190
MED3FE7F9B666544D489C3E75726A80E2B3

Ljus tvårummare på bästa läge i Kallebäck!

Kommande®

Kallebäck, Göteborg

Smörgatan 102


På bästa läge i Kallebäck med praktfull höjd på det tionde våningsplanet finner ni snart denna ljusa och trivsamma tvårummaren till salu! Denna lägenhet besitter flera eftertraktade attribut, så som fräscha och moderna ytskikt / utrustning bra förvaring samt stabil förening. Här bor du ett stenkast ifrån de centrala delarna i Göteborg som du enkelt tar dig in till med busslinjerna 86 och 50. Kommande försäljning, kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om området

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,147
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea57.6 kvm
Våning10 (hiss finns)
Lägenhetsnummer3105

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning 2013
Energideklaration
Kommande

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
57.6 kvm
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
10 av 12, hiss finns
Avgift
SEK 3,147
Andel i föreningen
0.0128 %
Andel av årsavgiften
1.30092 %
Byggnad
Förening
Namn
Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte nr 2
Om föreningen
Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte nr 2 - Smörgatan 102 i Göteborg. Föreningen är uppförd 2008 och omfattar 57 lägenheter, 49 garageplatser och 4 P-platser ute,
förråd i källaren på cirka 2 kvadratmeter per lägenhet och gemensamt cykelrum.

Föreningen har garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar, till platserna är det separat kö. Man är ansluten till ComHem samt stadsnätet Gothnet där man kan välja mellan olika leverantörer.

Under 2019 kunde 2 (två) avgiftsfria månader erbjudas medlemmarna.

Förvaltningen sköts av SBC, överlåtelseavgiften samt pantsättningsavgift betalas av köparen.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan med andel 29%. Samfälligheten förvaltar garage, parkeringsplatser, vattenmätare, spill-/dagvattenledningar, gemensam mark.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2050.
Underhållsplanen uppdaterades 2016.

För mer info se hemsidan: brfhorisonten2.se.
Antal lägenheter
57
Renoveringar
Utfört underhåll under 2019
Uppdaterat styrenhet och bytt kompressor i bergvärmemaster
Bytt elpatroner i fastighetens varmvattenberedare
Upprustning av det gemensamma gymmet.
Bytt till ledbelysning i allmänna utrymmen på våningsplanen.
Bytt hissgolv i båda hissarna
Målning av fönsterbleck i söder och västerläge
Bytt till ny nödbelysning med ledbelysning på samtliga våningsplan.

Planerade underhåll
2020, Underhållsarbete skall göras på samtliga balkongräcken och rensning av ventkanaler och OVK
2021, Översyn och ev renovering av fläkt och kylsystem
2023, Översyn av fogar och ev omfogning på allmänna glasytor i trapphus.

Karta

Kallebäck Göteborg

Smörgatan 102

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg