190
MEDB4271CF09AD04FBAA787E0309935A14D

Såld!

Akalla, Kista

Nystadsgatan 13, 1 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,137 inkl Värme, VA, Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea73 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer605
Byggår1975

Såld!
Slutpris: SEK 2,100,000

Ansvarig mäklare

Modernt renoverad med ljusa golv och vitt kök! Stort badrum i stilren vit design. Genomgående vitmålad och fina golv i hela bostaden samt gott om förvaring. Centralt läge med 2 minuter promenad till tunnelbana samt Akalla centrum med matbutiker. Flertalet förskolor och skolor finns i området.

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Bilder

Kök

Badrum

Kök

Matplats

Kök

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Säkerhetsdörr och 2 vita garderober med skjutdörrar.

Badrum: Modernt badrum med vitt klinkergolv och vita kaklade väggar. Här finns en stor duschplats med skjutdörrar och vädringsfönster. Här finns även wc, handfat med vitt kommodskåp, spegelskåp samt plats för att installera tvättmaskin och torktumlare.

Kök: Modernt kök med vita luckor och svart kakel. Köket är utrustat med stor kyl och frys samt diskmaskin, spis/ugn och köksfläkt. Matplats för 4-8 personer.

Balkong: Inglasad balkong i österläge mot föreningens lugna innergård.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med bra ljusinsläpp genom ett fönsterparti med 3 fönster i västerläge.

Sovrum 1: Master bedroom med plats för dubbelsäng samt utrustat med garderober.

Sovrum 2: Mindre sovrum som även rymmer dubbelsäng.
Antal rum
3 rum
Boarea
73 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 5,137 inkl Värme, VA, Kabel-TV
Andel i föreningen
1.339 %
Tillträde
Flexibelt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 4/5/2010
Energiprestanda
159 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd och tvättstuga finns i samma byggnad.
Förening
Namn
Brf Nystaden 2
Om föreningen
Föreningen äger fyra hus med sammanlagt 95 bostadslägenheter. En överväldigande majoritet upplåts med bostadsrätt. Husen är byggda i mitten av 70 talet efter ritningar av arkitekten Lars Bryde, en av de mest tongivande arkitekterna i bland annat Akalla, men mest känd för att redan under 70 och 80 talen legat i framkant när det gällde miljöanpassade och energisnåla bostäder. Föreningen utgör ena sidan i en kvadrat med hus - det brukar kallas "storgårdskvarter" - med en nyrenoverad och stor grönskande gård i kvarterets mitt.

Föreningen tog över de fyra husen från det kommunala bostadsbolaget Svenska Bostäder i den 6 november 2008. Närmaste grannar är ett flertal andra bostadsrättsföreningar som på samma sätt, under de senaste åren, köpt sina hus.


Läs mer på föreningens hemsida: http://www.nystaden.se/
Tv och bredband
Föreningen har bredband och tv via comhem. Som medlem i föreningen har man också möjlighet att dra in fiber in i lägenheten. Kostnaden för indragning av fiber stå bostadsrättsägaren själv för.

Om du vill veta mer om indragning av fiber, kontakta förvaltaren via växeln så berättar han mer.
Parkering
Det finns ett parkeringshus på Saimagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus. Det finns även 2 garage längst ner på Nystadsgatan som ägs av SvenskaBostäder. Adressen för dessa garage är Sibeliusgången.

Karta

Akalla Kista

Nystadsgatan 13, 1 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg