190
MED8528676FCAEE41AF8F8BE31CF3C1C7F9

Såld!

Hisings Backa, Hisings Backa

Körkarlens Gata 28


Såld!
Slutpris: SEK 2,010,000

Ansvarig mäklare

Rymlig trea om 74 m² på våning 2 av 3 i populära HSB Brf Backadalen. Stilfullt nyrenoverat kök och matplats vid fönstret. Stamrenoverat helkaklat badrum med golvvärme och balkong i västerläge(kvällssol). Här ingår bl.a. 100 Mbit bredband samt p-plats i avgiften! Hör av dig för med info!

Om området

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset.

I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,999 inkl VA, värme, kabel-tv, bredband och parkering
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea74.3 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer535
Byggår1970
Driftskostnad333 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Läckert kök i klassiska färgval

Matplats med plats för 4

Sovrum som idag används som barnrum

Goda arbetsytor och bra förvaring

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
74.3 kvm
Areakälla
föreningens information
Allmänt
Rymlig trea om 74 m² på våning 2 av 3 i populära HSB Brf Backadalen. Stilfullt kök med klassiska färgval och matplats vid fönstret. Stamrenoverat helkaklat badrum med golvvärme och balkong i västerläge(kvällssol). Här ingår bl.a. 100 Mbit bredband samt parkeringsplats i avgiften!
Hall
Du kliver in i en rymlig möblerbar hall. Ytskikten består av svartmönstrad laminat som sträcker sig in till köket och vitmönstrade tapetserade väggar. Här finner ni förvaringsmöjligheter i form av en garderob samt ytterligare utrymme för en byrå eller dylikt.
Kök
Stilrent stort kök med matplats för 4-5 personer. Köket renoverades läckert i klassiska nyanser 2016 och här erbjuds gott om förvaring samt arbetsytor via skåp/arbetsbänkar på båda sidor. Mellan över och underskåpen sitter grå/svart mosaik samt en mörk bänkskiva bryter av snyggt mot det annars ljusa köket. Maskinparken består av inbyggd micro och varmluftsugn, hel kyl och frys i rostfritt från Siemens, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt en snygg rostfri fläkt. Väggarna är målade i vitt.
Vardagsrum
Generöst vardagsrum med utgång till inglasad balkong. Här ges ett härligt ljusinsläpp från fönstren belägna åt väster och här ryms både tv-hörna samt matplats om behovet finns. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg i grå väggtegel och på golvet ligger ekparkett.

Från vardagsrummet nås bostadens inglasade balkong belägen perfekt åt väster med kvällssol. Här kommer troligen många timmar att avnjutas, inglasningen går självklart att skjuta bort om du vill ha lite fläktande vindar.
Sovrum
Det större sovrummet beläget åt öst. Här är det väl tilltaget och finns plats för en dubbelsäng samt annat möblemang. Här erbjuds mycket bra förvaringsmöjligheter tack vare att ena väggen erbjuder 5 platsbyggda garderober. Sovrummets väggar består av en gråmålad fondvägg och övriga är målade i vitt. Även här finner ni ekparkett på golvet.
Sovrum
Det mindre sovrummet nås från köket, här är idag ett barnrum men passar även bra som gästrum/kontor. Väggarna är målade vita och på golvet ligger laminat. Här finns även plats för förvaringsmöjligheter i form av garderober eller dylikt.
Badrum
I anslutning till hallen finner du ett helkaklat badrum med det mesta du kan tänkas behöva. Här finner du en toppmatad tvättmaskin, badkar och skön golvvärme att värma fötterna mot. Dessutom finns här såklart toalett, tvättställ med kommod, förvaringsskåp, belyst spegelskåp samt en handdukstork. Här finns även ett fönster som släpper in härligt dagsljus. Väggarna är beklädda med vitt kakel och på golvet ligger klinker i grått.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 4,999 inkl VA, värme, kabel-tv, bredband och parkering
Driftskostnad
SEK 4,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 1,500
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
0.10479 %
Andel av årsavgiften
0.10479 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1970
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd.
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Backadalen
Om föreningen
Fastigheter och lägenhet/lokaluppgifter:
Föreningen består av 971 lägenheter samt flera lokaler fördelade i 41 st huskroppar. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-71. Här är gårdarna välskötta och det finns gott om lekplatser. Föreningen innehar ett gemensamt el-abonnemang och varje enskild bostadsrättsinnehavare betalar för sin egen elförbrukning.

Avgift:
I avgiften ingår värme, V/VA, kabel-tv (grundutbud) bredband (100mbits) och p-plats.

Förvaltning:
Fastighetsskötseln och administration ombesörjs av HSB Göteborg.

Övrigt:
Socialt aktiv förening med disco för barnen, bussresor, teaterbesök samt studiecirklar.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 465 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Nya medlemmar informeras om föreningen vid ett informationsmöte.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
971
Varav hyreslägenheter
2
Tv och bredband
Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredbands: det ingår 100 mbits bredband till varje lägenhet. Varje lägenhet är även försedd med en mediebox vilken möjliggör digital-TV och IP-telefoni. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren med det utbud som önskas, leverantör då är NetAtOnce.
Parkering
Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Termogarage finns. Dessa är det kö till i dagsläget. Parkering för motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Mopedrum finns även i föreningen.
Renoveringar
Utförda
2007 - Stamrenovering av samtliga badrum
2014 - Balkongrenoveringar
2014 - Bergvärmeprojekt (20%) påbörjade
2016 - Uteplatsernas staket utbytta
2017 - Bergvärmeprojekt (rest 80%) påbörjad
2017/2018- Nyrenoverad bastu.
2018- Portlås/porttelefonen
2019- Bergvärmeprojekt slutfört
2018 - Nyoljade staket

Föreningen följer en underhållsplan för att säkra det yttre underhållet.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) ska göras en projektering och upphandling under våren sedan beror det på när entreprenören kan utföra jobbet om det blir hösten 2019 eller under 2020.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd. I de olika huskropparna finns tillgång till cykelförråd, tvättstuga med torkrum, barnvagnsrum, bastu, snickeriverkstad, vävstuga, festlokal och gästlägenhet. Gästlägenheten går att hyra för 200kr/natt..

Karta

Hisings Backa Hisings Backa

Körkarlens Gata 28

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg