190

Södermalm - SoFo, STOCKHOLM

Östgötagatan 75, 3tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,466
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea39 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer10183-01-01-0008

Charmig 2:a högt upp i huset intill Nytorget med sekelskiftescharm och bevarade detaljer. Lägenheten är ljus och rymlig med en social planlösning mellan kök och vardagsrum. Här bor man med bästa tänkbara läge invid Södermalms puls, kommunikationer och bekvämligheter. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Om området

Här bor du mitt i SoFo som är och förblir ett av Stockholms mest eftertraktade områden att bo i. Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området. Nytorget ligger ett stenkast bort med pärlor som Urban Deli kvarterskrogen Nytorget 6 och trendiga Kaferang med kanske stans bästa espresso? Expanderande Erstagatan är en ny stjärna på Södermalmskartan med bland annat populära Folii, Voisine och Ai Raamen. Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata erbjuder sommartid "Bondens Marknad", vilket är mycket uppskattat. En kort promenad bort finns också Norra Hammarby hamnen med möjligheter att ta färjan till city eller Hammarby Sjöstad där Hammarbybacken erbjuder utegym och ett flertal spår för promenader eller löprundor! Här bor du i en ett av Stockholms mest omtyckta kvarter med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar närområdet där bland annat buss nr 2 och 3 trafikerar Folkungagatan samt Renstiernas gata. T-bana (grön linje) vid Medborgarplatsen och Slussen (röd linje) som man nås via en kort promenad.

Närservice

Flertalet livsmedelsbutiker i området: ICA Supermarket på Folkungagatan, Coop på Östgötagatan, Coop på Renstiernas gata, ICA på Bondegatan. Fina ekologiska produkter på Urban Deli vid Nytorget.
Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten: bland annat på Renstiernas gata och Folkungagatan.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Högt och ljus läge på eftertraktade kvarter mellan Götgatans puls och Nytorget. Lägenheten präglas av genomgående bevarade detaljer i form av speglade original dörrar och stora vackert spröjsade fönster. Lägenheten har en social och trevlig planlösning mellan kök och vardagsrum, rymligt badrum och ett yt-smart sovrum med dubbelsäng.

Hall/Entré:
Ljus och trevlig hall med gott om svängrum. Goda förvaringsmöjligheter i form av en garderobsvägg längs med ena sidan. Intill hallen finns en rymlig klädkammare med ytterligare förvaringsmöjligheter. På ligger en svar klinkergolv och väggarna är vitmålade.

Sovrum:
Välplanerat sovrum med plats för dubbelsäng samt skrivbord om så önskas. Gott om ljusinsläpp från det stilrena industrifönstret som separerar sovrummet från vardagsrummet.

Kök:
Charmigt kök med öppen planlösning och den bevarade charmen med ett spröjsat fönster och högt i tak. Här finns kyl/frys, fläktkåpa, spis/ugn samt diskmaskin. Köket är ljust och luftigt med goda arbetsytor på bänkskivan som har ett vitt kakel ovanför och gott om förvaring bakom skåpsluckorna. Här finns plats en naturlig del för matbord för ca 6-8 personer.

Vardagsrum:
Stort och luftigt rum med lättmöblerade ytor och gott om plats för olika möbleringsalternativ. Härifrån har man en härlig utsikt över takåsar och himmel. Vardagsrummet har vitmålade väggar.

Badrum:
Rymligt badrum med helkaklade väggar och våtrumsmatta. Här finns WC, handfat med spegelskåp över, handduksvärmare.

Övrigt:
- Till lägenheten hör ett källarförråd.
Boarea
39 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 1,466
Andel i föreningen
0.0140693 %
Byggnad
Förening
Namn
Brf Harvpinnen 75-79
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Harvpinnen 14 i Stockholms stad omfattande adresserna Östgötagatan 75-79.
Föreningen förvärvade fastigheten år 2001. Fastigheten är i fint skick. Total bostadsyta är 2817 kvm och 656 kvm lokalyta.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på 2,5 % av gällande prisbasbelopp (fn 1 113 kr) samt en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp (fn 445 kr).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
45
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
6
Tv och bredband
Föreningen har ett öppet fibernät, vilket innebär att varje medlem fritt väljer tjänsteleverantör i ett stort utbud. Mer info kan fås hos Open universes kundtjänst.
Parkering
På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 900kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.
Renoveringar
Övriga renoveringar som är gjorda:
1985 - Stambyte, el, fasadrenovering mot gård och fönsterrenovering. 2002 - Trapphusrenovering.
2004 - Nya balkonger mot gård.
2008 - Ommålat tak och fasad mot gatan.
2010 Fiberkabel drogs in till alla lägenheter och lokaler.
2012 började föreningen mäta varmvattenförbrukningen individuellt för varje lägenhet, för att justera detta en gång per år. Relaterat till respektive lägenhets förbrukningsgrad ges antingen ett påslag på avgiften eller ett avdrag på avgiften, vilket alltså sker en gång per år. 2014 Föreningen målade utvändiga fönstren under hösten mot innergården. Vid slutbesiktning framfördes från föreningens sida önskemål om komplettering.
2015 OVK
2016 Nya frånluftsfläktar och stamspolning.
2019 Ommålning/renovering av trapphus
2019 Målning av fönster utsidan Östgötagatan

Planerade underhåll/renoveringar:
Översyn plåttak med eventuell ommålning 2020-21
Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2019-03-07)
Föreningen har mycket stabil ekonomi, med 8,0 miljoner kronor i lån (2300 kr/kvm) och amorterar när utrymme ges.

Nyckeltal för 2017
Kassa och bank 1 803 181
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Delat ägande accepteras om den som avser att bo i lägenheten äger minst 50 %.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,113
Pantsättningsavgift
SEK 445
Övrigt
På entréplan finns en tvättstuga utrustad med 4 st tvättmaskiner, 2 st torkskåp och 2 st torktumlare. Föreningen har även en drop-in tvättmaskin för spontantvätt. På baksidan finns en fin grönskande innergård för föreningens medlemmar med lekplats, planteringar, sittgrupper, vinbärs- & syrenbuskar, mindre gräsytor mm. Här finns även cykelrum, pingisrum/hobbyrum. Flera barnvagns/cykelrum finns.

Karta

Södermalm - SoFo STOCKHOLM

Östgötagatan 75, 3tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg