190
MED7253CAE8103140E4B3B7691A8BFA5127

Såld!

Nacka Älta - Södra Hedvigslund, Älta

Lobeliavägen 3, 3 tr


Såld!
Slutpris: SEK 3,100,000

Ansvarig mäklare

Bli den första att flytta in i denna nyproducerade lägenhet (-17) i lugnt villaområde. Genomgående vitlaserad ekparkett. Kök med induktionshäll, inbyggd ugn och integrerad diskmaskin. Kaklat duschrum med tvättmaskin och torktumlare. Öppen planlösning och stor balkong längs hela lägenheten i soligt söderläge.

Om området

Södra Hedvigslund är en del av Älta vars detaljplan ägde laga kraft 2007 och började strax därefter bebyggas i olika etapper. Området består idag av en modern blandad bebyggelse i form av både småhus och flerbostadshus. En spännande blandning av arkitektur tillsammans med grönskande inslag ger området sina karakteristiska drag.
Brf Livia och torget mellan de två husen är den sista etappen i utbyggnaden av Södra Hedvigslund. Hela bostadsområdet kommer därmed att vara färdigbyggt under 2017

Kommunikation

Till Södra Hedvigslund tar man sig enklast genom att från City följa Tyresövägen (229) och ta avfart mot Bollmora och strax därefter mot Hedvigslund.
Med kommunala färdmedel tar man sig lätt hit med bussar från Slussen eller Gullmarsplan. I rusningstrafik går direktbussar mellan Cityterminalen och Norra Sköndal varifrån man enkelt byter till Tyresöbussarna sista biten till Södra Hedvigslund, en resa som endast tar 30 minuter.

Närservice

I Älta centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. apotek, vårdcentral, affärer, bibliotek, frisörsalong, restauranger, matbutiker, postservice och träningsanläggning.

I närheten ligger även det välbesökta Sickla Köpkvarter med ett brett utbud av butiker och restauranger samt även en biograf. I Sickla finner du Dieselverkstaden, Nacka Kommuns kulturhus, som driver många kurser och dagsaktiviteter.

Tyresö Centrum nås även med en kort bilresa. I Tyresö är skärgårdslivet nära och Waxholmsbolaget trafikerar Tyresö Brygga på väg ut mot Nämdö, Dalarö, Ornö och Utö.

Flera skolor och förskolor finns i Älta. I området finns Pysslingens Förskola och ytterligare fem förskolor finns att tillgå nära Hedvigslund. För lite äldre barn så finns tre skolor med årskurs F-6 samt Stavsborgsskolan som har verksamhet F-9 i Älta.

Övrigt

Södra Hedvigslund och Älta ligger vackert beläget i utkanten av Nacka Kommun på gränsen mot Tyresö. Här finns flera härliga naturområden och badplatser.

Med Nackareservatet runt knuten finns alla möjligheter för ett aktivt frilufsliv. Nackareservatet är Sveriges mest besökta naturreservat och sträcker sig genom ett omväxlande landskap från Hammarby Sjöstad och Sickla i norr, Björkhagen i väst och Erstavik i öst. Ängsmarker, hällmarkstallskog och ekbackar tillsammans med vackra skogssjöar ger en stillsam vildmarksstämning trots att Stockholms citypuls bara ligger några kilmeter bort.
Här erbjuds många olika friluftsaktiviteter. Många evenemang anordnas av olika intresseorganisationer. I Hellasgården, vid Källtorpssjön, finns bollplaner, tennisbanor, belysta motionsspår, friluftsbad vid Källtorpssjön och Söderbysjön, fiskevatten och en 9-håls golfbana. Härifrån utgår även flera vandringsleder, bland annat det milslånga spåret till Solsidan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,568 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea65 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1302B
Byggår2016-2017

Bilder

Sovrum

Balkong

Kök

Matplats

WC/dusch och tvätt

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen att flytta in i denna nyproducerade lägenhet högst upp i huset med balkong i söderläge längs hela gaveln! Den ombonade korridoren med en slitstark och vacker textil matta ger ett varmt hemtrevligt intryck redan innan du nått din lägenhet.

Lägenheten är en modern nyproduktion från 2016/2017 med väl genomtänkt funktion och planering för det moderna hemmet. Lägenhetens öppna planlösning gör den inbjudande och luftig. Genomgående 1-stavig vitlaserad ekparkett från Kährs och ljusa målade väggar i varmgrå nyans.

Hall med garderob samt hatthylla. En säkerhetsdörr är installerad.

Elegant Vedumkök med ljusgrå skåpluckor med pushopen-funktion på överskåp och svarta handtag på bänkskåp. Bänkskiva i laminat och stänkskydd i vitt kakel. Moderna vitvaror från Electrolux med integrerad diskmaskin, spisfläkt, induktionshäll, rostfri varmluftsugn och integrerad kyl/frys.

Stilren helkaklad wc/dusch med väggar med ljust kakel och sobert grått klinkergolv. Badrummets utrustning består av WC, handfat, spegel med integrerad belysning, dusch samt eldriven handdukstork och detaljer i kopparton. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Arbetsbänk i rosékoppar och praktiska överskåp.

Rymligt vardagsrum med utgång till stor balkong som sträcker sig längs hela lägenhetens bredd. Balkongen ligger i soligt sydvästläge med sol hela dagen till solnedgång.

Två fina sovrum, varav det ena har en hel garderobsvägg med skjutdörrar. Fler garderober samt städskåp finns i anslutning till rummen.

Huset ligger fint beläget i lugna Södra Hedvigslund med naturen och badsjöar runt hörnet. Nära huset finns busshållsplats med bussar mot bl.a. Gullmarsplan, Nacka och Tyresö.
Antal rum
3 rum
Boarea
65 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 3,568 inkl värme, VA
Byggnad
Byggnadstyp
3-våningshus
Byggnadsår
2016-2017
Uppvärmning
Bergvärme
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Ett källarförråd tillhör lägenheten.
Förening
Namn
Brf Livia
Om föreningen
Brf Livia är en nybyggd förening som består av 2 flerbostadshus belägna i hjärtat av Södra Hedvigslund i Älta och med totalt 68 lägenheter. Husen byggdes 2016-2017 med Lindbackens fastigheter som byggherre i samarbete med Einar Mattsson.

Husen har tre bostadsvåningar samt källare. Lägenheterna har 1-4 rum och kök, i varierande storlekar, med harmoniska skandinaviska toner och med noga utvalda material.

I husens entréer möts du av eleganta genomtänkta detaljer som till exempel en välplacerad sittbänk, specialritad för Brf Livia. Korridorerna är inredda med en snygg och slitstark textilmatta som ger en varm och hemtrevlig känsla. Vid varje lägenhetsdörr finns lägenhetsnummer i utstansad rosékoppar ger en uppgraderad hotellkänsla.

Alla våningsplan inklusive källarplanet nås med både hiss och trappa. På entréplanet i varje trappuppgång finns postboxar, medans morgontidningen levereras till det tidningsfack som finns utanför varje lägenhetsdörr. Varje lägenhet har ett tillhörande förråd i källaren.

För de som cyklar och är miljömedvetna finns även ett stort cykelförråd med arbetsbänk i föreningen.

Utomhusparkering finns att hyra i anslutning till föreningens hus. Kostnad ca 400 kr/mån.

Föreningen har uppvärmning via Bergvärme och ventilation med mekanisk frånluft med tilluft via yttervägg och radiatorer.

I Hedvigslund finns Hedvigslundsparken där du kan promenera längs en slingrande kanal eller äta picknick vid dammen och i närområdet hittar du bollplaner, badplatser, tennisbanor, motionsspår, skidspår, skridskobanor, en 9-håls golfbana och ett av Stockholms populäraste MTB-områden, som snabbt gör detta till ett förlovat land för dig som lever ett aktivt liv.

Utanför Brf Livias två hus kommer en busshållsplats att finnas med täta kommunala förbindelser.

I närområdet finns det flera grundskolor och förskolor, den populära förskolan Pysslingen ligger till och med i samma kvarter. I Ältacentrum finns allt du behöver för en smidig vardag, och dessutom finns Sickla Köpkvarter endast 15 minuter bilfärd bort.

Fiber finns indraget med möjlighet att välja mellan flera internetleverantörer.

Utöver årsavgift tillkommer avgift för bredband, kabel-TV och abonnemang/samtalsavgifter telefoni, samt el.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift får, enligt stadgar, tas ut efter beslut av styrelsen.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
68
Parkering
44 parkeringsplatser finns i anslutning till husen. Dessa kan hyras till en kosnad om 400 kr/mån
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person

Karta

Nacka Älta - Södra Hedvigslund Älta

Lobeliavägen 3, 3 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg