510
MED034F6BEA687040928F99B6FC8F16D756

Såld!

Underbar 2:a i mycket gott skick med balkong i soligt söderläge.

STOCKHOLM

Krukmakargatan 67

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,729 inkl värme, VA + Obl. bredband 85 kr/m + Obl. balkongavg. 40 kr/m.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea44 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer11
Byggår1942
Driftskostnad617 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,400,000

Ansvarig mäklare

En ytterst välplanerad, ljus och fin 2:a med söderbalkong i ett högt och fritt läge då huset är byggt i suterräng. Därmed ligger bostaden på två trappor mot södersidan där vardagsrum och sovrum ligger och på en trappa mot gatan där köket är beläget. Ett eftertraktat boende i fantastisk miljö med utsikt mot grönskan från vardagsrum och sovrum. En mycket yteffektiv lägenhet med ljusa väldisponerade ytor och ett härligt ljusflöde. Denna pärla måste upplevas på plats.
Ett fantastiskt boende med närhet både till Tantolunden och till Skinnarviksberget. Här erbjuds ett suveränt läge nära Hornstull med närhet till shopping, trendiga restauranger, strandpromenaden, badplatser på Långholmen eller i Tantolunden. På ett par minuter når du T-banans röda linje både vid Hornstull och vid Zinken och flera busslinjer. Stabil och välskött äkta förening som äger sin tomtmark och har en mycket låg belåningsgrad.
Välkommen på visning!

Om området

Här bor du i vackra omgivningar med närhet till flera mysiga grönområden. På kort promenadavstånd finns Årstaviken och Tantolunden, ett av stans största parkområden med grönområden, kolonistugor, olika aktiviteter och bad. Du har också Skinnarviksparken och Skinnarviksberget med sin spektakulära utsikt över Riddarfjärden, en kort promenad bort. I omkringliggande kvarter finner du ett stort utbud av restauranger, caféer och butiker.

Kommunikation

Området har mycket goda kommunikationer och trafikeras av ett flertal busslinjer, som exempelvis 4 och 66. I området finns både tunnelbanestationerna vid Zinkensdamm samt Mariatorget, och inom promenadavstånd finner du även pendeltåget vid Södra Station.

Närservice

Direkt närhet till allt och bara ett stenkast från Hornsgatans puls. En välsorterad Coopbutik finns bara ett par minuter bort och även större livsmedelsbutiker finns vid Hornstull och vid Mariatorget. som nås via en kort promenad. Medborgarplatsens nöjesutbud med biografer, uteserveringar och saluhall når du enklast med tunnelbana som finns ett par kvarter från porten. Slussen med dess utmärkta kommunikationer av bussar, t-bana, saltsjöbanan och båtar når du snabbt via T-banan. Lika nära ligger Hornstull med dess unika utbud av restauranger, shopping och små häftiga butiker. I området hittar man också flera bra dagis och Mariaskolan som är en F-9 skola.

Parkering

Brf Krukomakaren 1 hyr ut 10 p-platser på gatan men det är i nuläget lång kö till dessa. På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Brf Krukomakaren 1 hemsida

Bilder

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

KRUKMAKARGATAN 67

Välkommen till en mycket ljus och tilltalande lägenhet med attraktivt läge på populära Krukmakargatan, bara några kvarter från Hornstull och Skinnarviksberget. Här bor du i ett fritt läge och njuter av solen på den generösa söderbalkongen med sol under stor del av dagen.
Lägenheten erbjuder närhet till allt du kan önska på Södermalm i en lägenhet som kommer att ge ett bekvämt och bra boende i en fantastisk omgivning.
Här finns gott om grönområden, fina promenadvägar, möjlighet till bad, kaféer, restauranger, butiker och annan service.

Det lättmöblerade vardagsrummet ger gott om utrymme och plats att umgås med vännerna. Tack vare generösa fönsterpartier skapas ett bra ljusinsläpp och en skön trivselkänsla. Charmigt kök med mycket bevarad originalinredning och gott om plats för matbordet.
Badrummet som renoverades i samband med stambytet 2002 har helkaklade väggar och golv och ett frostat fönster. Gott om förvaringsplats på hyllor och på stänger i flera stora garderober. De vackra golven i lägenheten består av fina furugolv i de två rummen medan köket har vackert marockanskt kakel på golvet. Ytterligare fina detaljer som skapar trivsel är de vackra spegeldörrarna, de bevarade fönsterbeslagen och fönsterborden i granit.

Föreningen är välskött med hus i mycket gott skick där bland annat rörstambyte och elstambyte har utförts 2002. Föreningen har också en välskött ekonomi med mycket låg belåning, vid utgången av år 2020 uppgick belåningen till 1026 kronor / kvm bostadsarea. Föreningen äger sin tomtmark och man äger också en kvarvarande hyresrätt som ses som en framtida kapitalintäkt.

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande och ljus hall med charmig avhängningsplats för ytterkläder på den bevarade originalhyllan. Här möts man direkt av en behaglig, inbjudande känsla där lägenhetens samtliga rum öppnar upp sig. Rustikt och slitstarkt betonggolv i grå kulör.

BADRUM
Fräscht badrum i gott skick med klinker på golvet och vitkaklade väggar. Här finns wc-stol, handfat samt ett stort gjutjärnsbadkar. Det frostade fönstret ger badrummet en luftig känsla.

KÖK
Ljust och praktiskt kök med gott om förvaringsmöjligheter i form av köksskåp och lådor bakom vackra originalluckor. Maskinell inredning består av ett kombinerat kyl/frysskåp, gasspis med gasugn, diskmaskin samt en kolfilterfläkt. Här ges gott om plats för ett matbord med 2-4 platser. Ett härligt ljusinsläpp via fönster med utsikt mot Krukmakargatan. Vackert bevarade turkosa köksskåp i original. Bänkskiva i rostfritt med vitt kakel ovanför. Genomgående marockanskt kakel på golvet ger köket ytterligare karaktär.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat vardagsrum med mycket ljusinsläpp genom den dubbla balkongdörren i glas och rummets fönster. Vackert trägolv i furu. Vardagsrummet ger plats för såväl soffgrupp, soffbord samt mediemöbel. Goda förvaringsmöjligheter genom rummets inbyggda garderob. Från vardagsrummet når du balkongen via de vackra pardörrarna.

BALKONG
Härlig balkong i svårslaget söderläge. En lummig oas som erbjuder en behaglig atmosfär, långt ifrån trafik och stress. Sommarens favorit.

SOVRUM
Ljuvligt sovrum med fönster mot grönskan utanför. Helt utan insyn. Här får du plats med både dubbelsängen och ytterligare sovrumsmöbel. Det finns två inbyggda garderober. Ljusa väggar samt ett fint trägolv i furu.

Sammantaget är detta en mycket fin lägenhet som kommer att ge ett rogivande boende i en lugn och tyst omgivning med grönskan som närmaste granne.

Välkommen på visning!
Antal rum
2 rum
Boarea
44 kvm
Areakälla
Faktisk uppmätning
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 2,729 inkl värme, VA + Obl. bredband 85 kr/m + Obl. balkongavg. 40 kr/m.
Driftskostnad
SEK 7,408 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,428
Övrigt
SEK 2,980
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Övrigt avser stadsgas enligt fast abb.
Andel i föreningen
1.23 %
Andel av årsavgiften
1.2068 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Funkishus
Byggnadsår
1942
Byggnadsår kommentar
Ombyggnadsår 2002
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Ej utförd 10/19/2009
Energiprestanda
190 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Tvättstugan är belägen på Krukmakargatan 53.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör rymligt källarförråd. I månadsavgiften ingår också tillgång till tvättstuga och cykelrum.
Förening
Namn
Brf Krukomakaren 1
Om föreningen
Brf Krukomakaren 1 bildades 1996, fastigheterna bebyggdes 1942 och består av fem stycken flerbostadshus med en total boarea om 3633 kvm samt hyreslokaler om 135 kvm. Husen, som ofta benämns "barnrikehus", "smalhus" eller "Myrdalshus", byggdes med inspiration från makarnas Alva och Gunnar Myrdals ambitioner att skapa bra och ljusa lägenheter för barnfamiljer. Besök gärna föreningens hemsida: www.krukomakaren1.se och läs även hela årsredovisningen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
86
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
14
Tv och bredband
Canal Digital och Viasat finns avseende kabel-TV, ett basutbud ingår i månadsavgiften. Individuella avtal angående bredband via fiber tecknas med Ownit. Varje medlem debiteras en obligatorisk avgift om 85 kr / månad, vilken adderas till angiven månadsavgift. Hastigheten på Internetuppkopplingen är idag 100/100 Mbit med möjlighet till individuell uppgradering till 1000/1000 Mbit.
Parkering
Föreningen förfogar över tio parkeringsplatser, från vändplanen och uppåt. Platserna kostar 1100 kr/månad att hyra, kö kan förekomma. På övriga platser i närområdet kan boendeparkering erhållas genom Stockholmstad 1100 kr/mån (gäller inte på förhyrda platser).
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2016-2045. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Föreningen har inga andra åtgärder inplanerade än de som står i underhållsplanen och har kassa för att genomföra det som är planerat. Samtidigt så minskar föreningen undan för undan på lånen med strävan att komma ned till 0.

2020 OVK och ventilationsrengöring
2020 Byte två ytterdörrar samt en fläkt i en fastighet
2019 Renovering tvättstuga
2017 Byte av fläktar i två fastigheter. Renovering av tvättmaskiner.
2016 Renovering och målning av portar, utfört under våren.
2014 Ytterligare balkonger har byggts, installation av fiber-LAN, bredband med Ownit, fönsterrenovering färdigställdes.
2010-2013 OVK (Obligatorisk VentilationsKontroll).
2009 Nya balkonger byggdes.
2006-07 Trapphusen målades.
2003 Nya maskiner i tvättstugan samt omläggning av tak.
2001-2002 Rörstambyte samt elstambyte.
2001 Fönsterrenovering.
Ekonomi
Inga planerade avgiftshöjningar eller stora förändringar planerade (kontrollerat med styrelsen 2021-05-14). Avgiften har varit oförändrad sen 2013. Lågt belånad förening.

Nyckeltal för 2020:
Lån/m² bostadsrättsyta 1026 kr
Långfristiga skulder 3 611 000 kr
Årsavgift per kvm bostadsrättsyta och år 757 kr
Klientmedelskonto i SBC 4 393 793 kr
Soliditet 94%

Föreningen minskar undan för undan på föreningens lån med strävan att komma ned till 0.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Den som bor ska äga lägenheten. I vissa fall kan frågan prövas.
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger tomtmarken och drabbas därmed inte av någon höjning av tomträttsavgälden.
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 476
Övrigt
Tvättstugan finns på baksidan av huset i port nr 53. Cyklar går att placera i rymliga cykelstallar i källaren. Föreningens 14-källarlokaler hyrs av medlemmar eller externa personer, från små extra förråd till stora lokaler för att bedriva mindre verksamheter. Det finns även ett gemensamhetsutrymme med arbetsbänk och skruvstäd för mindre målning- och reparationsarbeten som fritt kan nyttjas av medlemmarna.

Karta

STOCKHOLM

Krukmakargatan 67

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg