190
MEDA3403B1F1DD645BD956EF4EC740D8E0B

Såld!

Ruddalen, VÄSTRA FRÖLUNDA

Klarinettgatan 22


Såld!
Slutpris: SEK 2,050,000

Ansvarig mäklare

Nu ges ni möjligheten att skapa ert drömhem i denna rymliga 3:a i hjärtat av Ruddalen. Lägenheten erbjuder en trevlig och social planlösning, 2 stora sovrum, ljust kök med fina originaldetaljer och ett stamrenoverat badrum med både tvättmaskin samt torktumlare. Här bor man i en populär och ekonomisk stark förening med naturen runt knuten. I området finns fritidsaktiviteter av olika slag, närhet till bra service, Frölunda torgs svårslagning shopping och goda kommunikationer till både centrala Göteborg och västkustens salta bad.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om området

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,990 inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea67.5 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer95
Byggår1954
Driftskostnad160 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Ljust kök med fina originaldetaljer

Välkommen till Klarinettgatan 22

Välkommen in

Funktionella ytor

Detaljbild i köket

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
67.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkommen in i denna rymliga hall med plats för avhängning. Hallen knyter samma lägenhetens olika rum och erbjuder förvaring genom 3 garderober. väggarna är vita och på golvet ligger stilrent golv i laminat.
Kök
Från hallen når ni bostadens trevliga kök med fina originaldetaljer. vita köksluckor med äldre karaktär, handtag i rostfritt, bankskivor ek och stänkskydd av vitt kakel. Maskinparken består av kombinerad kyl/frys, spis med spisfläkt och en diskmaskin för en enkel vardag. Matplatsen finner sin naturliga plats vid fönstret åt väster. Här ryms flera gäster för trevliga middagar i goda vänner lag. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat.
Vardagsrum
Där hallen slutar tar vardagsrummet vid med sin trevlig volym. här ryms både soffa med tv-hörna och en matplats för mer formella middagar. Tilltalande fönsterparti med utgång till balkong ger efterfrågat naturligt ljus från väster. Väggarna är vita och på golvet ligger en magnifik fiskbensmönstrad parkett i original.
Balkong
Från vardagsrummet tar ni er ut till bostadens balkong i solbadande västerläge. här kan ni njuta av solnedgången i sällskap av vänner eller varför inte på tu man hand med den ni tycker om. Här ryms både bord och stolar för en kaffe i solen eller en mindre soffa för lata dagar i solen med en bok i handen.
Sovrum 1
Från vardagsrummet hittar ni sovrum 1 med fönster åt öster som silar morgonens första solstrålar. Rummet är en plats för vila och här får ni med enkelhet plats med dubbelsäng med tillhörande möblemang. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger en plastmatta
Sovrum 2
Med anslutning till hallen ligger lägenhetens andra sovrum. Här finns ett trevligt fönster mot gröna omgivningar utan insyn. Med tilltalande volym ryms även här dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaring löses genom en hel garderobsvägg. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en plastmatta.
Badrum
Med ingång från hallen finner ni bostadens trevliga badrum. Renoverat i föreningens regi 2007-2008 och med trevligt fönster med frostat glas för naturligt ljus. Helkaklade ytskikt och utrustning bestående av WC, Handfat med spegelskåp, dusch och en tvättpelare med tvättmaskin samt torktumlare för att underlätta vardagsbestyren.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,990 inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Driftskostnad
SEK 1,916 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,616
Försäkring
SEK 300
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
0.3133 %
Andel av årsavgiften
0.31222 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 10/27/2008
Energiprestanda
144 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 17
Om föreningen
Bostadsrättsförening Riksbyggen Göteborgshus Nr 17 är en stor förening med sammanlagt 373 st lägenheter. Föreningen består av adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Husen är byggda 1954 på tomträtt och har förutom bostäderna även lokaler. Fastigheterna ligger i nära anslutning till Ruddalens Idrottsplats med sina fina promenadstigar och en underbar natur.

Föreningens 20 945 kvm är fördelade enligt följande:
1 rokv-36 st
1 rok-8 st
2 rok-205 st
3 rok-107 st
4 rok-18 st.
Utöver dessa finns det 15 st lokaler.

I området finns flera fina uteplatser och grillplatser till för föreningens medlemmar. Här bor ni med gångavstånd till Frölunda Torg med sitt rika utbud av butiker. Närhet finns även till både spårvagns- och busshållsplats som tar er in till Göteborgs city och ut till underbara salta bad i väst!

Fastighetsexpedition:
Saxofongatan 18
421 39 Västra Frölunda

Gå gärna in på föreningens hemsida om du vill veta mer: www.gbghus17.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
373
Antal lokaler i föreningen
15
Tv och bredband
Kabel-TV:
Kabel-TV via ComHem, deras grundutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband:
Föreningen är anslutna till både ComHem http://www.comhem.se/
och till Telias FiberLAN http://www.telia.se
För abonnemang kontakta respektive företag.

Båda Comhem och Telia erbjuder IP Telefoni men det fungerar även med andra leverantörer.
Parkering
Det finns totalt 238 p-platser, hyra 170 kr/mån. Separat kö till vanliga p-platser samt garage. Det finns 34 garage. Kostnad för garage ligger mellan 377-430 kr/mån. P-platser för MC finns på Klarinettgatan och Basungatan.Separat kö gäller och kösystemet sköts av Riksbyggen.

Utöver detta finns 11 st besöksparkeringar.
Renoveringar
Utförda:
2003 - Säkerhetsdörrar installerades.
2005 - Tak- och fasadunderhåll.
2007-2008 - Stambyte och badrumsrenovering. I samband med detta renoverades även föreningens tvättstugor. Samma år gjordes en elrenovering där samtliga elinstallationer byttes.
2008-2009 - Portlås i entréplan installerades.
2011-2012 - Hissarna i höghuset totalrenoverades.
2014 - Trapphusrenoveringar utfördes och man satte in nya ytterdörrar. Fönsterbyte och nytt plåttak sattes in på Saxofongatan 1 och 3.
2015-2016 - Stödmur Klarinettgatan förstärktes.
2017-2018 - Upprustning parkering musikgatan.

Pågående/planerat:
2018-2019: Fortsatt arbete parkeringsplatser. Underhåll/byte garageportar. Besiktning av balkongplattor. Byte av väggarmaturer utomhus.
2019-2020: Målningsarbeten, översyn belysningsarmaturer på lyktstolpar samt fortsatta mindre underhållsåtgärder enl. underhållsplan.
Ekonomi
Föreningen kommer under 2019 att höja avgiften med 99 kr/mån pga nya avtal om digital tv/ Bredband och IP Telefoni.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,163 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Gemensamma utrymmen
Bastu finns på Basungatan 6-8
Slöjdlokaler på Klarinettgatan 17 - 19, Basungatan 5-7, Basungatan 10, och Saxofongatan 2.
Bordtennisrum och Hobbylokal på Klarinettgatan 9.
I samtliga fastigheter finns cykel-och barnvagnsrum.

Karta

Ruddalen VÄSTRA FRÖLUNDA

Klarinettgatan 22

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg