190
MEDAEA1999C42DA4769BFB292BAB283B28F

Såld!

Österskär, Österskär

Österskärsvägen 30

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea196 kvm
Tomtarea923 kvm
Byggår2017
Driftskostnad2,365 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 9,400,000

Ansvarig mäklare

För er som söker något extra. En generös villa som andas diskret lyx blandat med vackra tidlösa materialval, fantastiska sällskapsutrymmen och högt läge. Beläget på ett berg, som ett riktigt örnnäste, finns denna maffiga, häftiga och påkostade villa i 3-plan. Villan, som är uppförd 2017 och är om 196 kvm, håller en genomgående god standard med stora fönsterpartier, soldränkt takterrass, effektfull trädgårds- och fasadbelysning, kuperad naturtomt med otroliga möjligheter, öppna ytor, genomgående vattenburen golvvärme, relax, braskamin och mycket mer. Fiber finns indraget.

Redan på uppfarten slås man av fastighetens omfång. Här finns gott om plats för flera bilar och uppställningsplats för båt, om så önskas. 3-fas eluttag – perfekt för att ladda elbilen. Den nybyggda terrassen med mörka diskreta glasbeslag samt en rejäl trätrappa leder fram till husets entré.
Väl innanför ytterdörren slås man direkt av det öppna trapphuset. Här välkomnas man av rymlig hall med gott om plats för avhängning.

Det öppna trapphuset sammanbinder husets tre våningar. En trappa upp möts man av matplats, med plats för rejält matbord, i öppen planlösning mot köket. Stora fönsterpartier ger rummet rikligt med ljusinsläpp. Köket är utrustat med köksö, bra förvaring, integrerad fullstor dubbel kyl & frys, spishäll, fläkt ugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt vinkyl. Vid ho och arbetsbänk finns ett par fönster som ger köket bra arbetsbelysning.

Mellanvåningen erbjuder tre stycken sovrum, varav ett sovrum idag fungerar som walk-in-closet. Här finns gott om förvaringsmöjligheter som medföljer huset. På mellanvåningen finns ett helkaklat badrum utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp med förvaring och belysning, vikbara duschväggar samt hand- och takdusch.

Övervåningen bjuder på ett väl tilltaget vardagsrum i vinkel. Stora fönsterpartier och ljusinsläpp från fyra väderstreck ger rummet ordentligt med rymd. Här finns automatiskt styrda solskydd vid fönstren installerade. Dessa går att styra via app. Intill utgången till balkongen står braskaminen placerad och ger både värme och mysfaktor. Möblerbar balkong med högt läge och fin utsikt.

Från vardagsrummet finns utgång till trapp som leder till husets soldränkta takterrass samt den kuperade och häftiga naturtomten. Takterrassen sträcker sig över hela yttertaket och ger stora ytor till såväl matbord som loungegrupp. Här fångar man solen hela dagen.

På övervåningen finns husets relaxavdelning som bidrar till en riktig hemma-spa känsla. Här finns plats för relaxation med rofylld utblick över berget. Efter session i bastun finns glasdörr som leder ut till det svalkande berget med tillhörande terrass. Relaxen bjuder också på duschhörna med dörr samt hand- och takdusch. Handfat med kommod, spegelskåp med förvaring och belysning samt separat wc-utrymme med vägghängd wc.

Övervåningen har ett sovrum.

Entréplanet är husets praktiska plan med stor hall, bra förvaring samt tvättstuga med groventré. I hallen finns hatthylla samt fyra stycken garderober för förvaring av ytterkläder, skor etc. Direkt till vänster finns entréplanets helkaklade badrum utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och förvaring, duschhörna med vikbara glasväggar, hand- och takdusch samt ett frostat fönster som ger badrummet bra med ljus.

I tvättstugan finns praktisk arbetsbänk med ho samt gott om förvaring. Tvättpelare med tvättmaskin & torktumlare. Här står också husets värmepump placerad.

Kommunikationerna till Österskär är utmärkta. På kort gångavstånd når man Roslagsbanans slutstation med täta avgångar som tar er smidigt till Stockholm.

I närområdet finns populärt havsbad och restaurang Solbrännan med havsutsikt. Knappt en minuts promenad till Österskärs Handel med hårsalong, Valdy Klädbutik, café, utmärkt sushirestaurang samt lokal Mäklarbyrå.

I området finns Österskärsskolan med ca 360 elever från F-6.

Välkommen på visning!

Om området

Österskär, halvön längs Sätterfjärden och Tunaviken som i söder gränsar till Trälhavet. Längs hela området ligger båtbryggor och längst ner Ångbåtsbryggan med badet och restaurang Solbrännan.

Österskärsskolan med klasser 0 - 6 samt flera dagis, i kommunal regi eller med Montessoripedagogik.
Österskärshandels lilla centrum med bageri, sushi restaurang, klädbutik, salong och HusmanHagbergs kontor.

I Åkersberga finns ett köpcentrum med de flesta affärer, stor ICA-affär, två apotek och Systembolag.

Kommunens hemsida med information om förskolor, skolar fritidsaktiviteter m m, www.osteraker.se.

Kommunikation

Tuna/Österskär trafikeras av Roslagsbanan. Pendeltrafik med c:a 35 minuters restid til City. Från Åkersberga går snabbussar till Danderyds sjukhus, Kista samt Humlegården.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Österskärsvägen 30

Stor uppfart och helt nybyggd terrass

Entrétrappa till huset

Härlig takterrass

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
196 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
3 plans-hus varav entréplan suterräng
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på samtliga plan
Ventilation
Mekanisk med värmeåtervinning
Energideklaration
Utförd 9/15/2020
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
93 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta på mark med underliggande isolering
Stomme
Betong
fasad
Puts
Fönster
3 glas energiglas
Bjälklag
Trä
Tak
Papp
Fastighetsbeteckning
Tuna 8:55
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 28,383 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 4,077
Uppvärmning
SEK 19,781
Renhållning
SEK 1,995
Väg, samf
SEK 2,030
Sotning
SEK 500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
I kostnad för uppvärmning ingår kostnad för hushållsström. Förbrukning har uppgått till 11 267 kwh. Försäkring via Tre Kronor. Nuvarande ägare betalar 539 kr/månad. Hemlarm via Verisure. Nuvarande ägare betalar 607 kr/månad.
Tillkommande kostnad
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 6,224,000
Byggnadsvärde
SEK 4,341,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 4,680,000
Tomt
Areal
923 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Österåker Tuna GA:4 - Österskärs Vägförening (Vägar, gång-cykelvägar, vägbelysning och grönområden med tillhörande anordningar)
Avtalsservitut Gång- Och Cykelbana
Last: Avtalsservitut: Gång- Och Cykelbana, D202000099929:1.1

Karta

Österskär Österskär

Österskärsvägen 30

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg