190
MED48FAF5DCA7364EFAA8F925D6DC8F3A24

Såld!

Obbola, Obbola

Sälstigen 11


Såld!
Slutpris: SEK 3,750,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till Sälstigen 11 och detta fina hus som är det perfekta valet för dig som vill kombinera huslivet och fritidslivet med bekvämligheten. Här får du en av områdets bättre lägen. På husets baksida där du kan njuta av eftermiddags- och kvällsolen har du både en stor uteplats samt fri utsikt mot vattnet. Husets framsida erbjuder morgonsolen, här finns även en varmbonad gäststuga byggd på platta och dubbelgarage. Carport vid groventrén.

Huset är välbyggt med sällskapsytorna i form av kök samt vardagsrum, tre sovrum i varierande storlekar. Gemomgående parkettgolv. I huset finns ett badrum. Groventré med tvättstuga. En båtplats inom ca 200 m ingår. Möjlighet finns att bygga eget båthus i anslutning. Övrig mark mot vattnet ägs av samfällighetens 13 delägare.

Om området

Obbola är en tätort i Umeå kommun och en av kommunens äldsta byar. Tros ha haft fast bebyggelse redan på 1300-talet. Orten är belägen ca 1,5 mil söder om Umeå på Obbolaön i Umeälvens utlopp, där älven delar sig i Västerfjärden och Österfjärden. Här lever du nära naturen och havet men ändå med en närhet till centrala Umeå. Frilliggande villor och rad/kedjehus i större villaområden samt härliga fritidshus och villor med enskilda havslägen. Här rör sig många med en aktiv fritid, längdskidåkning på isen, skoter och svampplockning.

Närheten till havet gör Obbola till ett attraktivt samhälle. I Holmsund och Obbola finns fina småbåtshamnar med båtuppläggningsplatser. Man tar sig snabbt och lätt ut på en båttur i skärgården. Här finns bland annat Bredviks havsbad belägen vid segelbåtshamnen i Obbola, Fläse havsbad och badstrand vid Vitskärsudden. Det finns två mil vandringsleder i kommundelen Holmsund/Obbola. Dessutom finns kanot-, skoter-, och cykelleder, naturstigar, motionsspår och en skidbacke. Idrottsförening med fotboll, innebandy, skidor och gymnastik. Holmsund-Obbola har också en av Norrlands mest anrika Golfbanor, Umeå Golfklubb.
I Holmsund finns Storsjöhallen med simhall, bastu, spa, massage m.m. I Obbola finns Obbolabadet som har öppet under sommaren med två bassänger och en kiosk. Obbola Hembygdsförening. Bibliotek och ungdomsgård finns i både Obbola och Holmsund.

NÄRSERVICE
I Obbola finns en välsorterad Ica-butik med post och systembolagsombud och en pizzeria. På andra sidan bron i Holmsund finns bland annat bank, mataffär, café, kiosk och postombud.

KOMMUNIKATION
Bra bussförbindelser till Umeå

SKOLOR OCH OMSORG
Obbola skola F-9
Förskolor
Skolskjuts på området

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum4 rok
Boarea106 kvm
Biarea12 kvm
Tomtarea1,594 kvm
Byggår2010
Driftskostnad1,442 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Entrésidan

Kök

Vardagsrum

Kontaktbild Peter

Sovrum

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Boarea
106 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
12 kvm
Hall
Plats för avhängning av kläder och skor. Grått klinkergolv.
Kök
Ek kök med bra arbetsytor och förvaring. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, integrerad diskmaskin och fullstor kyl/frys. Bänkskiva av laminat, rött kakel ovan. Dubbla diskho med fönster ovan. Öppen planlösning mot vardagsrummet.
Vardagsrum
Öppet vardagsrum mot köket. Ryggåstak, kamin, stort fönsterparti med utsikt mot vattnet och naturen. Utgång till altan med markis i västerläge.
Sovrum
Tre sovrum i varierande storlekar, varav ett med garderober som har skjutdörrar.
Groventré med tvättstuga
Grått klinkergolv, tvättbänk med förvaring. Tvättmaskin och tumlare. Klädkammare. Bredvid groventrén finns ett förråd med bergvärmepumpen, kan även nyttjas som hobbyrum/kontor.
Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Wc, bubbelbadkar, handfat med kommod, spegel ovan.
Övriga byggnader
Varmbonad gäststuga på ca 15 m2. Dubbelgarage på ca 30 m2.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
2010
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
FTX Ventilation
Energideklaration
Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Fastighetsbeteckning
Obbola 23:359
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 17,300 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärming
SEK 11,200
Renhållning
SEK 1,300
Väg, samf
SEK 4,800
Kommentar
Uppvärmningskostnaden är beräknad på 7 570 kWh/år (senaste 12 mån) och med Umeå Energis "Fast pris 3 år". I uppvärmningskostnaden är även hushållselen inräknad. Det är en 16 A säkring. Samfällighetskostnad för väg, reningsverk samt båthamn.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 4,024 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,322,000
Byggnadsvärde
SEK 1,568,000
Taxeringskod
220
Tomt
Areal
1594 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt och naturtomt
Tomtbeskrivning
Gårdsgrus på uppfarten
Planbestämmelser
Detaljplan (2006-10-23)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp i förening
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Umeå Obbola GA:17, Gemensamhetsanläggning: Umeå Obbola GA:18

Karta

Obbola Obbola

Sälstigen 11

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg