KarriärOm oss
190
MED0D529A24F3754B5BA0A67AC8AC52952C

Långgatan 35B Teg, Umeå

Kommande®

Teg, Umeå

Långgatan 35BFakta om bostaden

TYP

Parhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

144 kvm

BIAREA

12 kvm

TOMTAREA

493 kvm

BYGGÅR

1978

DRIFTSKOSTNAD

4 293 kr/månad

Snart kommer tillfället man bara inte får missa!

Med sitt fantastiska läge på populära Teg finns detta charmerande parhus i ett lugnt och efterfrågat område bland barnfamiljer. Här finner ni ett hem med en ljus och funktionell planlösning som skänker en luftig och härlig atmosfär. Vad sägs om ett stort och trivsamt vardagsrum där ni kan åtnjuta härlig avkoppling och mysiga stunder framför täljstenskaminen som ger värme åt både kropp, hjärta och själ.

Huset erbjuder 144 väldisponerade kvadratmeter, i två plan, som utgörs av hela 4-5 sovrum, luftigt vardagsrum med utgång till altan i västerläge. Ett rymligt kök som tillsammans med den öppna och sociala matplatsen skapar möjlighet till härlig kreativitet. Badrum och extra WC, tvättstuga, bastu, balkong i väster och ytterligare en altan i öster. Här finner ni både garage och carport, väl tilltagna förvaringsmöjligheter, samt en lättskött trädgård med plats för allehanda plantering och springvänliga gräsytor!

Fantastisk bomiljö med det mesta familjen behöver. Här är det gångavstånd till förskola och skola, parklek och älven med fina promenadstråk. Med endast en kort cykeltur tar man sig till såväl centrum som Avion shopping och IKEA.

Ett hus att verkligen trivas i.

Kontakta mäklaren för mer information.

Bilder

MED0D529A24F3754B5BA0A67AC8AC52952C
MED84C1057499014CAEAB9C20BB034DD660
MED1A93BD7EC514427F8EE59132705EAE71
MEDFA05003FCD2A4F4BB413BE0AA2638FFC
MED76F66E013E944E3385B5B13F1B9B9218

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Parhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

144 kvm

BIAREA

12 kvm

TOMTAREA

493 kvm

BYGGÅR

1978

DRIFTSKOSTNAD

4 293 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4-5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

En välkomnande hall med ljust ytskikt och mörkt klinkergolv som vidare övergår till ljus parkett. Hallen erbjuder en luftig känsla med goda möjligheter till avhängning och förvaring genom sin stora garderob med förvaring upp till tak.
I anslutning till hallen finner man även ett rejält förvaringsutrymme under trappan till övervåningen.

VARDAGSRUM

Här erbjuds en stor yta i sobra ljusa färgval som tillsammans med rummets fönster tillför ett fantastiskt ljus, vidare kompletteras detta av det ljusa golvet av parkett. Den trevliga spaljén tillsammans med den angränsade öppna hallen skapar ett behagligt samspel och ger rummet en härligt rymd. Här rymmer man såväl större soffgrupp som kompletterande möblering för att skapa en trevlig och social miljö som fulländas av den härliga täljstenskaminen. Från vardagsrummet nås altanen i väster.

KÖK/MATPLATS

Stort och luftigt kök som tillsammans med matplatsen ger möjlighet till en stor variation av möblemang samt utrymme till kreativitet. Köket är välutrustat och försett med fullstor kyl och frys, spis, ugn och fläkt. Här erbjuds dessutom goda avlastningsytor. Köket är beklätt med ljusa väggar och vita köksluckor samt plastmatta.
Matplatsen avdelas från köket med ett golv av klinkers med golvvärme och tillåter en härligt ljusinsläpp från fönstren. Här ingjuts en öppen och påtaglig social känsla.

ARBETSRUM/SOVRUM

Från matplatsen når man arbetsrummet som även skapar möjlighet till ett extra sovrum. Här hittar man även utgången till altanen i öster, samt passagen till förrådet. Ytskiktet består av ljusa väggar och ljust golv.

TVÄTTSTUGA/DUSCH/BASTU

Praktiskt utrymme klätt med plastmatta på golv och vägg samt golvvärme. Här finns goda möjligheter till avlastning samt tvättmaskin och torktumlare, duschhörna. Den angränsande bastun skapar möjlighet till hälsofrämjande avkoppling.

TOALETT

Från hallen nås toaletten med WC, handfat och spegel. Materialvalen består av kakel på väggar och plastmatta på golv.

ÖVRE HALL

Luftig hall med goda förvaringsmöjligheter

SOVRUM 1

Sovrum med god plats för större säng och annan inredning samt förvaring. Rummet är beklätt med vita väggar och ett ljust trägolv.

SOVRUM 2

Stort sovrum med god plats för större säng eller två mindre sängar samt kompletterande inredning och förvaring. Rummet är beklätt med vita väggar och ett ljust trägolv.

SOVRUM 3

Sovrum med god plats för större säng och annan inredning. Rummet är beklätt med vita väggar och ett ljust trägolv.

SOVRUM 4

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och kompletterande möblemang. Här erbjuds plats för en större garderob. Rummet är beklätt med fondvägg i mörkare nyans samt vita väggar och ett ljust trägolv. Här finner man även utgången till balkongen i väster som ger plats åt enklare caféset för för härliga stunder.

BADRUM

Ljust och duschrum med kakel på väggar och plastmatta på golv, som kompletteras av fönstret som tillåter ett härligt ljusinsläpp. Här återfinns duschhörna med vikdörrar, wc, handdukstork och handfat med en rejäl kommod med fantastiska förvaringsmöjligheter samt god avlastningsyta.

Om området

Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelat i två stadsdelar, Öst- och Västteg. Angränsade stadsdelar är Söderslätt och Böleäng. Stora delar av Tegs bebyggelse är från fyrtiotalet och årtiondena efter, en period då hela Umeå växte och frodades. Broarna över älven har alltid varit viktiga länkar till Umeås centrala delar. Den Gamla bron invigdes redan 1863. När Tegsbron byggdes 1949 blev Tegsborg en knutpunkt vid brofästet. 1975 tillkom Kyrkbron för att avlasta Tegsbron. Det senaste tillskottet Kolbäcksbron invigdes 2001 som en del i projektet att bygga en ringled runt staden.

På Teg finns äldre privatägda hyreslägenheter, bostadsrättslägenheter och småhus med äganderätt. Området byggdes till största delen under 1960-talet. Området ligger söder om Umeälven, några kilometer från centrum

Här finns fina skogsområden med motionsspår alldeles intill Umeå Arena. Vid arenan finns även fotbollsplaner. Uppströms älven ligger Bölesholmarna med strand och grillplatser för bad, grillning och picknick.

NÄRSERVICE
God service finns i form av livsmedelsbutiker (Ica och Coop), bensinmackar, pizzerior/restauranger, café, apotek, frisörer och bank. Här finns även handelsträdgård, gym, bibliotek och kyrka. Nära till Ikea och Avion köpcentrum.

KOMMUNIKATION
Gång- och cykelavstånd till centrum men även goda bussförbindelser till centrum, Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

SKOLOR OCH OMSORG
Tegs centralskola, åk 7-9
Östteg skola, F-6
Böleängskolan, F-6
Flertal förskolor

Ekonomi

VA

5 200 kr

UPPVÄRMNING

43 915 kr

RENHÅLLNING

2 400 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

51 515 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Uppvärmningskostnaden är beräknad på 12 231 kWh (senaste 12 mån) med 274,9 öre/kWh utifrån Umeå energis rörliga avtal den 2023-01-11.
Hushållsströmmen är inräknad. Det är en 20A säkring.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plan parhus

BYGGNADSÅR

1978

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2000

UPPVÄRMNING

Luftvärmepump, täljstenskamin, direktverkande el med oljefyllda radiatorer

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-02-16

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

106 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

118 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Slaghackan 29

ÖVRIGT

2018 - Ommålning av köksluckor
2017 - Bytte till oljefyllda elradiatorer i vardagsrum samt tre sovrum.
2015 - Renovering av toalett på bottenvåning, kakel på väggar och plastmatta på golv samt Wc och handfat.
2015 - Installation av Luft/luft värmepump i kök.
2000 - Utbyggnad av kök/matplats samt carport.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 319 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 125 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 900 000 kr

Tomt

AREAL

493 kvm

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Slaghackan GA:2

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Långgatan 35B, 904 21
HH Bra att veta om budgivning
HH Undersökningsplikt/felansvar villa
Kommande

Karta

Umeå Teg

Långgatan 35B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg