190
MED0A04BA717187491FAB6C63F90765DFA0

Såld!

Fålhagen, Uppsala

Salagatan 51C

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,965 inkl. värme, vatten, kabel-tv och internet
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea41 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer10/1102
Byggår1934-1935
Driftskostnad443 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,050,000

Ansvarig mäklare

Underbar 30-talslägenhet med bevarade originaldetaljer som plankgolv ihop med generös takhöjd samt stora och härliga fönster med djupa fönsternischer som bidrar till extra trivsel. Lägenheten är även bra planerad med stort vardagsrum, avskilt sovrum samt ett bra kök och helkaklat badrum. Utöver detta så har lägenheten genomgått renoveringar i omgångar både 2011 och 2015 med bl.a. helt nya ytskikt i alla rum, golven har slipats och lackats, ny el, nya fönster samt ett nytt kök. Här har verkligen ingenting lämnats åt slumpen utan det är bara att flytta in direkt och känna dig som hemma!

Här bor ni i en av Uppsalas första HSB föreningar. Föreningen är välskött och erbjuder sina medlemmar en grönskande innergård som sommartid inbjuder till härliga grillkvällar. Föreningen har även en samlingslokal och ett gästrum som föreningens medlemmar kan hyra samt ett hobbyrum med två arbetsbänkar. Bekvämt i källaren på huset finns även en bastu med dusch och wc.

Som boende på Salagatan och i Fålhagen bor du endast ett stenkast från tågstationen vilket ger utmärkta pendlingsmöjligheter. Uppsalas stadskärna väntar några kvarter bort och i den närbelägna Stationsgallerian finns bl a välsorterad matbutik, restauranger och caféer.

Välkommen hit, välkommen hem!

Tveka inte utan ta kontakt med ansvarig fastighetsmäklare Jesper Ackelman för mer information, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

Om området

Fålhagen är en av de populäraste stadsdelarna i Uppsala. Området består idag mest av äldre villor och hyreshus från 1920-tal, 1940-tal och tidig efterkrigstid. Området har blivit mer attraktivt sedan det nya resecentrumet och järnvägsundergången byggts. Detta har underlättat för pendlare samt gjort centrala Uppsala mer lättillgängligt.

Kommunikation

Gångavstånd till city. Bra kommunikationer i övrigt med ett flertal stadsbussar som passerar genom området. Utmärkt läge, både för pendlaren och den som vill bo centralt, med direkt närhet till city och nya resecentrum med tåg och bussförbindelser.

Närservice

Här finns Kvarnens köpcenter med ICA Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker. Vaksala Torg med torghandel. Utmed gamla E4:an finns bl.a. mataffären Willy´s, bilmekaniker och bensinmack.

Parkering

I området finns både gratisparkering och betalparkering med boendeförmån.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Välkommen till Salagatan 51C!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Genomgående i lägenheten finner du ett fint bevarat plankgolv i original som slipats och lackats 2011. Samtidigt så genomfördes en omfattande ytskiktsrenovering i lägenheten med nymålade väggar och tak samt el-renovering.

- Hall -
Välkomnande entréhall med plats för ytterkläder och skor. Hallen är inredd med plankgolv, ljust målade väggar samt inbyggd förvaring. Säkerhetsdörr.

- Badrum -
Fint badrum inrett med dusch med infällbara duschväggar, handfat med spegelskåp samt wc. Klinkers på golv samt kaklade väggar upp till dörrkarm, i övrigt målade väggar.

- Kök -
Modernt kök som är renoverat 2015. Köket är inrett med vita fasade skåpsluckor, vitt kakel ovan arbetsytorna, belysning i överskåpen samt infälld belysning i vitrinskåp.
Köket är mycket smart planerat med mycket skåpsförvaring, bevarade originalskåp i taket mittemot spisen samt bra arbetsytor. Plankgolv samt vitmålade väggar. Här finns också bra utrymme för mindre matplats. Inbyggt finskt diskställ ovanför diskhon.

Den maskinella köksutrustningen består av:

- Kombinerad kyl/frys
- Spis
- Inbyggd mikrovågsugn
- Integrerad vit fläkt
- Inbyggt finskt diskställ

- Sovrum -
Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns gott om förvaring i en inbyggd garderob. Vitmålade väggar och plankgolv. Djupa fönsterbänkar i mörk marmor.

- Vardagsrum -
Ljust vardagsrum med gott om plats för både soff- och matgrupp. Inrett med plankgolv och tapetserade väggar. Från vardagsrummet når man en garderob med bra förvaringsmöjligheter upp till takhöjd. Härligt djupa fönsterbänkar i mörk marmor. Här finner du även utgång till lägenhetens balkong via dubbla glasdörrar.


- Förråd -
Till lägenheten hör två förråd, 1 vindsförråd och 1 källarförråd.
Antal rum
2 rum
Boarea
41 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 2,965 inkl. värme, vatten, kabel-tv och internet
Driftskostnad
SEK 5,312 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,580
Försäkring
SEK 1,732
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
1.14904 %
Andel av årsavgiften
1.14904 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1934-1935
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 11/13/2008
Energiprestanda
223 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Renoveringar:
2011 - Ytskiktsrenovering (rivning gammal tapet med efterföljande målning av väggar & tak samt slipning och lackning av trägolven) och uppgradering av el (ny mätare samt fler eluttag i vardagsrum)
2015 - Köksrenovering (ny IKEA-inredning, ny elspis) samt elrenovering i köket
Förening
Namn
HSB BRF Tvåan i Uppsala
Om föreningen
Föreningen består av tre hus på adresserna Salagatan 51, 53 och 55 i det lugna området Fålhagen i centrala Uppsala. Husen ligger i den södra änden av den lummiga Frodeparken endast ett stenkast från stationen och det nya resecentrumet. Enligt uppgift har hus 51 ritats av stadsarkitekt Gunnar Leche medan hus 53 och 55 ska ha ritats av arkitekten Nils Lindberg.

Medlemskap
För att bostadsrättsföreningen ska kunna bevilja dig/er medlemskap krävs enligt dess stadgar att du/ni är medlemmar i HSB Uppsala. Medlemsinsatsen i HSB Uppsala är 500 kronor per person. Den insatsen betalas tillbaka vid utträde. Som medlem betalar du/ni också en årsavgift på 300 kr till HSB.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns två tvättstugor i källaren på Salagatan 51 och 55. De är utrustade med 2 st. tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum, strykrum, mangel, stenmangel. I varje källare finns ett cykelstall där man kan förvara cyklar och barnvagnar.
Det finns en bastu i källaren till hus 51. Till bastun hör omklädningsrum, dusch och toalett.
Föreningen har en samlingslokal som är belägen i källaren på hus nr 53. Lokalen kostar 500 kr att hyra fredag - och lördagskvällar. Övriga kvällar kostar det 100 kr för föreningens medlemmar.
Gästrum/övernattningsrum finns i hus nr 55 och kan hyras för 200 kr/natt.
I källaren i hus 55 finns ett hobby-/verkstadsrum utrustat med två arbetsbänkar.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
78
Tv och bredband
TV via ComHem. Analoga basutbudet ingår i månadsavgiften. Ca 15 kanaler.
Internet: Leverantör: Telenor. Fiber 100 MB/s för en obligatorisk avgift på 125 kr/mån.
Parkering
I föreningen finns 12 parkeringar med el-plint. Till p-platsen är det separat kö och kostnaden är ca 350 kr/mån.
Det finns boendeparkering på intilliggande gator i närområdet.
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
1990-1991, 1994-1996 samt 2006 dränerades samtliga av föreningens fastigheter om.
1995 - Stambyte
1996 - Elstam renovering
2009 - Fönsterbyte
2010 - Uppförande av täckta sopkärl.
2012 - Byte utav lägenhetsdörrar till nya säkerhetsdörrar, trapphusrenovering samt inredande av övernattningsrum.
2013 - Bygge av bastu/spa i källaren på hus 51.
2014 - Byte av kulvertar (vatten) mellan husen.
2016 - Byte av staket mot Frodeparken.
2019 - Målning av sopluckor

Planerade renoveringar
2019 - Föreningen skall utföra en större takrenovering vilket kommer ske under sommaren 2019.
I samband med takrenonveringen kommer föreningen även måla om vindskivor samt efter det rusta upp balkonger (slipning och målning av betongplatta) och skärmtak.
Ekonomi
Föreningens ekonomi förvaltas av Upplands Boservice.
Delat ägande
Föreningen accepterar delat ägarskap. Den boende måste minst äga 10%.

Karta

Fålhagen Uppsala

Salagatan 51C

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg