190
MEDBCD9461B8C8B4BCF9E1090FAEFEA47D1

Såld!

400kvm ren arkitektur i populära Hästevik

Torslanda - Hästevik, Torslanda

Lilletummens Backe 5

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum8 rok
Boarea380 kvm
Biarea59 kvm
Tomtarea1,565.8 kvm
Byggår2003
Driftskostnad2,987 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 17,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

400kvm ren arkitektur i populära Hästevik. Öppna sociala ytor med lyxiga materialval finns genomgående i denna bostad. Uteplatser finns på fler plan med rogivande utsikt över Göteborgsskärgård.
Bostaden är disponerad på 380 kvm boyta, 59 kvm biyta samt ett gästbonde på 16 kvm som räknats i boytan.
Har du höga krav på ditt nästa boende?
Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Om området

Torslanda är en kustnära stadsdel och upptar cirka en tredjedel av Hisingens yta med närhet till badstränder och underbar naturmark. Bebyggelsen i stadsdelen består till största delen av villor, radhus med en mindre andel bostadsrätter. Det grönskande område som kallas Trånget ligger mellan centrala Torslanda med Torslanda Torg och Hjuvik och består huvudsakligen av villabebyggelse och äldre sommarstugor.

Närservice

Närmast ligger Torslanda Torg med bland annat matbutik, fiskvagn och grönsaksbutik samt konditori, pizzeria och gym. I Torslandas nya centrum Amhult finns mer att erbjuda i form av klädaffärer, apotek, systembolag, banker, caféer, restauranger och ICA Maxi. Kultur erbjuds på Kulturhuset Vingen, med dess utbud av digitalbio, konsertlokal och teater, utställningslokaler, konst och utställningsgrupp. Här finns även samlingslokaler, café och restaurang samt replokal med inspelningsstudio.

Skolor och barnomsorg erbjuds av bl. a. Noleredsskolan, som ligger närmast. Därutöver finns ett flertal skolor och förskolor i närområdet. Amhultsgården (förskola och skola), Familjedaghem, (Centrum), Familjedaghem Norr, Familjedaghem Söder, Skutehagen årskurs F-6, Nordlyckeskolan årkurs 7-9.

Bilder

Planritningar

Entréplan

Övreplan

källarplan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
I hallen möts ni av storslagna fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus. Imponerande takhöjd på 6,8 meter.
Golv iklätt svart keramik med modernt mönster samt väggar i vitt. På er vänstra sida har ni generöst med förvaring i form av integrerade garderober. Ett smart skoförråd med extra ventilation under trappen finns även att tillgå i denna hall. Entrén är placerad mellan de två huskropparna och på övre plan sammanbindes huset med en ekbrygga.
Från hallen når ni även husets första badrum som renoverades 2019. Hallens golv löper vidare in i badrummet med väggar i vit keramik. Badrummet är installerat med vit kommod, vägghängd toalett samt duschvägg i glas.
Vardagsrum med ekgolv, vita väggar samt öppen spis med infälld halogenbelysning. Fönsterpartier som sträcker sig längst vardagsrummet och köket ger ett rikligt ljusinsläpp. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. I köket har vi en gedigen köksö med en granitskiva med integrerad gasspis samt en frihängd fläkt med motor utomhus för att slippa ljud och matos. Bra förvaring i form av över- och underskåp samt även här en arbetsbänk i granit. Väl tilltaget skafferi finner ni även i detta kök. Utrustning i köket finns i form av kyl och frys från Miele, varmluftsugn, porslinsvärmare, mikro samt diskmaskin.
Här kan ni också ta er ut till terassen på framsidan som erbjuder eftermiddags och kvällssol. Gas finns framdraget för gasolgrill och terassvärmare. Gräsmatta med självbevattning för årets varmare dagar.

Från hallen tar ni er upp till husets andra plan. Även här ekparkett på golv samt vita väggar. På detta plan har vi ett vardagsrum som kretsar kring den öppna spisen och fönsterpartierna ger dig en fondvägg mot havet. Här får ni plats för större möblemang.
Här når ni även ut till balkongen som har riktning mot havet.
Master Bedroom med ekparkett samt vita väggar. Storslagen utsikt över Hästeviks trätoppar erbjuds i detta sovrum. Även detta i detta rum finner vi en öppen spis för årets mörkare dagar.
Intill sovrummet finns även en walk in closet med bra förvaring och en tvättnedkast till källaren.
I anslutning till Master Bedroom och vardagsrummet har vi bostadens största badrum. Även detta totalrenoverat 2019. Modernt grå keramik på golvet och vita väggar, kommod med dubbla handfat, vägghängd toalett samt dusch med glasvägg. Vill du lyxa till det ännu mer så lägger du dig i badkaret och blickar ut över havet. En nyrenoverad bastu med glasväggar samt ett smart fönster för trevlig utsikt är pricken över i:et i detta badrum.

På andra sidan huset har vi tre sovrum för barnen samt gäster. Här inrymmer enkelsäng, skrivbord samt förvaringsmöjligheter. Inred efter behov!
Här kan även barnen ha sitt egna allrum för spel och lek. En mindre balkong finner ni även här.

Bostadens tredje badrum erbjuder likt badrum ett svart klinker på golvet samt vita väggar. Kommod i vitt samt, vägghängd toalett samt duschvägg i glas. Även detta rum erbjuder en härlig utsikt över Hästeviks trädtoppar.

Källaren når vi från köket via en spiraltrappa. Här har ni ett kontor/arbetsrum, tvättstuga samt maskinrum. Här har ni även en groventré ut till bostadens generösa trädäck.

Garaget ger plats för två bilar samt förvaring i form av hyllplan på väggarna. Fjärrstyrd garageport underlättar vardagen. Ett extra rum för förvaring har ni också här.

Fristående gästbostad finner ni längst ned på tomten. En vinterbonad bostad med golvvärme. Här har ni en platsbyggd våningsäng samt en garderob. Här inrymmer soffa samt tv-bänk. Bostaden är på 16kvm har har i detta fallet inkluderats i de 380kvm boarean.

Från hallen, köket samt källaren når ni bostadens andra terassyta som är belägen på taket av gästbostaden. Här har man gjort ett noggrant och gediget arbete med trädäck i Brasiliansk Valnöt (Ipe) vilket är ett av de hårdaste träslagen som är kommersiellt tillgängliga. Ett underhållsfritt träslag som blir vackrare med åren.

Fastigheten har även ett servitut som ger dig som ägare förmån att nyttja en båtplats/badplats.
Antal rum
8 rum varav 4 sovrum
Boarea
380 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Areakälla kommentar
Säljarens information
Biarea
59 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plans funkishus med souterrängvåning i del av byggnaden
Byggnadsår
2003
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta med underliggande isolering.
Stomme
Sål/betong/trä
fasad
Minerit/Cederpanel
Fönster
3-glas
Bjälklag
Betong
Tak
Gummiduk
Fastighetsbeteckning
Hästevik 1:59
Övrigt
Besiktigat samt energideklaration 2019-12-20
Extra vattenradiatorer under alla stora fönsterpartier för att motverka ev, kallras.
Huset har ca 190kvm fönsterglas.
Alla sladdar är dolda samt inbyggda i väggar/tak och teknikrum.
Ca: 200 spotlights.
Bergvärmesystem från Wiessman 17kwh med dubbla 150 meters hål och förberett för solenergi.
Centraldammsugare.
Byggföretag: Robusta Byggnads AB.
Arkitekt: Lars Ivdal

Renoveringar sedan 2003:
Alla badrum ha totalrenoverats.(2019)
Golven slipade. (2019)
Golvet i garaget har lackerats om. (2019)
Alla ytskikt målade/slipade 2019
Vanligt underhåll har skett löpande.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 35,839 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 26,308
VA
SEK 4,569
Renhållning
SEK 1,695
Väg, samf
SEK 2,767
Sotning
SEK 500
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Försäkringspremie ej medtagen då avgiften varier mellan olika försäkringsbolag.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 8,841,000
Byggnadsvärde
SEK 6,600,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 6,250,000
Tomt
Areal
1565.8 kvm
Planbestämmelser
Ändring Av Dp (2006-08-31) Avstyckningsplan (1941-01-17)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hästevik GA:1, Samfällighet: Göteborg Hästevik S:38
Förmån: Officialservitut Badplats Båtplats, 14-TRL-448.1
Förmån: Officialservitut Väg, 14-TRL-448.2

Karta

Torslanda - Hästevik Torslanda

Lilletummens Backe 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg