MEDD7B1164EAE014378886E2808F8D4CE26

Välplanerad trea mitt i centrala Jönköping

Boka visning

Jönköping City, JÖNKÖPING

Nygatan 16B

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,217 Inkl. värme, vatten, kabel-tv via Comhem där ett basutbud tv-kanaler ingår samt bostadsrättstillägg via föreningen och källarförråd.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea78.5 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer27
Byggår1983

Utgångspris: SEK 1,795,000

Ansvarig mäklare

Visningar

23
September | Wednesday
Kl 17:30 - 18:00
Föranmäl er gärna - Välkomna!
24
September | Thursday
Kl 17:30 - 18:00
Föranmäl er gärna - Välkomna!

Varmt välkommen till denna välplanerade trea mitt i centrala Jönköping.
Centralt belägen bostadsrätt mitt på Jönköping Väster har denna bostad det allra mesta att önska för både, förstagångsköparen, såväl yngre/äldre paret! Här har du allt du kan önska dig på nära avstånd med direkt närhet till all tänkbar service.

Lägenheten disponeras enligt följande; Välkomnande hall med plats för avhängning. Ett kontorsrum som enkelt kan användas till sovrum för den som önskar. Ett separat kök med gott om förvaringsutrymmen och plats för matbord för 4-6 personer. Stort och socialt vardagsrum med stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp. Helkaklat badrum med neutrala färgval som faller de allra flesta i smaken. Rymligt sovrum med utgång till inglasade balkongen i härligt västläge.

Här bor du i en välskött och stabil förening som har en mysig innergård med plattsättning och gräsmatta för alla i föreningen att utnyttja. Som boende på Jönköping Väster bor du så centralt man kan komma och med alla bekvämligheter som det innebär både när det kommer till serviceutbud och kommunikationer. Resecentrum ligger bara runt hörnet! Föreningen är välskött och förvaltas av en engagerad styrelse.

Kontakta mäklaren för mer information!

Om området

Jönköping City! Jönköpings innerstad. Här bor du vackert med närhet till både Munksjön, Vättern och Rocksjön. Unikt läge mitt i Jönköping!

Utbud på området
På Jönköping City finner du närhet till allt du kan önska av båda delarna stadsliv och naturnära miljöer. Ett rikligt utbud av flertalet matvarubutiker, butiker, systembolag, frisörsalonger och restaurang- och caféliv.

Naturnära områden
Området med närheten till Vätterns är ett mycket naturskönt område med fina ströv- och aktivitetsområden. En lyxig kombination med sjön Vättern i anslutning till Jönköpings innerstad. Här kan du verkligen välja att bo med båda delar av stadsliv och naturnära miljö.

Restaurang- och caféutbud
Mitt i Jönköpings City finner du ett rikligt restaurang- och caféutbud. Här finns allt du kan önska dig och tänkas behöva. Trevliga butiker, närhet till systembolaget Coop Atollen eller Coop Öster. Här bor du så nära city det bara går att komma. Bekvämt och trevligt läge!

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av samtliga linjebussar som går mycket frekvent.

Skola och barnomsorg
I området och angränsade områden erbjuds flera förskolor, grundskolor och gymnasieskolor med olika inriktningar för den som önskar specialisera sig inom visst ämne. Här kan du välja allt från natur och teknik till sång och dans. Här finns något för alla när gymnasium ska väljas.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Kinnarps Arena, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade. I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Michel informerar:

- Fiber är nyligen installerat för de boende i föreningen. Wetternet.
- Föreningen ser just nu över olika lösningar för gruppavtal för TV och internet. Inget beslut taget i dagsläget.
- Ett förråd följer till lägenheten beläget i källaren med ingång från garaget.
- Det finns även en del nya, extra förråd att hyra. Tilldelas via separat kösystem.
- På innergården finns en gemensam uteplats att utnyttja för de boende i föreningen. Trevligt, särskilt under sommarhalvåret för att bjuda på middagen eller fikat ute när vännerna kommer på besök. Underbar vy över takåsarna. Här kan du knappast ana att du befinner dig mitt i City!

Brf Saluhallshuset

Bostadsrättsföreningen Saluhallshuset äger fastigheten Handeln 7 beläget i ett mycket centralt läge på Väster i Jönköping. Byggnaden uppfördes 1983 och innehåller idag 54 bostadsrättslägenheter och 9 lokaler. Fastigheten ligger i ett av Jönköpings mest centrala lägen mitt i Västers kommersiella handels- och nöjesstråk. Jönköpings stora biograf, SF Filmstaden, ligger precis runt hörnet. På gårdssidan av huset ligger en härlig innergård med fina ytor för rekreation och umgänge.

Innergården nyanlades i samband med att nya bostäder uppfördes här i en radhuslänga. På denna sida finns även lägenheternas loftgångar vilket ger varje lägenhet en mer enskild ingång. Föreningens adresser är Skolgatan 13 och Nygatan 16. I källaren finns gemensamma ytor med lägenhetsförråd, tvättstuga med två tvättmaskiner och torkmöjligheter, cykelrum (även på entréplanet), garage, bastu med dusch och toalett etc.

I dagsläget finns inga beslut gällande förändrade månadsavgifter.

Föreningens förvaltning sköts av Primär Fastighetsförvaltning AB.

I fastighetens källare finns 34 parkeringsplatser, varav 3 är MC-parkeringar. Avgift för parkeringsplats är 550 kr/mån, separat kösystem tillämpas.

Föreningen har kollektivt tecknat försäkringstillägget bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar i föreningen, vilket innebär att medlemmar i föreningen inte själva behöver teckna dessa. Alla medlemmar måste dock ha en egen hemförsäkring.

För mer information om föreningen, läs gärna vidare på deras egen webbsida; www.saluhallshuset.se.
Antal rum
3 rum
Boarea
78.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Genomförda renoveringar/förbättringar:
18 - Nytt parkettgolv (genomgående)
12 - IKEA kök
10 - dusch/wc, nya innerdörrar, målning/tapetsering.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4, hiss finns
Pris
SEK 1,795,000 utgångspris
Avgift
SEK 6,217 Inkl. värme, vatten, kabel-tv via Comhem där ett basutbud tv-kanaler ingår samt bostadsrättstillägg via föreningen och källarförråd.
Andel i föreningen
2.1151 %
Andel av årsavgiften
2.11 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1983
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 9/27/2019
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
115 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
BRF Saluhallshuset
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Handeln 7 i Jönköping kommun med därpå uppförda 1 st byggnad med 54 lägenheter och 9 lokaler. Byggnaden är uppförd 1983. Fastighetens adress är Skolgatan 13 och Nygatan 16 i Jönköping.

Lägenhetsfördelning:
11 st 1 rok, 20 st 2 rok, 23 st 3 rok. Föreningen förvaltas av Primär Fastighetsförvaltning AB. Föreningen har en egen hemsida, www.saluhallshuset.se.

Ägandeformer:
Juridisk person: Tillåts ej.
Andelsägande: Tillåts exempelvis om en pappa och son önskar att samäga.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna medan föreningen står för medlemmarnas bostadsrättstillägg.

Gjorda renoveringar:
Föreningen har byggt lägenheter på innergården ca 2010.
Postboxar har köpts in.
Godkänd OVK samt radonmätning 2015.
Relining av avlopps/dagvattenrör 2016.
Nytt portlåssystem i entréerna 2019.
Solceller på taket 2019.
OVK-besiktning slutförd för bostadsdelen 2019.
Siemens har uppdaterat styrsystemen för fläktarna och byte av temperaturgivare för returvattnet enligt tidigare träffat avtal 2019.
Fiber installerat hösten 2020.

Planerade renoveringar:
Uppdatering av målningsarbeten och byte av utrustning i tvättstugorna ligger också i planen för kommande renoveringar.

Parkeringsmöjligheter:
I föreningen finns 43 st garageplatser (varav 3 MC-platser). Garageplatserna går att hyra från 550 kr/månaden (vissa platser är dyrare och kostar 700 kr och 800 kr). Separat kö via föreningens förvaltare Primär Fastighetsförvaltning.

TV/Bredband:
Fastigheten är ansluten till Comhem. Ett grundutbud av Tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Föreningen ser just nu över olika lösningar för gruppavtal för TV/bredband. Inget beslutat i dagsläget.

Ekonomi:
Inga avgiftsförändringar planerade för närvarande.
Föreningen har under året förflyttat ett lån från Länsförsäkringar Bank till Swedbank vilket medfört halvering av räntekostnader för lånet. Lånet är bundet hos Swedbank på fem år.

Förråd:
Till lägenheten hör ett förråd som ligger nere i källaren (mot en avgift) innanför garaget, du tar dig smidigt via hiss ner till källaren.

Gemensamma utrymmen:
Vacker innergård med sittplatser och bord. En rofylld oas mitt i city! I källarplanet finns dessutom cykelförråd, fin gemensam tvättstuga och bastu. Föreningen förvaltas av Primär Fastighetsförvaltning AB. Föreningen har en egen hemsida, www.saluhallshuset.se

Informationen kontrollerad med ordföranden 2020-08-26.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
54
Antal lokaler i föreningen
9
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare

Karta

Jönköping City JÖNKÖPING

Nygatan 16B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg