer såväl dubbelsäng som arbetsplats. Fint renoverat och stambytt badrum. Varsamt renoverat kök med bra förvaring.
Bra förening med god ekonomi. Närhet till naturområden och Mälaren samt kommunikationer och service.

Planerade visningar är 18:e och 19:e oktober.
Kontakta mäklaren för mer information.

Om området

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Viktiga dokument & länkar

Stadgar_Kryckan_8
Årsredovisning 2016
Kommande

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
64 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 3,989 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 4,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,400
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
2.59398 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/26/2011
Energiprestanda
173 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten finns det ett vindsförråd om ca 4 kvm och ett källarförråd om ca 1 kvm.
Förening
Namn
Brf Kryckan 8
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Kryckan 8 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2006.
Den 3 Oktober 2008 förvärvades fastigheten Kryckan 8 i Stockholm som består av tre flerbostadshus om totalt 49 lägenheter varav 5 st är hyresrätter. Hyresrätterna utgör en dold tillgång, när de säljs i framtiden ger det ett värdefullt tillskott till föreningens kassa som kan användas till att betala av lån eller sätta undan för framtida investeringar.
Föreningen har två lummiga uteplatser med sittgrupper till medlemmarnas förfogande. Uteplatserna är nyligen anlagda och uppförda mellan föreningens byggnader. Föreningen har grill som man kan låna.

Storholmen sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen.

För mer information besök föreningens hemsida www.kryckan8.tumblr.com

Fastigheten innehas med tomträtt.
Antal lägenheter
49
Varav hyreslägenheter
5
Antal lokaler i föreningen
5
Renoveringar
Följande renoveringar har utförts:

Renovering av tak 2000
Nya uttag för bredband, kabel-tv och telefoni 2009
Nya sopkärl för hushållssopor 2010
Nya vatten- och avloppsstammar 2010
Nya tät- och ytskikt i badrum 2010
Renovering tvättstuga 2010
Nya postboxar 2012
Ny belysning utomhus 2012/2013
Nya fönster 2012/2013
Fasadrenovering 2012/2013
OVK besiktning godkänd
Under 2014 planerars att byta elstigar (dra in 3-fas), renovera entreportarna och även dörrar till cykelförråd och garage.

Kommande renoveringar:

Larmsystem
Uppfräschning av trapphuset
Ekonomi
Det är inga inplanerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2017-05-19)

Karta

Aspudden HÄGERSTEN

Schlytersvägen 41

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg