190
MED8C77567B8B2E41CD8E53C37EA3762E01

Såld!

Styrsö, Styrsö

Kolkärrsvägen 8


Såld!
Slutpris: SEK 5,400,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till av av de två största husen på Styrsöhöjden! Här får ni modern enplansvilla om 120 kvm med hög standard, låga driftkostnader samt ett högt, fritt läge med havsutsikt i vy. Allt byggt 2016, mycket välskött. Här kan ni bo året runt eller om sommaren med fina uthyrningsmöjligheter. Till Styrsö har ni mycket fina kommunikationsmöjligheter med färja från Saltholmen. Livskvalité utlovas!

Om området

Styrsö är en av de större öarna och även en stadsdel belägen i Göteborgs södra skärgård. Styrsö är en av öarna som har åretruntboende befolkning om ca 1400 personer, här kan man leva lugnt och skönt i vacker skärgårdsmiljö. På ön så finner ni ett stort utbud av fina badplatser och långa vandringsleder. På ön kör man runt i golfbil, moped eller cykel. Man kan få dispens för bil vid enstaka tillfällen så som ex. flytt.

Kommunikation

Via en bro så förbinds öarna Styrsö och Donsö med varandra. Styrsö nås via färja som avgår frekvent från Saltholmen och går till både Tången och Bratten, två hållplatser som ligger på två olika delar av Styrsö. Avgångstider finns på vasttrafik.se.

Närservice

På ön finns både ICA och Coop, den senare är även ombud för systembolaget.Vi dare finns här även bibliotek, vårdcentral och folktandvård men även skola för årskurs 6-9 samt förskola.

Övrigt

Båtplatser ombesörjs av lite olika aktörer på ön och lite kö råder, men inget oöverskådligt. Prata med mäklaren för mer information.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea110 kvm
Tomtarea1,009 kvm
Byggår2016
Driftskostnad1,201 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Kommunens hemsida
Hemsida för Styrsöhöjds projektet
Provmöblera
Västtrafiks hemsida
Köksstyling

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
110 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Allmänt
Välkomna till detta fantastiska och moderna enplanshus på vackra Styrsö. Villan är nyproducerad år 2016 med stilrena och tidlösa materialval. Bostaden är 120 kvadratmeter som på sommarhalvåret förlängs med ett väl tilltaget altandäck i ett soldränkt läge. Från bostaden erbjuds dessutom en härlig havsutsikt med en glimt av Vinga.
Hall
Stig på! Vi kliver in i en välkomnande och rymlig hall med gott om utrymme för avhängning av familjens ytterkläder. Önskas förvaring i form av garderober finns här goda möjligheter att bygga till detta. På golvet i hallen ligger det en klinker i natursten – både snyggt och praktiskt. Där hallen fortsätter in i bostaden övergår golvet till en trestavig ekparkett som tillsammans med de vitmålade väggarna är genomgående för resterande rum i bostaden.
Vardagsrum
Till höger om entrén ligger hemmets sociala ytor. Oerhört ljust och voluminöst tack vare att det är öppet upp till nock. Gott om naturligt ljusinsläpp flödar dessutom in från de stora fönsterpartierna i 3 väderstreck. I vardagsrummet ryms ett socialt möblemang i form av en större soffgrupp med tillhörande tv-möbler samt ett stort matbord, perfekt för större middagsbjudningar! Från soffan kan ni avnjuta vyn över Göteborgs skärgård och det trygga skenet av Vinga fyr. Via vardagsrummet nås det väl tilltagna altandäcket, i ett soldränkt norrläge (oväntat nog)! Utsikten är ljusår mycket bättre än bilderna berättar. Här kan ni njuta av solen och samtidigt blicka ut över den vackra utsikten.
Kök
Köket ligger i en öppen social planlösning med vardagsrummet. Marbodal har levererat ett snyggt och välplanerat kök med gott om förvaring och arbetsytor. Luckorna är grå och arbetsbänken går i mörk antracit. Maskinparken kommer från Siemens och går i rostfritt med undantag av en helintegrerad diskmaskin samt vinkyl från Domestic. Mellan köket och vardagsrummet är bänkskivan förlängd vilket ger ett perfekt kökshäng till nära och kära.
Sovrum 1 och 2
Till vänster om entrén finner vi bostadens 4 sovrum samt badrum. Sovrum 1 och 2 är jämnstora där respektive rum rymmer en säng med tillhörande möbler samt en skrivbordshörna om så önskas. Båda dessa rum har varsin garderob som sköter förvaringen.
Sovrum 3
Det minsta av de 4 sovrummen fungerar förslagsvis som ett barn- eller gästrum alternativt som klädkammare eller kontor. Idag finns här 3 garderober.
Master bedroom
I master bedroom får en större dubbelsäng enkelt plats med tillhörande sängmöbler. Förvaringen löser de 5 garderober som löper längs ena väggen.
Badrum
Hemmets badrum är placerat i anknytning till sovrummen. Fräscht och rymligt badrum med stilrena materialval i form av vitt kakel med samma kakel i natursten som i hallen. Här finns wc, dusch med vikbara glasväggar, vädringsfönster, handfatskommod samt ett belyst spegelskåp. För extra vardagskomfort finner ni här även golvvärme och handukstork.
Gästtoalett och tvättrum
Gästtoaletten och tvättstugan ligger mitt emot hallen. Även detta helkaklat med samma materialval som i det stora badrummet och utrustat med wc och handfat. Innanför en skjutdörr döljer sig tvättstugan, utrustad med en tvättpelare från märket Siemens. Utöver detta finns bra arbetsytor, mycket förvaring, tvättho samt ett vädringsfönster.
Altaner
Bostaden har två altaner. Den stora har utgång från vardagsrummet, med ett snyggt glasräcke mot havet. Den är uppbyggt i etager som gör att ni kommer få sol större delen av dagen samt en trevlig havsutsikt i vy. Från altanen når ni även den lilla lättskötta gräsmattan.

Vidare finns det mindre altan på sydsidan som ansluter mot berget och det nybyggda delen av området. Björken som ni ser på bilderna står på tomten.
Byggnad
Byggnadsår
2016
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Pålar
Stomme
Trä
fasad
Trä och Cortenplåt
Fönster
3-glas isolerfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Papp
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Styrsö 1:423
Övrigt
Fastigheten är ansluten till stadsfiber.

Alla plisségardiner, panelgardiner samt rullgardiner på bilderna ingår i köpet. Säljarna är även öppna för att sälja övrigt lösöre.

Under huset har idag nuvarande ägare ett stort praktiskt förvaringsutrymme till kanoter och dyl.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 14,411 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,118
VA
SEK 4,405
Renhållning
SEK 1,655
Väg, samf
SEK 1,000
Försäkring
SEK 3,233
Kommentar
6258 kwh/år, Kostnad beräknad 2020-03-18: 12mån, Telge energi ink nätkostnad. Uppvärmning ingår i 4 118kr.
Tillkommande kostnad
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,493,000
Byggnadsvärde
SEK 2,116,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,700,000
Tomt
Areal
1009 kvm
Tomttyp
Bergstomt
Tomtbeskrivning
Tomten är mest en bergknalle med en liten gräsmatta. Uppfarten är rymlig och rymmer många golfbilar, kanske rent av ett golfbilsgarage!
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Styrsö GA:3

Karta

Styrsö Styrsö

Kolkärrsvägen 8

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg